Nikola Karabatić, Vid Kavtičnik in Igor Anić - prijatelji in soigralci iz Kiela. Foto: www.vidkavticnik.com
Nikola Karabatić, Vid Kavtičnik in Igor Anić - prijatelji in soigralci iz Kiela. Foto: www.vidkavticnik.com
Vid Kavtičnik
Ko je adrenalin na višku ... Foto: www.vidkavticnik.com

Slovenski rokometni reprezentant, ki si kruh služi v nemškem Kielu, je na vprašanje, koliko zasluži v reprezentanci, pojasnil, da za reprezentančne nastope ne prejemajo nobene plače, kot bi si morda kdo mislil, pač pa le toliko denarja, da si povrnejo stroške mobilnih telefonov in kakšne pijače. "Slovenske barve zastopamo s srcem," je pribil Velenjčan in hkrati opozoril, da igralci, ki igrajo v tujini, v "Sloveniji nimajo osnovnega zdravstvenega zavarovanja, kar je velik problem".

Rhein Neckar? Brez komentarja!
Na namigovanja, da naj bi skupaj z Nikolo Karabatićem odšla v Rhein Neckar Löwen, odgovarja: "Brez komentarja." Nato pa dodaja, da ima s Kielom pogodbo do 2012. Kaj pa Celje: "Nikoli si ne zapiram vrat in tudi v Celju si jih ne nameravam. Nekajkrat smo bili v kontaktu."

Po njegovem mnenju je najboljši rokometaš na svetu Karabatić, v najboljšo sedmerko pa je uvrstil še sebe, Marcusa Ahlma, Ivana Balića, Olafurja Stefanssona, Arpada Šterbika in Thierrya Omeyerja.

Lepa priložnost za Gorenje
V finalu svetovnega prvenstva pričakuje Hrvaško in Francijo, a se za zmagovalca ne more odločiti, medtem ko o razpletu slovenskega prvenstva meni, da ima letos njegov matični klub Gorenje "največjo možnost, da osvoji naslov."

A. V.