Sebastjan Sovič je bil eden velikih junakov v Velenju. Foto: RTV SLO
Sebastjan Sovič je bil eden velikih junakov v Velenju. Foto: RTV SLO
Drago Vuković
Drago Vuković v drugem polčasu ni tako blestel. Skupno je zabil pet golov. Foto: RTV SLO
Wisem Hmam
Mladen Bojinović je bil z desetimi goli neustavljiv, a Velenjčani so povsem ustavili drugo zveneče ime v francoski zunanji liniji. Razvpiti tunizijski zvezdnik Wisem Hmam je prvi gol zabil šele v 44. minuti, skupno je zbral le dva. Foto: EPA
Ivica Obrvan
Ivica Obrvan je pozdravil prvo zmago svojih varovancev v drugem delu. Foto: RTV SLO

V tretjem krogu skupine 2 je bilo 33:28, za Velenjčane pa je bilo ključnih drugih 30 minut, ko se je slika na parketu obrnila.

Slab napadalni polčas obeh ekip
Gostje so imeli večino prvega dela, ko se nobena od ekip napadalno ni izkazala, rahlo premoč. Največ so vodili za dva. Velenjčanom je v 25. minuti po zaostanku z 12:10 uspel delni niz 3:0. Ob polčasu je bilo 14:14.

Razigrani Blažević za 24:20
Slovenski podprvaki so po odmoru prevzeli pobudo, prvič pa za dva gola povedli v 39. minuti po protinapadu. Nato so šele v tretje izkoristili priložnost za +3, ko je Aleš Sirk v 43. minuti zadel za 22:19, po golu razigranega Alena Blaževića, ki je vse gole (4) dosegel v drugem delu, pa je v 45. minuti bilo 24:20.

Francozi še najbližje ob izključitvi Kavaša
Oslabljenim francoskim podprvakom, ki so igrali brez Michaela Guigouja, Davida Jurička in Joela Abatija, se je najbolj uspelo približati na 2. V 54. minuti so s pridom izkoristili izključitev Boštjana Kavaša (29:27).

Zadnji pik ose zadale v zaključku
A Velenjčani svojih navijačev (tokrat) niso držali v napetosti in tekmo zaključili v sijajnem slogu. V 57. minuti je bilo 32:27, domača prednost pa je znašala že šest golov (33:27). Ose, ki so v sedmi minuti zaradi poškodbe ostale brez Jureta Dobelška, so se tako na lestvici točkovno izenačile z današnjim nasprotnikom in Gummersbachom. Nemci so že v sredo izgubili za gol (28:27) proti Ciudad Realu.

Izjavi po tekmi
Ivica Obrvan, trener Gorenja: "Na uvodnih dveh tekmah drugega dela lige prvakov smo prikazali dobri predstavi, a vselej ostali praznih rok, v dvoboju z Montpellierjem pa smo končno dosegli zmago. V naporni tekmi smo tehtnico na našo stran nagnili v drugem polčasu, ko smo si priigrali nekaj golov prednosti, z rutinirano predstavo pa tekmo nato pripeljali do konca."

Mladen Bojinović, igralec Montpellierja: "V Velenje smo prišli po zmago. Igrali smo zelo slabo, predvsem smo zgrešili veliko odprtih strelov. Imeli smo sicer možnost, da si že v prvem delu priigramo nekaj golov prednosti, vendar so nas gostitelji ujeli. V drugem polčasu smo izgubili ritem in porazu se nismo mogli izogniti."

SKUPINA 2, 3. krog

GORENJE
- MONTPELLIER 33:28 (14:14)

Sovič        6      Bojinović 10 (4)
Baškin       5      Tej        6    
Vuković      5      Honrubia   5    
Mlakar       4      Burdet     3    
Blažević     4      Hmam       2    
L. Dobelšek  3      Tomas      1    
Kavaš        2      Accambray  1    
Sirk         2                      
Golčar       1                      
Rezniček     1 (1)                  
                                    
Sedemmetrovke:   1/2; 4/5           
  Izključitve: 10 min; 6 min        

GUMMERSBACH - CIUDAD REAL 27:28 (15:14)

Lestvica:                              
CIUDAD REAL      3  3 0 0  +13  6 točk 
MONTPELLIER      3  1 0 2   -4  2      
GUMMERSBACH      3  1 0 2   -2  2      
GORENJE          3  1 0 2   -7  2      
V polfinale se bo uvrstil le zmagovalec
skupine.                               
Ž. K.