Selektor in igralci so prišli na zbor prešerno razpoloženi. Foto: www.alesfevzer.com
Selektor in igralci so prišli na zbor prešerno razpoloženi. Foto: www.alesfevzer.com

V standardno pripravljalno bazo je prispela polovica reprezentantov, igralci francoskih in nemških klubov se bodo pridružili v prihodnjih dneh. Slovenci so se na pripravah zbrali zelo zgodaj, pred njimi so začeli le gostitelji Poljaki in Madžari. "Rana ura, zlata ura. Črnogorci bi rekli, kdor zgodaj vstaja, se mu ves dan spi," je s šalo začel selektor Veselin Vujović, nato pa nadaljeval v resnejšem tonu: "Selektor še nisem dolgo, zato me čaka več dela kot tiste, ki so že dolgo na tem položaju. To je edini razlog za zgodnejši začetek." Selektorjevo vnemo delijo tudi rokometaši, ki so v Zreče prišli pred dogovorjeno uro in prešerno razpoloženi.

Vujović je na priprave povabil 21 igralcev, za 16 potnikov pa bo povedal tik pred odhodom na sklepni turnir stare celine. Slovenija bo do 14. januarja, ko bo odpotovala na Poljsko, igrala štiri pripravljalne tekme. Dvakrat se bo pomerila z Makedonijo, prvič 4. januarja v Krškem, drugič dan kasneje v Celju, nato pa jo čakata še dve tekmi s Hrvaško - prva bo 8. januarja v Ivanič gradu, druga pa dan kasneje v Kopru.

Slovenija bo v prvem delu EP-ja igrala v Vroclavu, njene tekmice v skupini C so Španija, Švedska in Nemčija, v glavni del pa se bodo uvrstile tri najboljše reprezentance, ki se bodo nato križale s skupino D. V tej skupini so Danska, Madžarska, Rusija in Črna gora.

Rokometaši so se zbrali na pripravah
Rokometaši so se zbrali na pripravah