Slovenci so pokazali bistveno boljši obraz kot proti Franciji, a na koncu to ni bilo dovolj za danski skalp. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenci so pokazali bistveno boljši obraz kot proti Franciji, a na koncu to ni bilo dovolj za danski skalp. Foto: www.alesfevzer.com
Cehte in Skube po porazu proti Dancem

Vedno hladnokrvni Skube pa tokrat ni mogel mimo katarskih sodnikov, ki sta Slovence razburjala s sumljivimi odločitvami, med drugim sta izključila tudi Mateja Gabra in Miho Žvižeja.

Sodnika nista bila na nivoju
"Sodnika nista bila na nivoju. Pritisk zanju je bil prevelik. Po njunem kriteriju je izpadlo tako, da smo mi močnejši od Dancev, saj smo imeli več izključitev, a ne verjamem, da je res tako. Danci so se prilagodili sojenju, tudi mi bi morali malo več 'blefirati' in iztržiti kakšno izključitev več," je bil kritičen Skube.

Javnost se mora zavedati, da je osmo mesto uspeh
A prvenstva še ni konec. Slovence v soboto ob 14.30 po slovenskem času čaka še tekma za sedmo mesto z Nemci. "Sedmo mesto vodi neposredno v olimpijske kvalifikacije, zato upam, da bosta moč in motiv. Kljub temu menim, da se moramo zavedati, da je Slovenija že z uvrstitvijo med najboljših osem dosegla lep uspeh. Tega se mora zavedati tudi javnost, ne samo igralci," dodaja Skube, ki verjame, da se bodo Slovenci tudi ob morebitnem osmem mestu uvrstili v olimpijske kvalifikacije. "Menim, da bo Katar leta 2016 azijski prvak, kar pomeni, da gre v kvalifikacije tudi osmi."

Denič: Padli smo v črno luknjo
Selektor Boris Denič je novinarje pričakal z rahlim nasmeškom. "Nimam komentarja glede ničesar," je dejal uvodoma, nato pa se je le 'omehčal'. "Padli smo v črno luknjo. Šlo je za eno tekmo z obeh strani brez vratarjev, danes je bila obramba na eni in na drugi strani redkost. Oni so se v tem dobro znašli, res pa je, da so tudi zadevali. Mi pač nismo."

Miha in Jesper sta se smejala rdečemu kartonu
Miha Žvižej je tekmo zaradi rdečega kartona končal predčasno. "Izgubili smo nekaj žog, skontrirali so nas, s krila se nismo mogli ubraniti. Dobili smo kar nekaj golov na naše izgubljene žoge, to so glavni razlogi za poraz. Preprosto smo dobili preveč golov. Posebne krize ni, borimo se naprej. Želeli smo se boriti za peto mesto, ki vsaj teoretično prinaša možnost organizacije kvalifikacijskega turnirja za olimpijske igre. Kar se tiče rdečega kartona, pa lahko povem, da sva se jaz in Jesper (Nöddesbo) oba nasmejala. Če je že bil udarec oziroma dotik v obraz, je bil povsem nenameren. Vsaj po mojem občutku je šlo za nezaslužen rdeči karton. A po drugi strani oni imajo video, najbrž so se že prav odločili, jaz tega ne morem komentirati," je povedal mlajši izmed bratov Žvižej.

Gajič: Sposobni smo premagati Nemce
"Fino bi bilo, da pokažemo malo več samozavesti. Danci so zasluženo zmagali, nadzorovali so vso tekmo. Zdaj se moramo psihično pripraviti na Nemce, da zdržimo še to. Lepa priložnost je, da premagamo eno veliko ekipo, kar nam do zdaj ni uspelo. Igrajmo na zmago, verjemimo v svoje sposobnosti, jaz si srčno želim, da jutri Nemci padejo,"
pa je dejal Dragan Gajič, ki je dosegel 12 golov.

Iz Dohe

Aleš Vozel, @vozela1

Cehte in Skube po porazu proti Dancem