Blaž Janc se po letošnji sezoni seli na Poljsko. Foto: www.alesfevzer.com
Blaž Janc se po letošnji sezoni seli na Poljsko. Foto: www.alesfevzer.com
Jure Dolenec
Jure Dolenec je z odličnimi igrami v Montpellierju prepričal devetkratne evropske klubske prvake iz Barcelone. Foto: EPA
Kavtičnik: Kdor nas bo prišel gledat, mu ne bo žal

Za Janca je zanimanje pokazalo veliko klubov, Kielce pa so bile v boju zanj najbolj vztrajne, čeprav si ga je v svojih vrstah prizadevalo obdržati tudi Celje Pivovarna Laško, s katerim je imel Janc sicer pogodbo podpisano še za naslednji dve sezoni.

A predstave mladeniča je Evropa budno spremljala že kar nekaj časa, njegove ambicije ter želja po največjih dosežkih so bile prevelike. Zato je celjski klub sprejel težko odločitev, da Jancu pusti odhod v bogatejše okolje, kjer bo lahko razkazal nadarjenost v celoti, ki jo je, kot mnogi drugi uspešni igralci, izbrusil v celjski rokometni šoli.


Slovenska moška članska reprezentanca bo na prizorišče prvega dela svetovnega prvenstva v Metz prispela v sredo ob 17.00. Prvi trening bo na sporedu od 19.00 do 19.45 v glavni dvorani (Arenes Metz). Slovenci v četrtek pred tekmo z Angolo (14.00) ne bodo trenirali.


Kot da bi bilo za njim 20 let kariere

"Blaža bi si seveda tako kot vsak trener želel še naprej imeti v ekipi. Ko sem prvič delal z njim, sem videl in začutil, da gre za čudežnega dečka, iz katerega se bo razvil resnično dober igralec, kot ga Slovenija že lep čas ni imela. Celjska šola rokometa je bila pravo okolje zanj in v njej je ne iz leta v leto, temveč iz dneva v dan rastel na vseh področjih. Pri svojih dobro dopolnjenih 20 letih deluje, kot da bi bilo za njim že 15 ali 20 let kariere. A on je šele na začetku svoje športne poti, na kateri je že dosegel toliko, kot nekateri ne bodo v vsej karieri. Zato smo lahko na to zelo ponosni, saj je imel tu najboljšo možno podporo za razvoj," je ob tem dejal trener Celjanov Branko Tamše.

Dolenec za pet let v Barcelono
Medtem je odjeknila tudi novica, da se je 28-letni Jure Dolenec, ki od leta 2013 igra za Montpellier, odločil kariero nadaljevati pri sloviti Barceloni, s katero se je dogovoril za petletno sodelovanje. Novico je Dolenec, ki bo v četrtek s Slovenijo v Metzu odigral uvodno tekmo svetovnega prvenstva proti Angoli, sporočil kar sam prek družbenih omrežij. "Naslednjih 5 let v Barceloni!" je zapisal na Twitterju.

Na Dolenčevem položaju Lazarov
Dolenec je kariero začel v Škofji Loki, nato pa jo nadaljeval v Gorenju, od koder se je leta 2013 preselil v Montpellier. V Barceloni na "Dolenčevem" položaju desnega zunanjega igrata Makedonec Kiril Lazarov in Francoz Dika Mem.

Dolencu so se uresničile sanje
"Odkar sem začel igrati rokomet, je bila moja največja želja nekoč igrati za Barcelono, ki je bila zame vselej najboljši klub, za katerega navijam tudi v nogometu. To je uresničitev sanj in presrečen sem, da je prišlo do tega prestopa. Dogovori so potekali precej časa, saj sem imel še dveletno pogodbo z Montpellierjem, tako da sta se morala o vseh podrobnostih dogovoriti tudi oba kluba. Zahvaljujem se vodstvu, trenerju, soigralcem in navijačem, s katerimi sem preživel štiri krasna leta ter osvojil tudi nekaj naslovov, kar nam je uspelo tudi v času Paris St. Germaina z ogromnim proračunom in izjemnimi igralci. Še posebej se zahvaljujem družini, ki mi je vselej nudila veliko podpore, brez katere ne bi bilo mogoče uspeti. Na Montpellier bom imel lepe spomine, pred mano pa je nov izziv in upam, da bom uspel z Barcelono osvojiti veliko naslovov. Predvsem si želim enkrat postati evropski prvak,"
je povedal Dolenec.

Kavtičnik: Kdor nas bo prišel gledat, mu ne bo žal