Branden Grace s trofejo
Branden Grace s trofejo "Mother of Pearl" (mater biserov). Foto: www.alesfevzer.com

Na igrišču, ki leži le streljaj od središča Dohe, je zmagal Južnoafričan Branden Grace, ki je za 18 lukenj potreboval 269 udarcev (19 pod parom), s čimer je tesno, le za en udarec prehitel Škota Marca Warrena, medtem ko je bil tretji severni slovenski sosed Avstrijec Bernd Wiesberger. Grace, ki je teden začel kot 79. na svetovni lestvici, se bo s to zmago prebil med najboljših 50.

Grace s čekom za 400.000 evrov
"Ta turnir sem vedno želel osvojiti, zato sem vesel, da mi je uspelo. Igrišča na Bližnjem vzhodu mi ustrezajo. Sezono sem dobro začel, upam, da jo bom tako tudi nadaljeval,"
je bil zadovoljen 26-letni Grace, ki se iz Katarja vrača bogatejši za približno 400.000 evrov. Nagradni sklad je bil sicer vreden več kot dva milijona evrov.

Garcia daleč od ubranitve zmage
Lanski zmagovalec Dohe Španec Sergio Garcia po slabem tretjem dnevu ni imel nobenih možnosti, da bi ubranil naslov. Končal je na 77. mestu. Tudi Šved Henrik Stenson in Anglež Justin Rose, ki sta trenutno med deseterico najboljših golfistov na svetu, sta tokrat pristala zunaj nje na 13. mestu.

Golf turnir je budno spremljal tudi fotograf Aleš Fevžer, zato si nekaj utrinkov lahko ogledate v spodnji galeriji.

Iz Dohe

Aleš Vozel, @vozela1