Romana Pungartnika po prvih dveh tekmah ni skrbelo za formo slovenske reprezentance. Foto: EPA
Romana Pungartnika po prvih dveh tekmah ni skrbelo za formo slovenske reprezentance. Foto: EPA
Rokometaši porazili Poljake

Pungartnik meni, da je zmaga nad Poljsko ena največjih zmag v mandatu Borisa Deniča, a ne največja: "Mislim, da je bila še pomembnejša tista zmaga nad Poljsko v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2012 v Stožicah. Na tribuni je bilo 13.000 gledalcev, s tisto zmago se je Slovenija uvrstila na veliko tekmovanja. Tokrat gre le 'za' eno od zmag na velikem turnirju in v končni fazi nič ne prinaša. Seveda pa je v luči celotnega turnirja zelo pomembna."

Po prvih dveh tekmah ga ni skrbelo
Slovenija se na prvih dveh tekmah ni izkazala s prepričljivo igro, a to nekdanjega reprezentanta ni skrbelo: "Tisti, ki se spoznamo na rokomet, dobro vemo, da znajo rokomet danes igrati vsi. Reprezentanca je na to prvenstvo odšla z velikimi pričakovanji javnosti in mislim, da je to upravičeno. Igralci so leto dni starejši in leto dni bolj izkušeni. Prva dva tekmeca sta predstavnika zelo netipičnega rokometa. Začetek tekem res ni bil uspešen, a bistveno je bilo, da so igralci ves čas stopnjevali igro in na koncu obe tekmi rutinirano pripeljali do zmage."

Mačkovšek potrebuje pomoč izkušenih
Kapetan Uroš Zorman je enega od junakov zmage Boruta Mačkovška po tekmi označil za dobrega, a bi lahko bil še boljši rokometaš, če bi imel glavo na pravem mestu. Pungartnik pa rokometaša, ki nosi dres njegovega Celja, ocenjuje: "Dejstvo je, da Mačkovšek dobro igra že celo sezono, tako v obrambi kot napadu. Rekel bom takole, on je Primorec in na življenje glede bolj ležerno. A to je fant, ki ve, kaj si želi - to je igrati rokomet na vrhunski ravni in tega je sposoben. Ima ogromen potencial, na svoji poti pa potrebuje pomoč, tudi nasvete izkušenejših igralcev, kot je kapetan Zorman."

Zadovoljen s spremenjeno obrambo
Pred tekmo s Poljsko se je dalj časa govorilo, da bo obramba 3-2-1 tista, ki bo nevtralizirala poljski napad, na koncu pa se je odločilno izkazala 6-0. Pungartnik meni: "V prvem polčasu smo videli, da z obrambo 3-2-1 niso mogli ustaviti poljskih napadov, bili so enostavno premočni in goli so padali z vseh strani. Sprememba obrambe na 6-0 je bila prava in 6-0 mi vliva več upanja za nadaljevanje prvenstva."

V četrtek Belorusija, v soboto Srbija
Slovenski rokometaši imajo danes prost dan, v četrtek se bodo pomerili z Belorusijo, v soboto pa še z neporaženo Srbijo.

Rokometaši porazili Poljake