Staš Skube med prodiranjem skozi latvijsko obrambo. Dosegel je štiri gole. Foto: www.alesfevzer.com
Staš Skube med prodiranjem skozi latvijsko obrambo. Dosegel je štiri gole. Foto: www.alesfevzer.com
Veselin Vujović
Novi selektor Veselin Vujović je bil zadovoljen s prikazanim na prvih dveh tekmah pod njegovim vodstvom. Pravi preizkusi moči pa seveda še prihajajo. Foto: www.alesfevzer.com
Rokometaši kot prerojeni pod vodstvom Vujovića
Slovenci visoko premagali Latvijo

Srečanje ni odločalo o ničemer, saj so si Slovenci že predtem zagotovili pot na Poljsko. Latvija je sicer povedla z 2:1, a so v nadaljevanju izbranci Veselina Vujovića povsem zagospodarili na igrišču.

Vujović je dal priložnost vsem igralcem, kljub temu pa slovenski ritem proti resda "drugoligaški" Latviji ni popuščal. Do konca polčasa je prednost narasla na 18:11. Slovenija je bila še prepričljivejša v drugem polčasu, ko se je latvijsko mrežo rešetalo z vseh položajev. Najvišjo prednost je semafor kazal v 58. minuti - 37:19. Gašper Marguč je bil s petimi zadetki najučinkovitejši pri Slovencih. Na drugi strani je Aivis Jurdžs dosegel deset golov.


Sebastian Skube: "Latvija je igrala natančno tako, kot smo ji dovolili. S prihodom novega selektorja je v naši igri več žara, vsi se hočemo dokazati, kar je vidno na igrišču. Z zmago sem zadovoljen, prav tako z uvrstitvijo na EP, prava Slovenija pa se bo pokazala šele na začetku prihodnjega leta na Poljskem."

Aljoša Rezar: "Vsi igralci so pokazali maksimalen odnos do dresa z državnim grbom, le tako je treba igrati za svojo državo. Igralci v obrambi so močno olajšali delo obema vratarjema, najbolj pa me veseli, da smo prav vsi uživali v tekmi z Latvijci."

Gašper Marguč: "Priložnost smo dobili igralci, ki nekoliko manj nastopamo, prav vsi pa smo izkoristili svojo minutažo v tekmi, kjer je bilo že vnaprej vse odločeno. Veseli me, da je bila dvorana lepo napolnjena, gledalcem smo se želeli prikazati v lepi luči, kar nam je tudi uspelo. Končna razlika ni pomembna, pomembno je, da smo prikazali lep rokomet in gremo z zadovoljstvom na dopust."


KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO


SKUPINA 3

SLOVENIJA - LATVIJA
37:20 (18:11)

Slovenija: Ferlin, Rezar, Zarabec 4, Cingesar 2, Marguč 5 (1), Natek 1, Dolenec 3, Se. Skube 3, Poteko 2, Miklavčič, L. Žvižej 3 (1), Blagotinšek 1, Gaber 2, Šoštarič 4, St. Skube 4, Mačkovšek 2.

Latvija: Kuksa, Turkupols, Ivanovs, Jurdžs 10, Lielais, Dude, Kreicbergs 2, Ermanis 1, Borodovskis, Lilienfelds 3 (2), Hovratovics 3, Tuminskis, Trifanovs, Kugis.

Sedemmetrovke: 3/3; 3/5

Izključitve: 12 min; 6 min

ŠVEDSKA - SLOVAŠKA 27:22
Vrstni red: Švedska 11, Slovenija 9, Latvija 4, Slovaška 0.

Na evropsko prvenstvo, ki bo januarja 2016 na Poljskem, sta se uvrstili Švedska in Slovenija.

Rokometaši kot prerojeni pod vodstvom Vujovića
Slovenci visoko premagali Latvijo