Krim je odlično igral v obrambi. Foto: Aleš Fevžer
Krim je odlično igral v obrambi. Foto: Aleš Fevžer
Tone Tiselj
Tone Tiselj je lahko zadovoljen s predstavo svojih varovank. Foto: Aleš Fevžer

Varovanke Toneta Tislja so vodile od prve minute naprej. Hitro so povedle s 6:2, nato pa prednost spretno branile. Larvik, ki je lani krimovke izločil v polfinalu, je do polčasa znižal na 12:10.

17 obramb Stefanišinove, 7 golov Penezićeve
Tudi v nadaljevanju so Ljubljančanke držale niti igre v svojih rokah. Blestela je vratarka Sergeja Stefanišin, ki je zbrala 17 obramb. Pri 18:15 sta ekipi zapravili po nekaj napadov oziroma sta branili Stefanišinova in Cecilia Leganger, nato pa je Daniela Piedade z lobom mojstrsko povišala na 19:15. Gostje do konca ob čvrsti domači obrambi niso imele možnosti za preobrat. Najboljša strelka tekme je bila s sedmimi goli Andrea Penezić.

Tiselj: Glave so bile na pravih mestih
"Vse zadeve se začnejo in končajo v glavah. Danes so bile glave naših deklet na pravem mestu. Zavedali smo se, da v tekalni igri nismo konkurenčni Larviku, zato smo vso energijo pokazali v obrambi, imeli disciplino v napadu in se dobro vračali. Tisto, kar smo vedeli, je to, da bo naša obramba neprimerno boljša kot v prvem delu. Dvignili smo jo na res visoko raven. Vključno z vratarko. Ob tem pa so bila dekleta sproščena in željna dokazati, da so kljub odhodu nekaterih igralk še vedno dovolj kakovostne, da lahko igrajo vrhunsko tekmo s takšno ekipo, kot je Larvik," je po tekmi povedal trener Krima Tiselj.

9. februarja gostovanje pri Budućnosti
V drugi tekmi skupine sta Györ in črnogorska Budućnost remizirala (23:23). Krim bo v naslednjem krogu, v nedeljo, 9. februarja, gostoval pri Budućnosti.

LIGA PRVAKINJ

DRUGI DEL, 1. krog

Skupina B:
KRIM MERCATOR - LARVIK 24:18 (12:10)

Krim Mercator: Piedade 3, Wörz 1, Mavsar 1, Bulatović 1, Stefanišin, Lazović 2, Marinček, Zulić, Tolnai, Penezić 7, Krpež 3, Zrnec 2, Manea 4, Potisek.

Larvik: A. Hammerseng-Edin 1, Kristiansen 4, Blanco 2, Rustad Kristiansen, Breivang 2, Mörk 6 (2), G. Hammerseng-Edin 1, Riegelhuth, Hasanić, Johansen, Sulland 2, Rantala, Stange, Loke, Leganger.

Sedemmetrovke: 0/1; 2/2
Izključitve: 8 min; 6 min

GYÖRI - BUDUĆNOST 23:23 (9:13)
Amorim 6; Cvijić 6.


Skupina A:
MIDTJYLLAND - SÄVEHOF 25:24 (12:14)

Nedelja ob 18.00:
VARDAR - THÜRINGER