Sebastjan Sovič in soigralci bodo lovili pomemben par točk. Foto: RTV SLO
Sebastjan Sovič in soigralci bodo lovili pomemben par točk. Foto: RTV SLO

Začetek tekmovanja v skupini H je bil za Velenjčane šokanten. Doma so visoko izgubili z madžarskim Pickom iz Szegeda (17:29), nato pa v beloruskem Brestu ugnali Meškov (30:36). Tekma z Bosno zna biti odločilna za osvojitev 2. mesta.

Brez Dobelška bo še težje
Trener Ivica Obrvan se že od začetka priprav spopada s številnimi poškodbami. Na sredinem derbiju proti Celju Pivovarni Laško v Zlatorogu se je huje poškodoval Luka Dobelšek, ki ga po zlomu noge čaka nekajmesečna rehabilitacija.

Popraviti slab vtis s tekme proti Picku
"Nastalo vrzel na mestu organizatorja bodo morali zapolniti Alen Blaževič, Aleš Sirk in Drago Vukovič. Ekipi sta si precej podobni po kakovosti in zato ne pričakujemo lahke tekme. Zavedamo se, da je Bosna zelo pomemben tekmec v skupini, osrednjo pozornost pa bomo namenili ključnim in zelo pomembnim igralcem, predvsem Darku Martinoviću in Amanu Hermandiću. Dali bomo vse od sebe in skušali izkoristiti prednost domačega terena ter popraviti slab vtis z uvodne tekme proti Picku," je dejal hrvaški trener na velenjski klopi.

Vratar Matevž Skok je pred pomembnim obračunom optimističen: "Ekipa je v dobri pripravljenosti in tekme za nas niso preveč naporne, saj smo kondicijsko zelo dobro pripravljeni. Kar pa zadeva psihično pripravljenost, pa je to stvar vsakega posameznika, vendar je v ekipi zelo dobro vzdušje, kar odseva tako fizično kot tudi dobro psihično pripravljenost."

Skupina H, sobota ob 17.15:
GORENJE - BOSNA

Nedelja:
MEŠKOV BREST - PICK SZEGED


Lestvica:
PICK SZEGED 2 2 0 0 +27 4 točke GORENJE 2 1 0 1 -6 2 BOSNA 2 1 0 1 -7 2 MEŠKOV BREST 2 0 0 2 -14 0 V drugi del tekmovanja peljeta prvi dve mesti.