Jure Dolenec pričakuje
Jure Dolenec pričakuje "divjo" obrambo Arabcev. Foto: Reuters
Savdska Arabija
Savdska Arabija je na azijskem prvenstvu leta 2012 za Južno Korejo in Japonsko osvojila tretje mesto. Foto: EPA
Rokometaši pripravljeni za Savdijce
Rokometaši nestrpno čakajo začetek prvenstva

Savdijci so pravšnji nasprotnik za začetek prvenstva, saj so med najšibkejšimi reprezentancami na prvenstvu. Njihovo najmočnejše orožje je najbrž hrvaški trener Nenad Kljajić, dolgoletni hrvaški reprezentant, ki je s Hrvaško leta 1996 osvojil zlato olimpijsko medaljo.

Denič: V vsak dvoboj maksimalno motivirani
Arabci so na papirju resda precej slabši, a vsakršno podcenjevanje bi se Slovencem utegnilo maščevati, česar se selektor Boris Denič dobro zaveda: "Na letošnjem svetovnem prvenstvu nimamo zadržkov pred nobenim tekmecem. Na vsakem dvoboju moramo biti optimalni in maksimalno motivirani. Če se bomo držali tega, potem ne bi smeli imeti nobenih težav proti Savdski Arabiji."

Dolenec: "Košarkarska" obramba Savdijcev
Desni zunanji Jure Dolenec pa je povedal: "Savdska Arabija je nekoliko nižja in hitrejša ekipa, po tehnični plati pa ni tako podkovana, kar velja za vse ekipe zunaj Evrope. Z dobro obrambo bomo skušali doseči čim večje število 'lahkih' golov in si že v uvodu priigrati prepričljivo razliko. Na tej tekmi smo absolutni favoriti, po drugi strani pa moramo vedeti, da nas bo pričakala kakšna nenavadna obramba. Arabci igrajo številne obrambne inačice, med drugim tudi 3-2-1 in mož na moža, kar po košarkarsko. Na to smo pripravljeni. S prvimi tekmeci bi morali zanesljivo opraviti, nato pa nas čakajo Korejci, ki bodo zagotovo poskušali presenetiti z nekoliko globljimi obrambnimi postavitvami, tako da bo tekma z Arabci lahko tudi svojevrstna predpriprava za drugo tekmo, ki pa bo precej težja in zahtevnejša."

Postava Savdske Arabije

Slovenci dobili vse tri dvoboje
Slovenija se je do zdaj trikrat pomerila s Savdsko Arabijo, na vseh treh pa je tudi zmagala. Prvič jo je premagala leta 1997 s 35:19, dve leti pozneje pa je igrala še dva dvoboja ter slavila s 33:22 in 31:29. Tekmo si boste lahko ogledali na TVS 2 in na MMC-ju.

SKUPINA C
1. KROG

Sobota ob 15.45:
SRBIJA - JUŽNA KOREJA

Ob 18.00 (prenos na TVS 2 in na MMC-ju):
SLOVENIJA - SAVDSKA ARABIJA

Ob 20.15:
POLJSKA - BELORUSIJA

Rokometaši pripravljeni za Savdijce
Rokometaši nestrpno čakajo začetek prvenstva