Slovenijo čaka težko delo, saj bo treba Madžare zaradi nizkega števila zadetkov na prvi tekmi verjetno premagati za +4. Foto: Aleš Fevžer
Slovenijo čaka težko delo, saj bo treba Madžare zaradi nizkega števila zadetkov na prvi tekmi verjetno premagati za +4. Foto: Aleš Fevžer
Boris Denić
Selektor Boris Denić upa, da bodo njegovi varovanci v napadu odigrali bolje kot na prvi tekmi v Veszpremu. Foto: Aleš Fevžer

dvoboja (18.00) z Madžarsko za odhod na svetovno prvenstvo v Katar.

Slovenci morajo na povratni tekmi v Velenju nadoknaditi tri zadetke zaostanka (22:25) s prvega obračuna v Veszpremu. Kot je znano, selektor Boris Denić ne more računati na Uroša Zormana, Miho Žvižeja, Boruta Mačkovška, Nenada Bilbijo in Vida Kavtičnika, ki je odšel v Francijo, kjer pričakuje rojstvo sina. Namesto Kavtičnika je Denić vpoklical Gašperja Marguča.

Denić: Sposobni smo se uvrstiti v Katar
Kljub oslabljeni zasedbi je Denić prepričan, da se reprezentanca lahko prebije v Katar. "Na današnjem in sobotnem treningu bomo skušali nadgraditi še zadnje zadeve, ki so bile slabše na prvi tekmi, in verjamem, da nam bo do nedeljske tekme v Rdeči dvorani to tudi uspelo. Zavedamo se velikega vložka, ki je pred nami, kot selektor pa lahko rečem, da so moji varovanci v Velenju sposobni premagati Madžare in se uvrstiti na svetovno prvenstvo," je na novinarski konferenci v Zrečah dejal Denić.

Gajić: Obramba na meji izključitve
"V današnjem rokometu je mogoče tri gole hitro izničiti, a le, če bo naša nedeljska predstava v napadu konkretnejša, obramba pa še agresivnejša, kot je bila na prvi tekmi. V obrambi bomo morali ves čas igrati na meji izključitve, podobno kot na januarskem dvoboju proti Ukrajini, hkrati pa težiti k doseganju tako imenovanih lahkih golov iz nasprotnih protinapadov, ki so manjkali na prvem dvoboju v Veszpremu,"
meni Dragan Gajić, z devetimi goli tudi najučinkovitejši strelec slovenske reprezentance na prvi tekmi z Madžarsko.

Žvižej: Rezervirali bomo vozovnice za Katar
Luka Žvižej
pa je dodal: "Pred začetkom dodatnih kvalifikacij smo si postavili jasen cilj: v dveh tekmah izločiti Madžarsko. Prvi polčas v Veszpremu je za nami, na drugem v Velenju pa bomo morali prikazati predvsem bolj zbrano igro v napadu, v obrambi pa še bolj stopnjevati našo ostrino in izpeljati hitre napade. Verjamem, da bomo v tem uspešni, na koncu pa tudi tisti, ki si bodo rezervirali letalske vozovnice za Katar."

Tekma v Velenju se bo začela ob 18.00. Prenos na TVS 3 in na MMC-ju.

SVETOVNO PRVENSTVO

DODATNE KVALIFIKACIJE, povratne tekme

Nedelja ob 18.00 (prenos na TVS 3/MMC-ju):
SLOVENIJA - MADŽARSKA 22:25

LITVA - RUSIJA 22:30
NEMČIJA - POLJSKA 24:25
ŠVEDSKA - ROMUNIJA 25:24
MAKEDONIJA - GRČIJA 27:25
NORVEŠKA - AVSTRIJA 26:28
ISLANDIJA - BiH 32:33
ČEŠKA - SRBIJA 15:23
BELORUSIJA - ČRNA GORA 27:28

V odebeljenem tisku je izid prve tekme. Zmagovalci se bodo uvrstili na svetovno prvenstvo, ki bo januarja 2015 v Katarju.