Marta Bon je namignila, da bo novo vodstvo proračun za sezono 2014/15 zmanjšalo za polovico. Ob tem kaže omeniti, da bo Bonova vodila tudi slovensko žensko reprezentanco na junijskih odločilnih kvalifikacijskih tekmah s Švedsko in Srbijo za nastop na letošnjem EP-ju pri naših vzhodnih in južnih sosedah. Foto: Aleš Fevžer
Marta Bon je namignila, da bo novo vodstvo proračun za sezono 2014/15 zmanjšalo za polovico. Ob tem kaže omeniti, da bo Bonova vodila tudi slovensko žensko reprezentanco na junijskih odločilnih kvalifikacijskih tekmah s Švedsko in Srbijo za nastop na letošnjem EP-ju pri naših vzhodnih in južnih sosedah. Foto: Aleš Fevžer
Boris Denič je dejal, da na prvih tekmah najbrž ne bosta igrala Uroš Zorman in Miha Žvižej zaradi rdečih kartonov, ki sta jih prejela na januarski tekmi v Velenju proti Ukrajini, in pikro pripomnil, da jim bo mednarodna rokometna zveza to verjetno sporočila dva dni pred prvo tekmo na Madžarskem. Foto: Aleš Fevžer
Pred desetimi leti Celje na vrhu Evrope
Krimovke znova pod vodstvom Bonove
Bonova znova na čelu Krima

Selektorica slovenske ženske reprezentance Marta Bon, selektor moške izbrane vrste Boris Denić in generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije Goran Cvijić so na Maxi klubu v organizaciji Slovenske tiskovne agencije predstavili svoje poglede na najbolj aktualne zadeve v domačem rokometu, in to simbolično na dan, ko so pred desetimi leti rokometaši Celja osvojili naslov v ligi prvakov. Bonova je napovedala, da bo znova prevzela strokovne vajeti pri dvakratnih zmagovalkah lige prvakinj iz let 2001 in 2003.

Krim se bo zanašal na domače igralke
"Trenutne razmere pri Krimu, našem rokometnem velikanu in instituciji, me zelo žalostijo. Že nekaj časa se vključujem v reševanje kluba, ki je bil zelo blizu potopa, česar se dobro zavedajo vsi, ki so blizu kluba. Danes bom vodila trening, ne glede na to, ali bom podpisala pogodbo s Krimom. Zelo je pomembno, da punce znova spravimo v normalen trenažni proces. Oblika protesta, ki so jo v zadnjem obdobju uprizorile igralke, je zame nekaj nezaslišanega, še bolj me je presunila brezbrižna reakcija najodgovornejših oseb v klubu," je dejala Bonova, ki je že dvakrat delovala pri Krimu, nazadnje med letoma 2008 in 2011.

Bonova je dejala, da se ne namerava več pogovarjati o preteklih nelogičnih potezah Krima, temveč zgolj o prihodnosti: "V vsakem primeru v prihodnje pri Krimu ne bo enajst tujih rokometašic, temveč se bomo zanašali na slovenske igralke. Po mojem mnenju mora Krim delovati tako, da je najboljšim slovenskim igralkam v interesu nastop za klub, tega pa v zadnjem obdobju ni bilo. Z nekaterimi igralkami smo se že dogovorili za vrnitev, nekatere so še vedno pod pogodbami in se bodo bržkone vrnile po koncu prihodnje sezone, število tujih igralk pa bomo zmanjšali na štiri. Skušali bomo vrniti tudi sinergijo med Krimom in reprezentanco, predvsem pa se bodo igralke morale navaditi na to, da so nekoč uporabljale velike žlice, v prihodnje pa bodo čajne."

Adut Madžarov je telesna moč
Selektor slovenske moške reprezentance Denić, ki je svoje varovance na evropskem prvenstvu v Srbiji leta 2012 popeljal do šestega, na lanskem svetovnem prvenstvu v Španiji pa do četrtega mesta, je na Maxi klubu odkrito spregovoril o neuspešnih kvalifikacijah za letošnji EP na Danskem, predvsem pa se osredotočil na junijski tekmi s telesno izjemno močnimi Madžari za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Katarju.

"Eno glavnih orožij Madžarov je telesna moč, a mi se jim bomo zoperstavili s hitrostjo in kombinatoriko. Madžari imajo določene prednosti, a tudi mi jih imamo in jih bomo skušali tudi unovčiti. Vsaka tekma je svoja zgodba, tako tudi bližnji kvalifikacijski tekmi z Madžari, ki sta po mojem mnenju v izjemno nehumanem času, saj so junija igralci že pošteno utrujeni po dolgi in naporni sezoni," je dejal Denić, ki meni, da bodo na obeh tekmah, 8. junija v Veszpremu in 15. junija v Velenju, odločale najmanjše malenkosti, izjemno pomembna pa bo tudi regeneracija.

Odločitev o SEHI po skupščini RZS-ja
Generalni sekretar RZS-ja Goran Cvijić je na Maxi klubu STA dejal, da je Rokometna zveza Slovenije (RZS) naredila vse, kar je morala storiti v pridružitvenem procesu slovenskih moških klubov v regionalno ligo SEHA, končna odločitev o nastopu celjskega, velenjskega in morebiti tudi mariborskega kluba na tem tekmovanju pa bo padla šele na skupščini RZS-ja. V nekaterih rokometnih sredinah so že izrazili resne pomisleke in niso naklonjeni nastopom omenjenih klubov na tem tekmovanju, kjer so v prejšnji sezoni nastopale najboljše ekipe iz Hrvaške, Srbije, Makedonije, Črne gore, Bosne in Hercegovine, Belorusije in Slovaške.

Pred desetimi leti Celje na vrhu Evrope
Krimovke znova pod vodstvom Bonove
Bonova znova na čelu Krima