Sebastian Skube je navdušil z zvitimi streli in podajami. K slovenski zmagi je prispeval dva gola. Foto: EPA
Sebastian Skube je navdušil z zvitimi streli in podajami. K slovenski zmagi je prispeval dva gola. Foto: EPA

"Začetek tekme ni bil dober, saj so Španci z lahkoto narekovali ritem igre, naša obramba pa je bila premehka. A vedeli smo, kaj je v igri, zato smo v drugem polčasu iztisnili iz sebe maksimum. Odločilne so bile tudi obrambe vratarja Škofa," ocenjuje Poteko, ki je skupaj z Matejem Gabrom in Blažem Blagotinškom garal v sredini slovenske obrambe.


Sebastian Skube: "Ta zmaga je prišla v pravem trenutku. Verjetno ni bilo veliko ljudi, ki so verjeli v nas, toda ko se je tekma bližala koncu, smo tudi sami spoznali, da lahko premagamo Španijo. Tekma je bila podobna tisti na Poljskem. Vedeli smo, da lahko zmagamo le z dobro obrambo, saj Španci z vsem spoštovanjem v napadu niso najboljši. Z zmago smo opravili pol naloge. Pred nami sta verjetno najdaljša dneva v življenju."

Jure Dolenec: "Glede na to, kako dobro smo igrali obrambo v drugem polčasu, je ta zmaga še bolj sladka. Med polčasom smo si v slačilnici povedali, da toliko zadetkov ne smemo prejeti, vratar Škof nas je s svojimi obrambami dvignil v pravem trenutku, tudi druge taktične zamisli pa so se poklopile v celoto."