Krožni napadalec Matej Gaber je bil steber slovenske obrambe. 21-letni Škofjeločan se razvija v odličnega obrambnega specialista. Ko bo napredoval še v napadu, bo spadal med najboljše na svetu na svojem položaju. Foto: EPA
Krožni napadalec Matej Gaber je bil steber slovenske obrambe. 21-letni Škofjeločan se razvija v odličnega obrambnega specialista. Ko bo napredoval še v napadu, bo spadal med najboljše na svetu na svojem položaju. Foto: EPA
Slovenski rokometaši ostali brez medalje

"Noge so po zadnjem srečanju izjemno težke, zato je na trenutke prišlo do nezbranosti v naši igri. Ne vem, kaj naj rečem. V polfinale smo prišli brez poraza, zato smo pričakovali več. Kljub vsemu je to velik uspeh. Moramo biti zadovoljni. Borili smo se z vsem srcem, zato si nimamo česa očitati," je po izgubljenem boju za bron dejal Matej Gaber.


Boris Denič, selektor Slovenije: "Celoten turnir smo odigrali vrhunsko, prikazali smo dobre predstave, izjemno sem ponosen na svoje fante. Za vse njih je bilo svetovno prvenstvo v Španiji ena velika šola, prišli so v družbo velikih. Tekmo smo izgubili z igralcem več na igrišču, ne pa z igralcem manj ali na postavljeno consko postavitev, ki smo jo napadali na dvanajstih metrih. Na tej tekmi enostavno ni bilo dovolj oktanov."

Uroš Zorman: "Naredili smo preveč neumnosti v začetku drugega polčasa, kar so Hrvati izkoristili in nam ušli. Na tem malem zaključnem turnirju so bile vse ekipe izkušenejše od naše, zmanjkalo nam je tudi znanja, ki ga potrebuješ na takem turnirju. Španci in Hrvati so naše slabosti rutinsko izkoristili. Upam, da je bilo svetovno prvenstvo v Španiji dobra šola pred naslednjimi turnirji."

Miha Žvižej: "Težko je komentirati. Bržkone je bil usoden padec zbranosti v začetku drugega polčasa. Motivacija in volja sta bili visoki, močno smo si želeli zmage. Tudi v trenutkih, ko nam ni šlo, smo skušali narediti vse, a se nam ni izšlo, tako kot na polfinalni tekmi s Španci. Na zadnjih dveh turnirjih smo postavili dobre temelje, upam, da jih bomo na naslednjih tudi dograjevali in osvojili kolajno. Dovolj mi je diplom za sodelovanje na turnirjih."

Jure Dobelšek: "Spet mrk v drugem polčasu. Nismo mogli zadeti in Hrvaška je pobegnila na neulovljivo prednost. Morda je svoje naredila tudi utrujenost. Želeli smo si več, čeprav bi bili pred odhodom v Španijo zadovoljni s četrtim mestom."

Luka Žvižej: "Pokopal nas je drugi polčas, v katerem je Hrvaška naredila odločilno razliko. Imeli smo priložnosti z igralcem več, vendar pa nam ni uspelo zadeti. Nismo jih mogli ujeti v zaključku tekme. Njihova obramba je bila čvrsta. Kljub našim velikim naporom je bil zmagovalec odločen pred samo končnico."

Slovenski rokometaši ostali brez medalje