Ana Gros je bila z osmimi goli najboljša slovenska strelka. Foto: Reuters
Ana Gros je bila z osmimi goli najboljša slovenska strelka. Foto: Reuters

Izbranke slovenskega selektorja Uroša Bregarja so po izenačenem prvem polčasu razliko naredile v drugem, ki so ga - po zaslugi dobre obrambe in učinkovitega napada - dobile z 18:12 in se uvrstile v finale turnirja. Blestela je Ana Gros, ki je dosegla kar osem golov. Tjaša Stanko je prispevala pet, Alja Koren štiri, Nina Zulić, Polona Barič in Alja Vrček po tri, Lina Krhlikar dva, Ana Abina in Tjaša Rudman pa po en zadetek.

"Naš cilj je bil, da v tej fazi pripravljalnega obdobja sestavimo obrambo, kar nam je dobro uspelo, in zato lahko, čeprav gre le za pripravljalne tekme, našim mladim dekletom čestitam. Na nedeljski tekmi bomo poskušali ponavljati vse, kar smo delali na zadnjih treningih, saj se želimo čim bolj uigrati in čim bolje odigrati," je po zmagi dejal Bregar.

Slovenke decembra na SP v Nemčijo
Slovenke se bodo v finalu verjetno pomerile s Francozinjami, ki so - tako kot Angolke - njihove tekmice na bližnjem svetovnem prvenstvu, ki bo med 1. in 17. decembrom v Nemčiji. Slovenke se bodo v skupinskem delu v Trierju pomerile tudi z Romunkami, Špankami in Paragvajkami. V osmino finala se bodo uvrstile najboljše štiri ekipe, zadnjeuvrščeni pa bosta tekmovanje nadaljevali v tako imenovanem predsedniškem pokalu.

ČLANICE, PRIPRAVLJALNI TURNIR

Pariz:
SLOVENIJA - ANGOLA 31:25 (13:13)
Slovenija: Ferfolja, Abina 1, Amon, Gros 8, Lovšin, Stanko 5, Rudman 1, Zulič 3, Koren 4, Pandžič, Barič 3, Beganovič, Vrček 3, Čopi, Vojnović, Krhlikar 2, Žabjek.

Nedelja:
SLOVENIJA : ZMAGOVALEC FRANCIJA/TUNIZIJA