Slovenija bo na svetovnem prvenstvu nastopila šestič. Foto: Reuters
Slovenija bo na svetovnem prvenstvu nastopila šestič. Foto: Reuters

Prvenstvo bo med 11. in 27. januarjem v Madridu, Barceloni, Zaragozi, Sevilli, Guadalajari in Granollersu. Slovenija bo svoje tekme igrala v Zaragozi.

Žreb skupin:
Skupina A (Granollers):
Francija, Nemčija, Argentina, Tunizija, Črna gora, Brazilija

Skupina B (Sevilla): Danska, Makedonija, Islandija, Katar, Rusija, Čile;

Skupina C (Zaragoza): Srbija, Slovenija, Poljska, Južna Koreja, Belorusija, Savdska Arabija

Skupina D (Madrid): Španija, Hrvaška, Madžarska, Alžirija, Egipt, Avstralija.

Mednarodna rokometna zveza je Slovenijo pred žrebom uvrstila v drugi jakostni boben, skupaj s Hrvaško, Makedonijo in Nemčijo. Njene mogoče tekmice iz bobna 1 so bile Francija, Danska, Španija in Srbija, iz bobna 3 Madžarska, Poljska, Islandija in Argentina, iz bobna 4 Južna Koreja, Tunizija, Alžirija in Katar, iz bobna 5 Črna gora, Rusija, Belorusija in Egipt ter iz bobna 6 Brazilija, Čile, Savdska Arabija in Avstralija.

V osmino finala bodo iz vsake skupine napredovale štiri najboljše izbrane vrste. Nato nastopijo tekme na izločanje, vse do finalne tekme, ki jo bo gostila dvorana Sant Jordi v Barceloni.

Slovenija, ki je v kvalifikacijah izločila Portugalsko, je do zdaj petkrat nastopila na svetovnih prvenstvih. Najboljša je bila leta 2007, ko je osvojila končno deseto mesto.

Denič z mešanimi občutki
"Po madridskem žrebu imam nekoliko mešane občutke, dejstvo pa je, da bomo igrali v kakovostni skupini. Srbija je na letošnjem evropskem prvenstvu zasedla drugo mesto, Poljska je že dolgo časa v samem vrhu mednarodnega rokometa, Belorusija se po nekajletnem zatišju znova vrača na veliko rokometno sceno, ob tem pa bo tudi naša tekmica v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo na Danskem leta 2014. Savdska Arabija iz leta v leto napreduje in vlaga vse več denarja v rokomet. V tem trenutku je še največja neznanka Južna Koreja, a njeno rokometno moč bomo spoznali že na bližnjih olimpijskih igrah v Londonu. V vsakem primeru gre za kakovostno izbrano vrsto, ki je vedno znala poskrbeti za presenečenja," je dejal slovenski selektor Boris Denič, ki se ni udeležil današnjega žreba v Madridu. V teh dneh se mudi v Avstriji, kjer ima na kadetskem evropskem prvenstvu vlogo svetovalca, v domovino pa se bo vrnil v nedeljo.