Ana Gros je eno močnejših orožij slovenske reprezentance. Foto: EPA
Ana Gros je eno močnejših orožij slovenske reprezentance. Foto: EPA
Tone Tiselj
Tone Tiselj gradi reprezentanco za prihodnost. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Rokometašice želijo proti Čehinjam popraviti vtis

Varovanke Toneta Tislja so s porazom na Češkem praktično izgubile realne možnosti za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo decembra na Nizozemskem. Tiselj je prevzel odgovornost za slabo predstavo svojih varovank, a obenem izpostavil številne težave, s katerimi se spopada reprezentanca.

Poškodbe zredčile slovensko reprezentanco
Tiselj je pojasnil, da so pred pomembnima dvobojema ostali brez pomembne zunanje igralke Maje Šon, na zadnjem treningu pa še brez kapetanke Nine Jeriček, ki bo z igrišč odsotna vsaj tri tedne. Ob tem ima večina slovenskih reprezentantk zelo majhno minutažo v svojih klubskih sredinah, Barbara Lazović je po porodu komaj začela z resnimi treningi, nekatere igralke imajo študijske obveznosti, v tako okrnjeni zasedbi - poškodovani sta tudi Maja Zrnec in Manuela Hrnjić - pa praktično niso izpeljale nobenega pravega treninga. Na drugi strani so se Čehinje temeljito pripravile na Slovenke in pred prvo tekmo v Mostu skupaj preživele polnih osem delovnih dni.

Popraviti realizacijo z zunanjih položajev in zmanjšati število tehničnih napak
"Nedeljska tekma bo za nekatere moje varovanke nov izziv, čeprav večina igralk, potem ko sta nam 'izpadli' dve nosilki, nima veliko izkušenj na reprezentančni sceni. Ne preostane nam nič drugega, kot da na deficitarnih igralskih položajih - predvsem problematično je mesto leve zunanje, kjer smo ostali brez prve in druge igralke - poiščemo ustrezne alternative. Upam, da bodo moje varovanke pozabile na neprijetno izkušnjo v Mostu in se Čehinjam enakovredno zoperstavile. Verjamem, da bomo na nedeljski povratni medsebojni tekmi popravili dva statistična podatka, ki sta bila na prvi tekmi strahovito v našo škodo, torej realizacija z zunanjih položajih in tehnične napake. V kolikor bomo to izboljšali in našli ustrezne zamenjave za manjkajoče igralke, bo to dobra spodbuda za naprej," je pred nedeljsko tekmo dejal Tiselj, ki od zdajšnjega reprezentančnega rodu največ pričakuje v obdobju od leta 2012 do 2016.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO
SKUPINA 5, 4. krog

Sobota:
ŠVEDSKA - AVSTRIJA

Nedelja ob 19.00 (Ljubljana):
SLOVENIJA - ČEŠKA


Vrstni red: Švedska 5, Češka 4, Slovenija 2, Avstrija 1 točka.

Na evropsko prvenstvo, ki bo decembra na Nizozemskem, se uvrstita dve ekipi.

Rokometašice želijo proti Čehinjam popraviti vtis