Celjani z izžrebanim nasprotnikom ne morejo biti preveč zadovoljni, a s povratno tekmo na domačem parketu je vse mogoče. Foto: EPA
Celjani z izžrebanim nasprotnikom ne morejo biti preveč zadovoljni, a s povratno tekmo na domačem parketu je vse mogoče. Foto: EPA
Miro Požun
Miro Požun: Najbolje igramo, ko nismo favoriti. Foto: RTV SLO
Gorazd Škof
Gorazd Škof je optimist. Foto: RTV SLO

Ob neugodnem žrebu so Celjani lahko zadovoljni vsaj s tem, da bodo povratno tekmo odigrali pred svojimi navijači. Ponovitev polfinalnega dvoboja (36:35, 34:32) izpred dveh sezon bo še posebej zanimiva, ker pri Špancih igrata nekdanja člana pivovarjev Sergej Rutenka in Aleš Pajovič.

Ciudad Real se je lani prebil do finala, kjer je izgubil proti Barceloni, ki je bila v polfinalu usodna tudi za slovenske prvake. Letos je v skupinskem delu klonil
le v Veszpremu (29:31), v osmini finala pa je bil dvakrat boljši od Pick Szegeda.

Zvezdniki kluba iz "kraljevega mesta" so še Hrvata Mirza Džomba in Petar Metličić, Danec Claus Jacobssen, Islandec Olafur Stefansson, Šved Jonas Kallman ter Španci Alberto Entrerrios, Julio Fis, Rolando Urios in vratar Jose Javier Hombrados.

Izjave po žrebu
Miro Požun, trener Celja:
"Nismo imeli najbolj srečne roke. Od sedmih ekip v bobnu si nismo želeli Ciudad Reala in Barcelone. Vendar pa si Ciudad Reala nismo želeli niti v letu 2004, pa smo jih dobili in nato na presenečenje celotne rokometne Evrope presenetili in izločili v polfinalu. Španci so letos še močnejši, mi pa za odtenek šibkejši. Igrali bomo proti ekipi, kjer nismo favoriti. Sam mislim, da je to dobro, kajti igramo najbolje tedaj, ko nismo favoriti. Vseeno pa bo marsikaj odvisno od razpleta na prvi tekmi, zato mi je bilo tudi vseeno, ali igramo prvo tekmo doma ali na gostovanju.

Slavko Ivezič, športni direktor Celja: "Pričakovati lahkega nasprotnika je bilo nesmiselno. Zavedamo se, da je Ciudad Real vrhunska ekipa z vrhunskimi posamezniki, lahko bi rekel moštvo zvezdnikov, vendar vsi vemo, da to še ni zagotovilo za uspeh. Upam, da bomo odigrali dve vrhunski predstavi in izvlekli srečnejši konec. Jasno je, kaj pomeni povratna tekma na domačem parketu."

Gorazd Škof, vratar: "Pričakujem našo skupno zmago in uvrstitev med štiri najboljša evropska moštva. Španci ne igrajo grobega rokometa, znajo pa biti nevarni. Predvsem je v ekipi evropskih rokometnih zvezdnikov problem to, da nikoli ne veš, kdo bo začel tekmo. Povratna tekma v našem Zlatorogu je in ni prednost. Odvisno od tega bo, kako bomo igrali v Španiji in s kakšnim zaostankom se bomo vrnili v Celje. Upam, da s čim nižjim. Obljubljam pa, da bomo igralci naredili vse, da bo Zlatorog doživel še eno tako slavje, kot ga je v soboto".

Sergej Harbok, igralec: "Kaj bo? Ne vem, nikoli še nisem igral proti ekipi, v kateri igra tudi moj veliki prijatelj Sergej Rutenka. Vseeno pa se z nasprotnikom ne obremenjujem. Kar smo dobili, smo dobili. Mislim, da v četrtfinalni tekmi ni favoritov. Možnosti so izenačene, ob koncu pa bodo odločale malenkosti."

Liga prvakov, četrtfinale, prve tekme, 25./26. februarja:
CIUDAD REAL - CELJE PIVOVARNA LAŠKO
PORTLAND SAN ANTONIO - BARCELONA

KIEL - FLENSBURG

MONTPELLIER - FOTEX VESZPREM

Povratne tekme bodo 4. ali 5. marca.