Vid Kavtičnik zaradi osebnih razlogov ne bo igral na naslednjih tekmah slovenske reprezentance. Foto: MMC RTV SLO
Vid Kavtičnik zaradi osebnih razlogov ne bo igral na naslednjih tekmah slovenske reprezentance. Foto: MMC RTV SLO
Boris Denič
Boris Denič je v reprezantanco prvič vpoklical igralca Loke Mateja Gabra. Foto: MMC RTV SLO

Na novinarski konferenci je slovenski selektor Boris Denič predstavil seznam 23 igralcev za bližnji tekmi proti Poljski in opisal, zakaj na njem ni trenutno najboljšega slovenskega rokometaša: "Vid je sodelovanje odpovedal zaradi osebnih razlogov. Seveda moram spoštovati njegovo odločitev, sem pa Vidu med drugim dejal, da če se bomo uvrstili na evropsko prvenstvo v Srbiji, potem ga tam ne bo, saj ne bi bilo pošteno do drugih fantov, ki bodo reprezentanci v kvalifikacijah priborili igranje na tem tekmovanju."

Po Deničevem mnenju Kavtičnik ni izgubil motivacije za igranje v slovenski reprezentanci, ampak je zaradi velikega števila tekem zelo iztrošen, poleg tega je zdaj lažje poškodovan.

Škofa verjetno ne bo v vratih
Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo 9. marca (v Ljubljani) in 12. marca (v Zieloni Gori) v okviru kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu v Srbiji leta 2012 pomerila s Poljsko. Sloveniji ne bosta pomagala niti Luka in Miha Žvižej, zelo vprašljiv pa je nastop vratarja Gorazda Škofa. Nov obraz na Deničevem seznamu je Matej Gaber.

Slovenija ima na dozdajšnjih obračunih s Poljsko pozitivno bilanco. Na osmih tekmah so slavili slovenski rokometaši, na treh poljski. Enkrat sta se tekmeca razšla z neodločenim izidom. Na njunem zadnjem medsebojnem obračunu na lanskem evropskem prvenstvu v Avstriji je bilo neodločeno.

Reprezentanca se bo zbrala v nedeljo, 6. marca.

Za tekmo v Stožicah je prodanih 4000 od skupno 12.000 vstopnic.

Kvalifikacije za EP 2012 - skupina 3
3. krog, sreda, 9. marca, ob 20.15:
SLOVENIJA - POLJSKA (Stožice)
Ob 20.25:
PORTUGALSKA - UKRAJINA

Lestvica:
SLOVENIJA 2 2 0 0 +9 4 točke
POLJSKA 2 1 1 0 +8 3
PORTUGALSKA 2 0 1 1 -3 1
UKRAJINA 2 0 0 2 -14 0
Na EP se uvrstita prvouvrščeni ekipi.


Slovenija se bo na začetku junija v gosteh pomerila še s Portugalsko in doma z Ukrajino.

Deničev seznam 23 reprezentantov:
Vratarji
: Primož Prošt (Bjerringbro-Silkeborg), Gorazd Škof (Croatia osiguranje Zagreb), Matevž Skok (Gorenje) in Jure Vran (Cimos Koper).

Zunanji igralci: Marko Bezjak, Klemen Cehte, David Miklavčič (vsi Gorenje), Nenad Bilbija (Valladolid), Matevž Čemas (Slovan), Jure Dolenec (Loka), Jure Natek (Magdeburg), Sebastian Skube (Cimos Koper), David Špiler (Croatia osiguranje Zagreb) in Uroš Zorman (Vive Targi Kielce).

Krilni igralci: Matjaž Brumen, Jure Dobelšek (oba Cimos Koper), Dragan Gajić, Simon Razgor (Maribor Branik), Gašper Marguč (Celje Pivovarna Laško) in Jure Sušin (Trimo Trebnje).

Krožni napadalci: Dino Bajram (Gorenje), Matej Gaber (Loka) in Peter Pucelj (Bosna).