Po res slabem prvem polčasu je Slovenija hitro ujela Beloruse in jih v viharni končnici le strla. Foto: EPA
Po res slabem prvem polčasu je Slovenija hitro ujela Beloruse in jih v viharni končnici le strla. Foto: EPA

Slovenska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v Španiji v četrtem nastopu četrtič zmagala. S 27:26 je padla Belorusija. Pot do zmage je bila težka, saj so Belorusi na čelu z razpoloženim Sergejem Rutenko vodili s 17:12. "V obrambi 6-0 smo napravili nekaj izmenjav. Gabra smo postavili na trojko, da je zaustavil Rutenko, ob tem pa ga menjali, da je bil čim bolj spočit, Mačkovška pa na položaj štiri. Ta korekcija nam je v celoti uspela," je zmagoviti recept pojasnil selektor Boris Denić.


Uroš Zorman, kapetan: "Malo se ponavlja zgodovina 'Slovenčkov'. V tekmo smo šli preveč ležerno, predvsem pa brez energije. Pokazali smo spet obraz, ki ga prej nismo imeli. Zase lahko rečem, da še vedno nisem pravi. Ne počutim se najbolje. Lahko bi dal več od sebe. Morda so za to kriva leta."

Boris Denič, selektor: "Na današnji tekmi se je videlo, da nam je tekma s Poljsko vzela veliko moči. Regeneracija je uspela do neke mere, a ne tako, kot smo si želeli. Na tekmi z Belorusijo smo ponovno izgubili veliko energije. V prvem polčasu nismo bili pravi. V drugi polovici tekme smo določene stvari spremenili, v obrambi 6-0 smo napravili nekaj izmenjav. Gabra smo postavili na trojko, da je zaustavil Rutenko, ob tem pa ga menjali, da je bil čim bolj spočit, Mačkovška pa na položaj štiri. Ta korekcija nam je v celoti uspela, tudi nekatere druge. Na današnji tekmi resda nismo zapustili najlepšega umetniškega vtisa, a najpomembneje je, da smo osvojili dve točki, in igralcem za to tudi čestitam."

Sebastian Skube: "Tekma je bila težka po psihološki plati. Po zmagi nad Poljaki smo delovali malce izpraznjeno, v naši igri ni bilo pravega naboja, predvsem v prvem polčasu ne. Naša ekipa je ponovno dokazala, da je iz pravega testa, iz na videz izgubljenega položaja se je izvlekla in na koncu zmagala."

Dragan Gajić: "Uspelo nam je skoraj nemogoče. Pri odločilni sedemmetrovki sem nekako vedel, kako se bo vratar odzval. V prvem polčasu smo bili nekako čustveno izpraznjeni. Ne vem, kaj je pravi razlog za to, morda zahteven torkov obračun s Poljaki. Menim, da si tega več ne smemo dovoliti. Če sem iskren, če bi danes na nasprotni strani, ob vsem spoštovanju do Belorusov, imeli kakovostnejšega tekmeca, potem bi tekmo zagotovo izgubili."

Sergej Rutenka, reprezentant Belorusije: "Močno smo si želeli zmage, a neizkušenost je terjala svoj davek, saj je večina mojih soigralcev prvič na tako velikem tekmovanju. Tekma s Slovenijo me je močno utrudila, nekoliko sem tudi razočaran. Menim, da smo se dobro borili, Sloveniji pa čestitam za zmago in ji želim veliko sreče v nadaljevanju svetovnega prvenstva."