Tjaša Stanko je bila s 6 zadetki najučinkovitejša igralka v slovenski izbrani vrsti. Foto: RK Krim
Tjaša Stanko je bila s 6 zadetki najučinkovitejša igralka v slovenski izbrani vrsti. Foto: RK Krim
Danke v drugem polčasu premočne za slovenske rokometašice

Danke so silovite odprle tekmo in po desetih minutah vodile že s 7:1. Slovenke v uvodnih minutah nikakor niso našle poti mimo izjemno razpoložene vratarke Sandre Toft. Po strelskem postu so nato varovanke Uroša Bregarja vendarle zaigrale nekoliko bolje, ob izidu 11:5 so dosegle pet zaporednih zadetkov in polčas končale z minimalnim zaostankom (12:11).

V nadaljevanju pa so nato Danke prestavile v višjo prestavo, ob izidu 16:14 jim je uspel delni izid 4:0, s katerim so v 42. minuti znova pobegnile na +6, prednosti pa niso izpustile več iz rok. V končnici tekme, natančneje v 56. minuti, so vodile že celo za osem zadetkov (28:20).

Uroš Bregar, selektor Slovenije: "Občutki po tekmi so mešani. Začeli smo zelo slabo, v napadu v prvih petnajstih minutah nismo mogli realizirati stoodstotnih priložnosti, v nadaljevanju pa smo se malce umirili, te strele začeli izkoriščati ter ob koncu prvega polčasa Danke ujeli. V drugem del uigre so gostiteljice vnovič naredile večjo razliko, ki smo jo želeli zmanjšati, a so bile tekmice tokrat premočne. Glede na to koliko standardnih rokometašic naše reprezentance manjka, so mlade igralke priložnost izkoristile, zaradi česar sem zelo zadovoljen. Zdaj nas čaka še tekma proti Češki, za katero vabim vse rokometne navdušence, da nas pridejo bodrit v čim večjem številu."

Tjaša Stanko, najboljša strelka Slovenije: "Začeli smo slabo, pustili, da Danke povedejo z večjo razliko, a smo se ob koncu prvega polčasa vseeno uspeli vrniti. V drugih tridesetih minutah jih nismo uspeli držati blizu, veliko strelov nam je ubranila njihova vratarka, videlo pa se je tudi, da nam je začelo zmanjkovati moči. Poskušali smo narediti kar smo lahko, a na žalost je rezultat kakršen je in potrudili se bomo, da bo na naslednjih tekmah boljši."


Kvalifikacije za EP 2018, skupina 5

1. krog:
DANSKA - SLOVENIJA
28:22 (12:11)

Danska: Toft Galsgaard, Reinhardt, Boegelund, S. Iversen, Fisker 2, Woller 2, Heindahl 8, Grigel, Tranborg 5, L. Jörgensen, Kristiaansen, T. Jensen, S. Jörgensen 6, A. Jensen, Haugsted 5, R. Iversen.

Slovenija: Marinček 1, Pandžić, Leški, Ferfolja 1, Abina 2, Gros 5, Stanko 6, Ljepoja, Zulić 2, Irman 1, Koren, Mrmolja, Barič 3, Hrnčič, Vrček 1, Hren.

Sedemmetrovke: 3/3; 6/9
Izključitve: 6 min; 0 min


2. krog, nedelja ob 18.00, Celje:
SLOVENIJA - ČEŠKA

Na evropsko prvenstvo, ki bo med 30. novembrom in 16. decembrom prihodnje leto v Franciji, se bodo iz vseh sedmih skupin uvrstile po dve najboljši reprezentanci, napredovala pa bo še najboljša tretjeuvrščena reprezentanca.

Danke v drugem polčasu premočne za slovenske rokometašice