Slovenci so naleteli na fizično superiorne Francoze, ki tekmece lomijo s surovo močjo. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenci so naleteli na fizično superiorne Francoze, ki tekmece lomijo s surovo močjo. Foto: www.alesfevzer.com

Francija je znova potrdila, da je morda celo najboljša generacija v zgodovini rokometne igre. "Imajo obrambo, imajo napad, imajo vse. Poleg fizike imajo še znanje, so kompletni. Ne sramujem se poraza, izgubili smo proti najboljši ekipi desetletja. Čakata nas še dve tekmi, lahko smo še peti, kar bi bil lep uspeh. Ne glede na to pa sem zadovoljen s predstavami do zdaj," je dodal Trebanjec.

Cehte: Pri nas je bilo čutiti nervozo
Francozi so si že na začetku tekme priigrali visoko prednost, kar je bilo v nadaljevanju tako rekoč nemogoče ujeti. "Začetek je bil porazen, deset minut smo potrebovali, da smo dosegli drugi gol. Svoje so odigrale izkušnje. Za Francoze je četrtfinale že rutina, tekma kot vsaka druga, medtem ko je bilo pri nas čutiti nervozo. Malo preveč smo hiteli. Nismo se držali sistema, za katerega smo se dogovorili. A nič hudega. Francija je, če ne najboljša, pa ena najboljših ekip v zgodovini rokometa. Kapo dol. Ne vem, kdo jih bo premagal. Mi smo osnovni cilj dosegli, to je uvrstili smo se v kvalifikacije za olimpijske igre, kjer je marsikomu spodletelo. Mi smo bili pravi v pravem trenutku. Zdaj nas čakajo Danci, tekma bo na nož. Samo motivirano na njih in glave gor," pa je črto potegnil Klemen Cehte.

Miha Žvižej: Francozi so morali igrati na polno
Krožni napadalec Miha Žvižej obžaluje, da so že na začetku razbranili vratarja Omeyerja. "Francozi so zasluženo zmagali. Tudi če ne bi na začetku naredili te razlike, bi tekmo na koncu pripeljali v svojo korist. Danes so bili preprosto boljši. Tudi njihov vratar se je razbranil, čeprav smo vedeli, da se ne sme, ampak on je preprosto v dobri formi, že vse prvenstvo ima tak odstotek ubranjenih strelov. Individualna kakovost posameznikov je nesporna. Če jim želiš parirati, ne smeš dovoliti, da se vratar razigra. Zaslužena zmaga Francozov, ki pa smo jih namučili. Ne bom rekel, da so trepetali, ampak so morali igrati s polno paro, da so obdržali razliko," pravi Žvižej, ki mu je Omeyer ubranil štiri strele.

Denič: Francija je v tem trenutku prepotentna za nas
Selektor Boris Denič pa je po tekmi povedal: "Slabo smo odprli, ampak ne po igralski plati, saj smo jih izigrali in prišli do strelov. Toda nismo zadeli. Vratar nam je ubranil preveč 'zicerjev', tako da je tekma šla v smer, ki je nismo želeli. Po 15 minutah smo dali samo dva gola, nato je šlo vse narobe. V drugem polčasu smo naredili brejk, saj smo prišli s 14:22 na 20:24 in imeli dve žogi za minus tri. A sledili sta dve tehnični napaki, oni so ušli na 26:20 in tekma je bila končana. Veseli me, da smo pokazali hitro igro, a bi jo morali igrati ves čas, če bi želeli premagati Francoze. Kakor koli, v tem trenutku je Francija preveč potentna sila za nas, ne moremo ji fizično parirati."

Slovenija bo v petek ob 16.30 proti Danski igrala za mesta od pet do sedem. Če bo zmagala, jo v soboto čaka obračun za peto mesto z zmagovalcem dvoboja Nemčija - Hrvaška, v nasprotnem primeru pa tekma za sedmo s poražencem.

Iz Dohe

Aleš Vozel, @vozela1

Zorman, Denič in Omeyer po četrtfinalni tekmi
Zorman in L. Žvižej po porazu s Francijo
Zorman, Denič in Omeyer po četrtfinalni tekmi
Zorman in L. Žvižej po porazu s Francijo