Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v prejšnji sezoni izpadli v osmini finala. Foto: EPA
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v prejšnji sezoni izpadli v osmini finala. Foto: EPA
Ljudmila Bodnjeva
Ljudmila Bodnjeva bo tudi v prihodnji sezoni glavni adut trenerja Bojana Čotarja. Foto: RTV SLO/A. P.

Slovenija bo imela v bobnih tri predstavnike - v moški konkurenci Celje Pivovarno Laško in Gorenje, v ženski pa Krim Mercator.

Uvedba skupin tudi v drugem delu
Moško tekmovanje po skupinah se bo začelo 26. septembra, končalo pa 25. novembra. V prvem delu tekmovanja bo 32 ekip razvrščenih v osem skupin s po štirimi ekipami, v drugi del tekmovanja pa se uvrstita po dve najboljši ekipi iz vsake skupine. Po rednem delu pa nastopi novost, saj se bodo oblikovale štiri skupine s po štirimi nastopajočimi ekipami, zmagovite ekipe iz drugega dela tekmovanja pa se uvrstijo v polfinale. Drugi del lige prvakov se bo začel 6. februarja.

Celje v prvem, Gorenje v drugem bobnu
Celje Pivovarna Laško je v prvi jakostni skupini, tako kot nemški Kiel, španski Ciudad Real, madžarski Pick Szeged, francoski Ivry, danski Gudme, ruski Čehovski medvedi in hrvaška Croatia osiguranje. V drugi jakostni skupini so Gorenje, španska Portland San Antonio in Ademar Leon, nemška HSV in Flensburg-Handewitt, madžarski Veszprem, francoski Montpellier in ruski Lukoil Astrahan.

Dekleta začenjajo že oktobra
Dekleta tekmovanja ne bodo začela v začetku januarja, tako kot je bilo to v prejšnjih letih, temveč že v drugi polovici oktobra. Redni del tekmovanja se bo začel 24. oktobra, končal pa - zaradi decembrskega svetovnega prvenstva v Franciji - 13. januarja prihodnje leto. V prvem delu tekmovanja bo 16 ekip razdeljenih v štiri skupine, v drugi del tekmovanja, ki se bo začel 6. februarja, končal pa 16. marca, pa se uvrstita po dve najboljši ekipi iz vseh štirih skupin. Po dve najboljši ekipi iz obeh skupin drugega dela tekmovanja se nato uvrstita v polfinale.

R. K.