SP v rokometu 2015
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.1 od 34 glasov Ocenite to novico!
Slovenija
Slika pove več kot 1.000 besed. Slovenci so dali od sebe vse. Izmučeni Miha Žvižej se je naslonil na Miladina Kozlino. Foto: www.alesfevzer.com
Jure Dolenec
Borba Jureta Dolenca in soigralcev z nemškimi silaki je bila težka. Foto: www.alesfevzer.com
VIDEO
Zorman: Nisem odigral tak...
VIDEO
Poraz in 8. mesto SP-ja z...

Dodaj v

Slovenci želeli, a je zmanjkalo dinamita

Odmevi po tekmi Slovenija - Nemčija
31. januar 2015 ob 17:22,
zadnji poseg: 31. januar 2015 ob 18:41
Doha - MMC RTV SLO

"Izpraznili smo se, nismo pokazali energije, ki je bila potrebna za današnjo zmago," je o porazu z Nemci, po katerem je Slovenija končala na osmem mestu svetovnega prvenstva, dejal Jure Dolenec.

"Žal je tako, a obstaja veliko kombinacij, po katerih smo osnovni cilj vseeno dosegli, to je, uvrstili smo se v kvalifikacije za olimpijske igre. Dosegli smo osnovni cilj, ni pa bilo presežka," je Gorenjec strnil slovenske nastope v Katarju, iz katerega se zasedba Borisa Denića vrača z drugim najboljšim izidom v zgodovini slovenskega rokometa.

Za boljši rezultat optimalni kadrovsko in fizično
"Glede na stanje med pripravami, ko praktično nismo oddelali nobenega treninga v polni postavi, je to v tem trenutku realno. Moramo vseeno povedati, da smo na drugem svetovnem prvenstvu med osem. To je neki dosežek. Bomo pa morali biti za kakšen večji rezultat optimalni, kar se tiče igralskega kadra in kar se tiče fizične pripravljenosti. Meni se pozna, da dva, tri mesece nisem igral in nisem fizično vzdržal tega turnirja do konca," je priznal Dolenec.

Denić: Nismo uspeli ustaviti njihove sile
Tudi selektor Boris Denić je glavni vzrok za poraz videl v pomanjkanju moči: "Med 20. in 30. minuto nismo mogli ustaviti napada, njihove sile, za kar so bile potrebne mišice. Tu je bila deveta tekma in te moči ni bilo več. Oni so povedli, držali prednost v drugem polčasu. Mi nismo zadeli, mislim, da štiri žoge s krila in pivota, oni so tukaj naredili dva, tri, nič, šla je razlika na pet in potem se je bilo težko vrniti. Enostavno nismo mogli vzdržati brez rotacije," je povedal Denić.

Deniću jasno, zakaj je Francija svetovni prvak
Slovenski selektor pa je nato pod svetovno prvenstvo potegnil črto. "Glede na to, kaj se je dogajalo, mislim, da je to v tem trenutku realen rezultat. Zadali smo si cilj, da pridemo med osem, prišli smo, a nismo zadovoljni, ker v moji glavi so za nas premagljivi vsi razen mogoče Francozov. Bolj ko gre turnir proti koncu, bolj spoznavamo, zakaj je Francija vedno svetovni prvak. So namreč tako močni, kot da bi se zaletaval v zid. Vsekakor pa smo se mi profesionalno pripravljali na vsako tekmo z namenom, da jo dobimo. In vsako tekmo smo tudi profesionalno oddelali," je pojasnil Denić.

Špiler: Lahko smo boljši
"Očitno je sedem reprezentanc na svetu boljših od nas. Nekatere stvari so bile dobre, glavni cilj, to je kvalifikacijski turnir, je zagotovljen in s tem smo lahko zadovoljni, ostalo pa bo ostal grenak priokus, ker mislim, da smo lahko boljši,"
se je samokritično na prehojeno pot ozrl David Špiler. Klemen Cehte pa je dodal: "Zmanjkalo nas je, padli smo v obrambi. Mogoče bi morali dalj časa vztrajati v napadu z našo igro, menjavanjem položajev, a smo že iztrošeni. Osmo mesto bo menda prineslo olimpijske kvalifikacije in to je bil naš cilj." Slovenci se bodo v domovino vrnili v nedeljskih dopoldanskih urah.

Slovenija uradno še ne, praktično pa že v kvalifikacijah
Spomnimo, Slovenija bo kot osma igrala kvalifikacije za olimpijske igre, če kateri od preostalih sedmih četrtfinalistov, to so Francija, Španija, Poljska, Hrvaška, Danska, Nemčija ali Katar, osvoji naslov evropskega oziroma azijskega prvaka. V tem primeru bi se kot celinski prvak neposredno uvrstil na olimpijske igre, s čimer pa bi se sprostilo še kvalifikacijsko mesto za osmega s svetovnega prvenstva. Ker obstaja velika verjetnost, da bo vsaj eden od omenjene sedmerice januarja 2016 postal prvak svoje celine, je praktično tudi osmi s svetovnega prvenstva v Katarju že v kvalifikacijah, ki bodo na sporedu aprila 2016. Slovenija bi brez boja za olimpijske igre ostala le, če bi na evropskem prvenstvu na Poljskem leta 2016 prvak postala na primer Švedska, Islandija ali Rusija, hkrati pa bi na azijskem prvenstvu v Katarju domačine presenetila Južna Koreja ali Bahrajn. A glede na trenutno razmerje moči, so možnosti za takšna scenarija majhne.

Iz Dohe

Aleš Vozel, @vozela1

Prijavi napako
Komentarji
arawn
# 31.01.2015 ob 17:34
A sedaj bo pa 9 tekma in fizična utrujenost kriva? Pa saj ste celo prvenstvo odigrali tako kot zadnjo tekmo. Dovolj pravljic in izgovorov!
angryjoe
# 31.01.2015 ob 17:36
whitvice, stati reprezentanci ob strani v dobrem in slabem še ne pomeni, da kritike niso na mestu. Še več, kritiziramo zato, ker nam je hudo, ker nam ni vseeno.
Seveda se najde 5-10% kritikov, ki prekoračijo meje dobrega okusa in pričnejo blatiti itd... in taka dejanja niso zaželena.
ampak večina navijačev, pa naj so to kavč ali fotelj navijači, imajo pravico izražati svoje razočaranje s čustveno podkrepljeno kritiko. Na drugi strani pa si igralec, profesionalec tega ne sme privoščiti in MORA ohraniti integriteto. Če primerjamo reprezentante in politike = oboji "služijo" državi in kako bi se odzvala javnost, če bi politik recimo bevsknil nazaj svojim volilvem ker ga kritizirajo (in to včasih mnogo bolj kot športnike).
Nadalje je pomembno zagovarjati kavč selektorje zato, ker opravljajo vlogo kritičnega medija. Pri nas so mediji namreč povsem mlahavi in nikoli ostri, nikoli zahtevni. Ko je Slaviša doživljal pogrom za pogromom npr., je Ivek organiziral čajanko v sproščenem vzdušju in ni zastavil niti eno samcato provokativno vprašanje.
cerebro
# 31.01.2015 ob 17:35
Zorman, dobrodošel med kavčarji.
veteraninsin
# 31.01.2015 ob 17:42
Prvi komentar ww na ta članek je lahko samo naročen ali pa avtor ni gledal istega prvenstva kot kavčarji. Čeprav...............hm.............pot
em ne bi okrivil za tako destruktivno negativistično atmosfero obeh genialnih komemtatorjev Iva in Uroša.

Star sem pol stoletja, pa tako razočarajočega nastopa kakšne slovenske ekipe na SP ne pomnim. Seveda so bili, vendar bi moral res poseči zelo nazaj. Tako slabo vodene ekipe ( zamude pri menjavah, slaba priprava taktike) izgovarjanje na poškodbe, nikakršna priprava "glav", kazanje na dnevih relaxacije in hvalisanja s pirčki ter na koncu duvanje z elito in kapetanska izjava ( 2x) po srečni ( vratnice !!!!!) zmagi s poprečnimi Makedonci. Ajd, nasvidenje v naslednji vojni
Balaž
# 31.01.2015 ob 20:18
Sokomentatorji, za kavče se obrnite kar na samega Perota Prevca, namreč njegova familija jih prodaja ;)

indelebilis
# 31.01.2015 ob 18:27
Meni se pa zdi da sta bila komentatorja Šerbec/Milovanovič zelo na nivoju in objektivna tako kot komentator mora bit. Včasih sta hvalila, včasih grajala nikoli pa nista samo hvalila ali pa samo grajala kar je edino pravilno. V primerjavi z kakšnim Ališičem sta profesorja zanj. Glede Zormana bi pa rekel da si je čisto sam kriv. Športnik še zdaleč ni samo športnik, posebej pa reprezentant v kateremkoli športu še posebej pa kapetan. Reprezentančni športnik je tudi predstavnik sponzorjev, predstavnik grba in kar je najpomembnejše predstavnik države in državljanov. Izjava kot je Slovenceljnom poudarjam zmago na kavčih in v postelji bi ga v kakšni bolj kritični ali pa če hočete bolj narodno zavedni državi npr. USA stala to da bi takoj moral sleči dres za vedno, saj bi z podobno žaljivo izjavo npr. gringotom ali pa jenkijem v kavčih podarjam zmago užalil celotno ameriško nacijo in zaključil reprezentančno kariero za vedno. Torej če potegnem paralelo je z izrazom Slovencelj užalil vse Slovence pa če so kavčarji ali pa ne. Izraz Slovencelj je žaljiv in posmehljiv do slovenskega naroda in ne sodi nikamor posebej pa ne v javnost s strani predstavnika zastave na športni prireditvi. Torej Zorman jo je še poceni odnesel ko so se začeli nekateri norčevati iz njega. Izjava pred medij ni enako kot bi se z nekom pogovarjal za šankom in vsak profesionalec bi moral to vedeti.
javda
# 31.01.2015 ob 17:51
Mislim da je Kozlina za obrambo odličen in da bi moral sodelovati tudi v naslednjih reprezentančnih akcijah. Namesto Bundala Poteko, namesto Zormana Staš, namesto Bombača Zarabec, namesto Mihe Žvižeja Mačkovšek (mislim da je dovolj če imamo tri pivote) in namesto Kavtičnika Marguč.

Golmana: Prošt, Skok
Levo krilo: Razgor, L. Žvižej (na žalost ne najdem koga boljšega)
Levi zunanji: Mačkovšek, Cehte, Kozlina (Bilbija)
Organizator: Bezja, brata Skube, Zarabec
Desni zunanji: Dolenec, Natek (Miklavčič je še v Celju slab, razen nekaj prebliskov)
Desno krilo: Gajič, Marguč
Pivot: Gaber, Poteko, Blagotinšek

Mislim da je to naša najboljša izbira za prihodnja prvenstva, seveda pa sprejemam tudi drugačna mnenja. pozabil pa sem še eno bistveno stvar, Denič mora oditi. Pred prvenstvom je kot cilj izrazil olimpijske kvalifikacije, torej vsaj sedmo mesto, ki pa ga naši niso dosegli, zatorej je edina logična Deničeva izbira nepreklicni odstop.
KiNgKoNg
# 31.01.2015 ob 18:36
Kaj bi dal, da bi se našli kakšni trije frajerji, ki bi na Brnik prinesli kavč in na njem sarkastično aplavdirali, ko bi naši heroji hodili mimo. Za gajbo piva jim dam.
arawn
# 31.01.2015 ob 17:44
Nekaj 10 tako imenovanih kavčarjev je ustvarilo vtis, da njihove kritike predstavljajo splošno mnenje javnosti in navijačev nasploh.

Nekaj 10 tako imenovanih pravih navijačev se trudi ustvariti vtis, da so v večini. In, da je 8. mesto uspeh, ker smo majhna država. Ne bo šlo. Večina se strinja, da je prvenstvo glede igre, borbe, želje, taktične priprave itd. polomija in da uvrstitev med ˝elito˝ ni posledica dela in pristopa ampak gole sreče.
Vitez
# 31.01.2015 ob 19:02
Italija je 8. na svetu v skokih. Eto, kolk je vredno 8. mesto v športu z ozko konkurenco.
Anfield1892
# 31.01.2015 ob 18:09
Je pa zanimivo, da smo najprej kavcarji bili tisti, ki nimamo pojma, ker smo mnogi ze precej pred prvenstvom pisali, da je Denic nesposoben, da je njegov sistem ze davno precitana knjiga in da je napravil napacno selekcijo igralcev. No zdaj med samim, se posebej ob koncu prvenstva, ko to ugotavljajo tudi tisti, ki so iz stroke, pa spet ni prav, zdaj tudi Serbec, Pungartnik itd nimajo pojma.
Se pravi, edina opcija je na vse pretege hvaliti enic-Zorman team, pa imas status strokovnjaka.
Le Katz
# 31.01.2015 ob 17:53
Slovenski skakalci PRAVI #HeroTeam ne pa tile rokometni brezvezniki = turisti v Katarju
Anfield1892
# 31.01.2015 ob 17:51
Kaksen dinamit neki? Se beseda petarda je prevec. Mogoce gre za takimenovane pasje bombice...
a-dee-jay
# 31.01.2015 ob 17:33
Zaradi kavčarjev ima on kruh. Če ne bi bilo gledalcev, bi on sedaj delal kaj drugega, kot igral rokomet. Kritiko bo moral prenesti.
KiNgKoNg
# 31.01.2015 ob 17:42
Nekdo se norce dela s takšnimi naslovi...
soki
# 31.01.2015 ob 17:36
Meni se pozna, da dva, tri mesece nisem igral in nisem fizično vzdržal tega turnirja do konca," je priznal Dolenec.

Ma dej Dolenc, a ko si šel v katar poškodovan pa si izjavil: da nisi tip igralca kateri rabi 6 tekem da pride v formo, da tebi ni problem igrat po poškodbi. Kaj iščeš izgovore?!!! Kaj si lahko prosim priznaš da igraš slabo!
Govt Mule
# 31.01.2015 ob 18:01
halo??!! kaki je to naslov članka??
je avtor tega članka sploh gledal tekmo danes!??
če je danes kdo želel so to bili nemci in žal samo nemci!!
celotno prvenstvo je bila ena sama farsa...
slabo vodenje ekipe, slab izbor igralcev, neumni in neustrezni odgovori, neuigranost, slaba fizična pripravljenost, nobene taktike, nobenega pravega žara, želje, požrtvovalnosti in borbenosti,...skratka vse skupaj hitro za pozabit!!
razočaranje tudi nad našimi mediji, novinarji in strokovnimi komentatorji, ker niti eden ni imel ja.jc, da bi povedal kakšno je dejansko stanje v reprezentanci.
potem pa še izjave vseh naših po zadnjem porazu, da je osnovni cilj izpolnjen!! kaki osnovni cilj?? kaj ni bil osnovni cilj kvalifikacije za OI??
fantje saj se (še) niste kvalificirali na kvalifikacijski turnir za OI!! In glede na vaš odnos in pristop bi bilo tudi edino pošteno, da se ne bi! nisem škodoželjen ampak si resnično tega s prikazanim niste zaslužili!
ščepec
# 31.01.2015 ob 18:41
Še tega se manjka, da bo nekdo izustil, da so komentatorji na forumih krivi za vse poraze in katastrofalno igro. Poleg sodnikov seveda.
Zbornaya Komanda
# 31.01.2015 ob 18:49
Skratka Slovenci niso dobili niti ene od tekem, ki so dejansko nekaj štele. Pač kot vedno govorim: prvaki kvalifikacij, predtekmovalnih skupin, prvih polčasov in ogrevanj. Nič novega.
pisoJ zorbotit
# 31.01.2015 ob 18:34
8 na SP ??

Glede na prikazano in vse ostalo - ne vem kaj naj si mislim, o tem SUPER 8 mestu.

Razočarali ste nas in nemara bi bilo najbolje, da v Katar sploh ne bi odpotovali in bi iz divana in naslonjača, gledali, kako delajo svoj posel: naši skakalci, Flisar, deskarji.... in bi porabljena sredstva za turistični aranžma podarili mladim perspektivnim športnikom, namesto mednarodnih trening tekem, bi pa doma sneg kidali!
primos
# 31.01.2015 ob 18:09
Kako smo sedaj 8., če smo bili pred nekaj dnevi sigurno 5. :)

zmanjkalo nam je dinamita, ker smo imeli več tekem od ostalih, ter predvsem smo imeli same izredno močne nasprotnike, ki so nam kontinuirano pili moč

Ko je EP vedno beremo kako lahek turnir je v bistvu SP, med tekmami je vedno vsaj 1 dan prost, lahki in eksotični nasprotniki

zdaj pa ni moči !!!

nekaj mi ne štima
Le Katz
# 31.01.2015 ob 17:57
Špiler: Lahko smo boljši

Lahko ste pa tudi slabši. In tudi boste.
kavc_selektor
# 31.01.2015 ob 18:15
DOBRA NOVICA je vsaj ta, da je konec prvenstva
puros
# 31.01.2015 ob 19:57
Rokometaši pejte k skakalcem pogledat kako se dela, vprašajte Janusa za nasvet.
kozorog1973
# 31.01.2015 ob 18:35
kak ste nesramniii kaj bi radi naslov prvaka'???

konec koncev zakaj pa ne???
the godfather
# 31.01.2015 ob 18:24
sem se celo prvenstvo vzdrževal "žaljivih" komentarjev ...... doma pred tv-jem preklinjal in se jezil .... no na koncu mi je šlo na smeh.
Mislim da smo uspeh naše udeležbe v katarju bolj realno kot v dnevnih novicah prebrali v komentarjih pod novicami. Žalostno, da se naši rokometaši uvrstijo na prvenstvo, tam pa poden od podna. In za povrh vsemu temu se po turnirju "hvalijo" da je razultat dober ...... Če bi se fantje borili in srce puščali na igrišču in ob njemu ter prikazali pravi pristop in borbo kot so ga hokejisti in košarkaši ne bi noben nič rekel. Ampak on iso carji ker so v katarju na prvenstvu ...... REZULTAT JE KATASTROFALEN, ŠE BOLJ PA ME MOTI PRISTOP IN IZJAVE NEKATERIH AKTERJEV. AJDE ODGOVORNI LJUDJE POMEČITE VEN NESPOSOBNE IGRALCE, KI ŽIVIJO NA PRETEKLI SLAVI IN SELEKTORJA KI NE VE KAJ DELA.
Priložnost mladim in novemu selektorju z dolgoročno vizijo pa tudi če par let ne bo velikega tekmovanja ne bo hudega. Naj se fantje naredijo in potem pridejo na prvenstvo in se tam s SRCEM borijo za državo in pokažejo svojo vrednost. Talenta imamo dovolj.

lp vsem kavčarjem, foteljašem in zofašem in upam da vaši komentarji pripomorejo k spremembam v zvezi
arawn
# 31.01.2015 ob 18:11
Foteljas nisem, ker znam kritizirat igro na kulturen nacin.

Vidiš, v tem grmu tiči zajec. Zorman je v isti koš vrgel vse, ki so kritizirali, kulturno ali ne. Razumeš? Za Zormana so pravi navijači edino tisti, ki se bodo klanjali in ploskali pa četudi se sprehaja(jo) po igrišču.
kavc_selektor
# 31.01.2015 ob 18:08
Slovenci so si želeli samo malo odpočiti na puščavskih sipinah in narediti par selfijev za spomin
lenipes
# 31.01.2015 ob 19:17
[i"Očitno je sedem reprezentanc na svetu boljših od nas. Nekatere stvari so bile dobre, glavni cilj, to je kvalifikacijski turnir, je zagotovljen in s tem smo lahko zadovoljni, ostalo pa bo ostal grenak priokus, ker mislim, da smo lahko boljši," se je samokritično na prehojeno pot ozrl David Špiler.]

Samokritično bi šlo nekako takole. "Igrali smo slabo skozi celotno prvenstvo. Nismo bili ne fizično ne taktično na nivoju. Cilja NISMO dosegli in smo sedaj odvisni od drugih reprezentanc. Realno gledano si nismo zaslužili niti uvrstitve med osem in samo lahkemu žrebu se lahko zahvalimo, da imamo še možnosti za uvrstitev na kvalifikacijski turnir.".

To moj dragi novinar je samokritično!
arawn
# 31.01.2015 ob 18:46
@KiNgKoNg

Ne bo Brnika, ker prihajajo domov na avtobusu iz Dunaja.
lambizer66
# 31.01.2015 ob 18:04
samo sprenevadanje v komentarjih selektorja.....priznaj da nimaš pojma, pa ti bo oproščeno....
arawn
# 31.01.2015 ob 17:59
brico32 si bil v Katarju? V nasprotnem primeru si namreč kavčar oz. foteljaš, ne glede na to kakšne komentarje pišeš. Očitno ni Zorman edini runkelj, ki se tega ne zaveda.
totifakin
# 31.01.2015 ob 17:58
naši (s takšno postavo kot so bili na SP) so preprosto preslabi za kaj več od 8 mesta. če ne bi bilo tega denićevega trmoglavljenja pa bi na SP poslal tiste, ki so v formi in bi pustil doma kavtičnika, špilerja, žvižeja pa še mogoče katerega, bi dosegli malo višja mesta. tokrat se res ni izšlo, kot vidimo je francija res razred zase, o katarju pa ne bi.
škoda, da so se naši sprijaznili, da so dosegli cilj priti med 8 najboljših. vedno moraš imeti višje cilje, saj jim je to služba.

sicer pa glede rokometa samega... škoda, da ni enakih pravil kot recimo v nogometu, ko enkrat igraš za reprezentanco, potem ne moreš več za drugo. zato pa je prišlo do umetne tvorbe pri katarski ekipi. tako na zunaj celo izgleda, da je v rokometu možnosti za veliko korupcije.
ThinkIt
# 31.01.2015 ob 22:01
Zorman ne bo več igral v reprezentanci, tako da bo uradno postal kavčar.
Le Katz
# 31.01.2015 ob 20:23
Kaki luzerji, osmi so na svetovnem prvenstvu v športu, ki se ga resno gre 6 reprezentanc, s prvenstva se vračajo z več porazi kot zmagami. Najbrž pričakujejo veličasten sprejem na Brniku tako kot so veličasten prejem dobili košarkarski turisti po domačem EP-ju in zares izjemnem 5. mestu.
Hijena
# 31.01.2015 ob 19:51
Kacčarji so izpadli in njihov kapetan dipl. foteljar je kar utihnil...več porazov kot zmag na SP ni dosežek, ampak poraz in sprijaznite se!!!
anze82
# 31.01.2015 ob 19:01
tudi kavcarji smo zeleli,pa je denic z izborom dokazal,da noce..

zakaj bi imeli medaljo,ce je osmo mesto top??
Preprost2
# 31.01.2015 ob 18:22
Ne vem ali ima Ivek preverjenje informacije,ko je začel razpredat, da je cilj te generacije in Denića priti na OI, če je to res, ne vem, me je kar zvilo v želodcu. Pungartnik je prav rekel, niso bili dobro pripravljeni, (in žal je to edina javna kritika ki sem jo zaznal) čakali so poškodovane igralce, a doma polno talentiranih rokometašev.
cricka
# 31.01.2015 ob 17:36
Tokratne predstave so bile pod vsako kritiko. Ne vem, zakaj ne bi smeli mi "kavčarji" pokomentirat igre, če je dobra, pohvalit, če je slaba, pokritizirat. Ne vem pa od kje tebi, da je sreča kriva, če damo gol. Zame ni sreča, da je dal gajo 15 golov. Njemu priznam mojstrstvo, enako lahko priznam zormanu pocarstvo. Če je tebi v veselje spremljat razna osma mesta in biti z njimi zadovoljen, čeprav veš, da si zmozen več, imaš pa zelo nizke standarde v zivljenju.
Buterfly_007
# 31.01.2015 ob 19:14
Slučajno sem gledala nekaj okrog naše reprezentance na wikipedii. Nekdo je dodal pod "nickname" naše reprezentance Kavčarji :D.

Potencial za boljšo uvrstitev kot 8. mesto(predvsem na SP) imamo, je na fantih ,selektorju in zvezi da to izkoristijo in uresničijo. Ni problem da smo 8, ampak sam pristop selektorja in igralcev. Srečen žreb gor ali dol polfinale na prejšnjem SP je bil izjemen uspeh,igra je bila zelo všečna in namesto da bi gradili na tem je naslednja stvar kar se zgodi da ne pridemo na EP. Ni mi všeč da je zdaj taka mentaliteta češ poglejte saj smo med elito kaj še hočete več. Ne pričakujem da osvajajo medalje ali pa pridejo v polfinale na vsakem prvenstvu je le nekaj reprezentanc objektivno močnejših ampak to prvenstvo bo res pustilo malo grenak priokus. Pa prosim naj nehajo že s tem da smo uvrščeni v kvalifikacije za OI, verjetno se bo res izšlo in upam da se bo. Ampak zagarantirano pa vseeno še ni.
kozorog1973
# 31.01.2015 ob 18:40
King genialna ideja dejmose kavčarji zment, in jt n Brnik pa prnesmo s sabo en kavč za Zormana:)
kozorog1973
# 31.01.2015 ob 18:34
Meni se pozna, da dva, tri mesece nisem igral in nisem fizično vzdržal tega turnirja do konca," je priznal Dolenec.

če nisi dovolj fizično in psihično pripravljen ostani raje doma, nadomestil zate pa po mojem mnenenju imamo in to zadovoljive.Prav tako velja za vse ostale rokometaše, ki jambrajo čez svoje psiho-fizične spsoobnosti.
trenstroj
# 31.01.2015 ob 17:53
Dobro, kakorkoli že- čestitke! Manjka pa rokometni Sloveniji en Jure Zdovc, ki bi si upal ciljati višje in ki bi tudi igralce prepričal, da se da.
ThinkIt
# 31.01.2015 ob 21:12
"Tudi selektor Boris Denić je glavni vzrok za poraz videl v pomanjkanju moči: "Med 20. in 30. minuto nismo mogli ustaviti napada, njihove sile, za kar so bile potrebne mišice. Tu je bila deveta tekma in te moči ni bilo več. "

Tud nemci so imel enako število tekem, če se ne motim, pa so imel dovolj moči,...
No denič čaw čaw. letiš.
zzivanov
# 31.01.2015 ob 20:09
Upam da je to zadnji clanek na temo antirokometnega SPja.lp:)
Preprost2
# 31.01.2015 ob 19:03
tudi kavcarji smo zeleli,pa je denic z izborom dokazal,da noce..

zakaj bi imeli medaljo,ce je osmo mesto top??


Se strinjam
pero24
# 31.01.2015 ob 18:45
Rokometaši, v vzgled si vzemite smučarske skakalce, ki vedno stojijo za svojimi dejanji vi pa načrtno ne priznate svojega neuspeha 8 na svetu med 15 ekipami ki resno igrajo rokomet na svetu ni uspeh.
Seveda je potrebno povedat da so nas vratnice reševale da ni bil uspeh še veliko slabši, na bruhanje mi je pa šlo ko sem videl tako motivirane nemce, vam pa ko da bi dol visel
Upam da se vse tako razplete da ne vidite olimpijskih iger, in tako tudi bo,če ne daš na vsaki tekmi vse od sebe v dresu z državnim grbom nevem kje je večja motivacija?
Treba bo konkretno neki spremenit .
Le Katz
# 31.01.2015 ob 18:25
Govt Mule
"halo??!! kaki je to naslov članka??
je avtor tega članka sploh gledal tekmo danes!??
če je danes kdo želel so to bili nemci in žal samo nemci!!
celotno prvenstvo je bila ena sama farsa..."

Saj smo itak navajeni že celo prvenstvo da tu na MMC novinarji lezejo našim rokometašem v rit in da niso sposobni kritičnega mišljenja. vse izjave tako zapakirane kot da so naši heroji, ki imajo veliko smole in proti katerim se je obrnil cel svet. tudi sodniki so vedno proti nam sodili kao. namesto da bi novinar opravil svoje delo tako kot treba in napisal, da so zanič, da je igra negledljiva, da smo se že proti čilu komaj zmazali in da niti ene tekme nismo v celoti odigrali na nivoju.

ampak kaj takega tu na MMC od novinarjev ne moreš pričakovat. očitno je ta novinar ki jih spremlja v katarju kak družinski kolega od denića pa si ne upa povedati na glas kaj misli. osmo mesto v športu, ki se ga grejo zares v 6 državah je res fantastičen dosežek ja....
kozorog1973
# 31.01.2015 ob 19:58
nč sedaj pa kadar bom šel navijat za rokometaše bom vzel s seboj plakat kjer bo pisalo vedno Vaš foteljaš:)
go keith go
# 31.01.2015 ob 19:16
OK, sedaj je konec prvenstva in lahko potegnemo črto oz. malo poanaliziramo.
Igra je bila slaba, rezultat oz. uvrstitev solidna glede na igro. Izkoristili so zelo slab dan Makedoncev, ki so očitno povsem padli pod pritiskom. Ni pa naša reprezentanca odigrala niti ene res dobre tekme na celem prvenstvu. Imeli so dobra obdobja 10-15 minut na tekmo kaj več pa ne.
Po tekmi z Makedonijo je meni izgledalo, kot da ne bi bili sposobni premagati niti 7ih stolov, če malo pretiravam. Se mi je zdelo, da bi v odločilnih minutah tudi proti "stolom" komu padla žoga iz rok na lastno nogo ali v avt ali, da bi zadeli stol v golu pri metu na gol ali bi pa vrgli mimo gola. Ni bilo prave energije, moči, koncentracije. Kar me zelo moti je tudi odsotnost inteligence v igri naših. Niso se bili sposobni prilagoditi na različen kriterij sojenja (Danci in Nemci so z blefiranjem dosegali lahke izključitve naših - OK seveda so tudi sodniki v rokometu brezvezni, ampak vseeno bi želel malo bolj inteligente prilagoditve naših), niso se bili sposobni prilagoditi na različne obrambne ali napadalne postavitve nasprotnikov, niso nikogar prečitali, niso bili sposobni niti prepoznati razpoloženih igralcev v lastnih vrstah kar bi potem seveda lahko izkoriščali, kaj šele, da bi znali ustaviti razpoložene nasprotnike.
Tukaj ima sigurno veliko vlogo tudi Denič oz. njegove "rotacije", ko menja igralce za mene precej nelogično - ni kakšne bistvene povezave z njihovim učinkom na igrišču. Tudi pri vratarjih. Nekaj izvirnih napak je bilo za mene storjenih že pri sami izbiri potnikov na prvenstvo. Sicer poimensko ne govorim preveč rad, ampak se mi zdi, da je tista postava na turnirju v Celju delovala precen bolje od te trenutne. Veliko preveč nerazpoloženih igralcev, zgrešenih zicerjev. A res nimamo kakšnega (bolj) zanesljivega realizatorja z levega krila in s pozicije pivota? Imamo tudi kakšno bolj zanesljivo desno krilo od trenutnega Kavtičnika, imamo tudi kakšne druge dobre srednje zunanje, po moje imamo tudi kakšne bolj pametne obrambne stebre od nekaterih v reprezentanci. Miladin je sicer prijazen in močan fant, ampak skoraj vedno izpade iz igre v najbolj nepravem trenutku in po možnosti dobi zraven še 2 minuti. Obramba je bila zelo neuigrana. Denič halo?
Upam, da sedaj tole malo prevetrijo. Nekateri so dali svoje in se jim je po moje potrebno zahvaliti in iti naprej. Upam, da je tudi Denič oddelal svoje. Če bi mu podaljšali sodelovanje, bi bila to po moje tako pametna poteza kot je bilo podaljšanje sodelovanja s Pipanom pri Olimpiji. Ob tem, da je Denič celo lahko sam izbiral ekipo oz. ni imel finančnih omejitev...res pa je, da nam poškodbe pred prvenstvom niso šle na roko - Mačkovšek, Bilbija, Cehte, Dolenec...
V glavnem sem precej razočaran nad videnim. Razočaran sem pa mogoče še bolj nad nizkim kuturnim in inteligenčim nivojem "komentatorjev" tule. Precej se jih je identificiralo s kavčarji in potem so sploh dobili zalet pri pisanju neumnih komentarjev - pa jih ni to sprožilo. Neumnosti so premnogi pisali že pred Zormanovo provokacijo in sedaj ta užaljenost kavčarjev. Lepo vas prosim. A res ne zmorete višjega nivoja? Upam, da naša reprezentanca zmore boljših iger v prihodnosti ob nekaterih spremembah oz. sem v to prepričan.
Facebook

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!