Gašper Marguč je bil z osmimi goli najboljši strelec celjanov. Foto: Aleš Fevžer
Gašper Marguč je bil z osmimi goli najboljši strelec celjanov. Foto: Aleš Fevžer
Matevž Skok
Matevž Skok je držal Celjane v igri do samega zaključka. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Celjani obstali v osmini finala

mu Flensburgu, so izkušeni Nemci na koncu le prišli do želene prednosti, zmagali s 30:27 in se uvrstili v četrtfinale Lige prvakov.

Odločitev je padla v zadnjih desetih minutah srečanja. Nemci, ki so lovili gol zaostanka iz prve tekme, so v 51. minuti prvič na povratnem dvoboju povedli za štiri gole in tekmo izkušeno pripeljali do konca. Celjani so večji del dvoboja zaostajali, vendar se Flensburgu nikakor ni uspelo odlepiti na varno razdaljo. Ob koncu prvega dela je Celje celo izenačilo. V drugem polčasu so Nemci vseskozi vodili za dva, tri gole. V sami končnici so si priigrali pet golov prednosti in vozovnica za četrtfinale Lige prvakov je bila oddana.
Celjani so se v bučni dvorani v Flensburgu v prvem polčasu odlično držali in odšli na odmor le z golom zaostanka (15:14).
Flensburg je vodil večino prvega polčasa. Nemci so si priigrali največ tri gole prednosti, toda čvrstih Celjanov niso mogli zlomiti. Na krilih Gašperja Marguča (5 golov), Nemanje Zelenovića in razpoloženega vratarja Matevža Skoka (7 obramb) so varovanci Branka Tamšeta ob koncu polčasa dvakrat izenačili in imeli celo napad za vodstvo, vendar ga niso izkoristili.

Drugi polčas se je za slovenske podprvake začel slabo. Gola niso dosegli več kot pet minut, a Nemci tega niso povsem unovčili. Povedli so sicer za tri zadetke, večjo prednost pa jim je preprečil odlični Skok, ki je zaklenil svoja vrata. V nadaljevanju so se Celjani prebudili. Dva gola zaostanka in vonj po senzacionalni uvrstitvi v četrtfinale so držali do zadnjih desetih minut, ko je do izraza prišla nemška prekaljenost na težkih tekmah.

V nedeljo ob 17.00 povratna tekma čaka še Velenjčane, ki bodo v Parizu branili dva gola prednosti.


Branko Tamše:Razlika sta dva zadetka. Moram reči, da so fantje garali teh 120 minut, bili smo popolnoma enakovreden nasprotnik 115 minut, imeli smo določene težave s poškodbami, tu mislim predvsem na Vida Poteka, ampak fantje so vseeno garali in zapustili igrišče krvavih kolen. Po drugi strani pa so nam nekako “rezali” hitri center in tako na neki način preprečili naš načrt, ki smo si ga zastavili pred tekmo. Po drugi strain je Flensburg izkoristil določene naše napake, ki so se nam prikradle v igro in na koncu je spretno, srečno napredoval med 8 najboljših. Če bi mogoče imeli še 5 minut tekme, bi to tekmo lahko tudi dobili. Vendar tega se ne da spremeniti, lahko pa to naredimo na naslednjih tekmah, ko motivacije ne bo manjkalo. Fantje bodo morali dati na naslednjih sedmih tekmah vse od sebe, kajti živimo in treniramo za to, kar radi delamo. Gremo trening po trening, tekmo po tekmo, in poskušali bomo vsako dobiti. To je naš moto in k temu bomo strmeli. Pošteno se bomo bojevali do konca in lahko obljubim boj do konca maja.


FLENSBURG - CELJE PL 30:27 (15:14) 25:26

Flensburg: Gottfridsson, Eggert, Svan po 6, Mogensen, Glandorf po 4, Heinl 2, Nenadić, Weinhold po 1.

Celje PL: Marguč 8, Zelenović, Slišković, Žabić po 4, Lekai 3, Skube, Mlakar, Razgor, Žvižej po 1 gol.

Sedemmetrovke: 4/4; 5/5

Izključitve: 6 min; 12 min

VESZPREM - Wisla Plock 31:26 33:34
BARCELONA - Aalborg 31:20 29:22

V odebeljenem tisku je izid prvih tekem.

Celjani obstali v osmini finala