Herbert Müller tokrat ni skoparil z obtožbami. Ga bo za to doletela kazen? Foto: EPA
Herbert Müller tokrat ni skoparil z obtožbami. Ga bo za to doletela kazen? Foto: EPA
Krstić in Ljubič bosta dobro ime branila na sodišču

Trener nemških rokometašic Herbert Müller je po tekmi 5. kroga Lige prvakinj proti romunskemu klubu Baia Mare (zadnji je slavil z 20:19) besnel nad nekaterimi odločitvami slovenske dvojice in ju obtožil tudi podkupljivosti.

Krstić in Ljubič sta zanikala kakršne koli nečedne posle in pojasnila, da tudi Evropska rokometna zveza na omenjenem obračunu ni zaznala nobenih nepravilnosti. "To ima za naju največjo težo. Midva veva, da ni bilo nič narobe. Napake se pač pojavljajo, ampak so bile v razmerju 50:50. Glede na to, da ni bilo uradnega postopka, EHF po navadi ne naredi ekspertize tekme oziroma jo naredi za lastno uporabo. Ne daje pa ven izsledkov. Na najino vztrajanje in verjetno tudi zaradi obtožb Müllerja, ker se v tem primeru pač blati tudi ime EHF-ja, so se odločili, da le objavijo izid ekspertize," je pojasnil Ljubič.

Slovenska sodnika sta za nameček napovedala tožbo proti strategu Thüringerja. "Danes sva bila pri odvetniku. Civilna tožba je pripravljena, vanjo bomo dali le še ta dokument EHF-ja, ki ima veliko težo. Menim, da jo bomo vložili do konca tedna," je še povedal Ljubič. Nemški klub, ki je na koncu ob Györu celo napredoval v drugi del iz skupine A, se je med drugim pritoževal tudi nad tem, da so njihove igralke domači navijači motili z laserskimi žarki.

Krstić in Ljubič bosta dobro ime branila na sodišču