Gorazd Škof je že v prvem polčasu raztegnil svoje roke kot hobotnica. Foto: RTV SLO
Gorazd Škof je že v prvem polčasu raztegnil svoje roke kot hobotnica. Foto: RTV SLO
Edi Kokšarov
Edi Kokšarov je bil zanesljiv iz protinapadov in s sedmih metrov. Foto: RTV SLO
Dragan Gajič
Dragan Gajič je bil izjemno razpoložen na desnem krilu. Foto: RTV SLO
Slavko Ivezič
Slavko Ivezič je svoje moštvo popeljal do prve zmage v zahtevni skupini. Foto: RTV SLO
Celjani preskočili prvo oviro

Madžarski prvaki, ekipa z najmanj prejetimi goli in samimi zmagami v prvem delu tekmovanja, je v Zlatorogu na lastni koži občutila svoj glavni adut. Celjani bi v prvem polčasu, dobili so ga z 18:14, težko sestavili bolj agresivno obrambo 5-1, ki jim je prinesla številne ukradene žoge.

Gajič in Kokšarov rešetala madžarska vrata
Iz hitrih protinapadov sta jih sijajno izkoriščala Dragan Gajič in Edo Kokšarov. V prvem delu sta skupaj zabila kar osem golov, med strelce pa se je vpisalo osem domačih rokometašev. Prednost gostiteljev je v 16. minuti znašala prvič sedem golov (11:4).

Briljanten prvi polčas Škofa
Sijajen je bil tudi Gorazd Škof, ki je do 24. minute zbral kar 11 obramb (skupaj 14) in prepričljivo dobil vratarski obračun z madžarskim adutom Nenadom Puljezevićem.

Znali ubraniti nalet
Pick se je z zaporednima goloma v drugem delu približali na 18:16, vendar so slovenski prvaki znali ubraniti nalet. Po golu Igorja Kosa je bilo 31:26 v 52. minuti, v 56. minuti pa je Kokšarov zadel za 33:27.

Delegat tekme gol več pripisal Madžarom
Za svojevrsten zaplet, ki bo najbrž epilog dobil na evropski rokometni zvezi, je poskrbel slovaški delegat tekme Jozef Ambrus. Iz nerazumljivega razloga je gostom pripisal gol več. Vodstvo kluba je že napovedalo pritožbo.

Gudme prek Barcelone
Celjani so tako po začetku drugega dela prvi v skupini 4, v kateri je za presenečenje poskrbel Gudme. S 35:33 je ugnal katalonskega velikana Barcelono, ki bo v prihodnjem krogu gostilo Celjane.

Ivezič: Odločil naš silovit začetek
Slavko Ivezič, trener Celja PL: "Svojim igralcem čestitam za bojevito in požrtvovalno predstavo. Odločil je naš silovit začetek, ko smo si priigrali lepo prednost. Vseskozi smo nadzorovali potek srečanja, ritem tekme pa nam je uspelo zadržati s številnimi menjavami. Zmaga je dobrodošla predvsem zaradi nadaljnje motivacije, saj nastopamo v najbolj izenačeni skupini. To dokazuje tudi poraz Barcelone na Danskem."

Gorazd Škof, igralec Celja PL: "Naše osnovno vodilo pred tekmo je bilo, da si že ob polčasu priigramo nekaj golov prednosti, kar smo tudi uresničili. V drugem delu smo resda malce popustili, a načrtovani točki smo vendarle osvojili."

Vladan Matić, trener Pick Szegeda: "Gostitelji so zasluženo zmagali. Odločilna je bila prva četrtina tekme, ko so si Celjani priigrali visoko prednost. V nadaljevanju se nam je uspelo približati na dva gola zaostanka, bližje pa nismo zmogli. V tem trenutku imamo velike težave s poškodbami in neuigranostjo, pa tudi nekoliko poškodovani Puljezević danes ni imel svojega dne."

Liga prvakov, skupina 4
1. krog:
CELJE PL
- PICK SZEGED 35:30 (18:14)

Gajič      6        Bendo       3    
Špiler     3        Vadkerti    3    
Trivundža  4        Osmajić     6    
Kozlina    2        Andjelković 3    
Gorenšek   2        Krivokapić  6 (4)
Stojanović 2        Ghionea     7    
Terzić     4        Petrea      1    
Kokšarov   8 (2)    Žvižej      1    
Kos        4                         
                                     
Sedemmetrovke: 2/3; 4/4              
  Izključitve: 8 min; 14 min         

GUDME - BARCELONA 35:33

Skupina 1:
ČEHOVSKI MEDVEDI - ADEMAR LEON 30:28
IVRY - KIEL 25:39

Skupina 2:
GORENJE - CIUDAD REAL 22:31 (11:15)
MONTPELLIER - GUMMERSBACH 41:37

Skupina 3:
CROATIA OSIGURANJE - PORTLAND SA 29:23
FLENSBURG - HAMBURG 33:33

V polfinale potuje le zmagovalec skupine.

Ž. K.

Celjani preskočili prvo oviro