Selektor Boris Denič je bil oster do grobih Rusov. Foto: EPA
Selektor Boris Denič je bil oster do grobih Rusov. Foto: EPA
Vid Kavtičnik
Vid Kavtičnik si je takole dal duška. Foto: EPA
Val 202: Izjave po rokometni tekmi Rusija - Slovenija

Velenjčan je o hudi bitki z Rusi še dejal: "Ta zmaga je kazalnik dobrega dela vseh trenerjev in igralcev v zadnjem desetletju. Rusi so prikazali izjemno grobo igro v obrambi. Uspelo nam jih je sprovocirati in prejeli so izredno veliko izključitev. Mi smo naredili nekaj velikega. Po tekmi nismo utrujeni, to bomo občutili jutri. To so težke tekme, predvsem za tako mlado ekipo, kot jo imamo mi."


Boris Denič: "Nismo blesteli, nismo pustili najlepšega umetniškega vtisa, v polfinale pa smo se uvrstili z velikim garanjem. Mi smo boljša ekipa od Rusije, premagali bi jo jutri in pojutrišnjem. Na tekmi ni bil problem rokometno znanje ruskih igralcev, temveč njihova telesna moč. To je bil boksarski dvoboj, ne pa rokometna tekma. Oni so nas hoteli pretepsti, in hvala sodnikoma, da so zaščitili igralce in šport. Kar Rusi počnejo na igrišču, spada v neko drugo športno disciplino, denimo rokoborbo grško-rimskega sloga."

Franjo Bobinac, predsednik Rokometne zveze Slovenije: "Danes so šle dlake pokonci vsem privržencem slovenske reprezentance, saj smo čutili, da bi bilo pošteno in prav, da zdajšnji rod, ki je pokazal izjemno kakovostne, bojevite in zrele predstave na tem prvenstvu, doseže vrhunski rezultat. In danes je tu. V Španiji smo dosegli rezultat, o katerem smo sanjali vsi na zvezi, skupaj s pokrovitelji in našo rokometno mladino."

Gašper Marguč: "Rusi so nas na vsak način poskušali pretepsti, a se jim nismo pustili in se zasluženo uvrstili v polfinale. Na naslednjo tekmo gremo do konca, igra se za kolajno in se ne mislimo ustaviti."

Miha Žvižej: "Mislim, da se sploh ne zavedamo tega dosežka. Cilj, ki smo si ga postavili zelo visoko, smo izpolnili, zdaj imamo priložnost, da ga presežemo. Našo priložnost bomo skušali izkoristiti, čeprav bo težko. Tekma je bila pravo mučenje od začetka do konca, a sem vesel, da se je končala v našo korist."

Sebastian Skube: "Teh stresnih končnic smo že vsi navajeni, tako igralci kot gledalci. Upam, da se bo vsaka tekma končala z napeto končnico in našo zmago, pod to se takoj podpišem. Ruse smo bolj ali manj nadzorovali skozi celotno tekmo, a spet je prišla tista živčna končnica, ki se je končala v našo korist."

Gorazd Škof: "Morda je ta tekma vrhunec moje dosedanje kariere, vendar o tem takoj po tekmi ne morem razmišljati. Najpomembneje je, da nam je uspelo. Vsak igralec je dal svoj delež. Pravočasno sem se zamejal s Proštom - rekel sem mu, naj poskusi ustaviti kakšen strel, da nas vrne v igro. Mogoče bi lahko obranila kakšno žogo več v drugem polčasu, vendar pa nismo prejeli preveč golov. Pokazali smo, da smo prava ekipa. Fantastično, smo v polfinalu, lepo nam je v Barceloni in upam, da bo sonček sijal še naprej."

Val 202: Izjave po rokometni tekmi Rusija - Slovenija