SP v rokometu 2017
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.8 od 79 glasov Ocenite to novico!
Veselin Vujović
Slovenski selektor Veselin Vujović je v Parizu osvojil prvo medaljo v trenerski karieri. Foto: Reuters
       Moj prvi cilj je bil, da jih prepričam, da so dovolj dobri za uspeh. Nasprotnikov nikoli ne opisujem kot pošasti, ki tečejo hitreje, skačejo više, so večji ... vsi so iz mesa in krvi, na igrišču pa moraš pokazati, da si boljši. Tako preprosto je to.       
 Veselin Vujović
false
V ponedeljek je slovensko rokometno reprezentanco v središču Ljubljane pozdravila velika množica presrečnih navijačev. Foto: BoBo
Veselin Vujović
Medalja potrjuje, da sem kot trener na pravi poti, meni Vujović. Foto: Reuters

Vujović: Zdaj sem "Janez", počutim se kot "Janez"

Pogovor z Veselinom Vujovićem
31. januar 2017 ob 11:02
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Veselin Vujović, brez dvoma. Največji!" je na vprašanje, kdo je močnejši - Chuck Norris ali Veselin Vujović, odgovoril 56-letni Črnogorec, selektor slovenske rokometne reprezentance.

Rokometni junaki so dočakali bučen sprejem tudi v središču Ljubljane, na uradno prireditev ob osvojitvi bronaste medalje na svetovnem prvenstvu v Franciji jih je kljub mrazu prišlo pozdravit nekaj tisoč navijačev. Še prej sta jih v vili Podrožnik sprejela ministrica za šport Maja Makovec Brenčič in predsednik vlade Miro Cerar.

Kavtičnik premierju podaril reprezentančni dres
Premier je priznal, da so se tudi njemu v zadnjih minutah tekme s Hrvaško kar šibila kolena. "Smo počaščeni in veseli, da znate ceniti naše dosežke. Mi se bomo naprej trudili, da bomo dostojno zastopali slovensko reprezentanco oziroma celotno Slovenijo na prihodnjih tekmovanjih in upam, da se bomo potem tudi na Hrvaškem na naslednjem tekmovanju srečali," je na sprejemu v vili Podrožnik dejal kapetan Vid Kavtičnik in predsedniku vlade podaril reprezentančni dres.

Pogovor z Veselinom Vujovićem
Rokometaši so se nato odpravili v središče Ljubljane, kjer jih je pozdravila številčna množica športnih navdušencev. Tam so si privoščili hladno pivo in rajali z navijači. "Tudi, če bi zmagali za deset ali pa bi vodili celo tekmo, je bila to najbolj nora tekma v mojem življenju. Največji uspeh, vrhunec kariere zaenkrat. Ampak način, kako se je vse skupaj zgodilo, je pa nekaj neverjetnega," je povedal Jure Dolenec, Blaž Janc je poudaril: "Vedno je treba vztrajati, biti maksimalen, kajti mislim, da se ti trud vedno enkrat poplača. Mislim, da smo mi pravi dokaz za to."

Izjemne zasluge za slovenski uspeh ima nedvomno selektor, 56-letni Črnogorec Veselin Vujović, ki je, to mu priznavajo vsi, v reprezentanco vnesel novo energijo, predvsem pa igralcem vcepil zmagovalno miselnost. Z njim se je pogovarjal novinar Televizije Slovenija Gregor Drnovšek.


Gospod Vujović, legendaren je postal posnetek deset minut pred koncem tekme s Hrvati. Time-out, dobesedno ste nagnali naše fante, da pustijo srce na igrišču. Zanima me, je bil to ta trenutek, ko se je tekma odločila v našo korist?
Če ekipa 20 minut pred koncem zaostaja za 8 golov, kar je v športnem žargonu svetlobno leto od uspeha, in če v desetih minutah zaostanek prepolovi ter je v silovitem naletu, mora selektor prepričati igralce, naj zadnjih deset minut odigrajo po najboljših močeh. Ne glede na to, kaj se bo dogajalo. Po tej minuti odmora bi vseeno lahko izgubili. Vedno se lahko domisliš genialne taktike, toda če ni uspešna, nihče ne govori o njej. Šele, ko uspe, jo razglasijo za genialno. Poglejte trojanskega konja, pri katerem so se stražarji napili. Kaj če poveljnik stražarjev ne bi hotel piti alkohola? Načrt ne bi uspel. Fante sem takrat nagovoril iz srca. To jih je spodbudilo, da so dali vse od sebe, in vemo, kako se je končalo.

Po čem se razlikujete od selektorjev, tudi drugih selektorjev, drugih v športnih panogah v sloveniji? Nekako je bilo znano, da zdaj Slovenci vedno v ključnih trenutkih popustimo; vi ste naredili iz teh fantov zmagovalce.
Med olimpijskimi kvalifikacijami smo proti Špancem zaostajali za šest golov, nato pa zmagali. Proti Rusom smo ob polčasu zaostajali, in zmagali. Zaostajali smo proti Švedom, potem pa dosegli odličen rezultat. Tudi proti Hrvatom smo zaostajali in izvlekli zmago. Proti Tuniziji smo v zadnjih petih minutah dosegli delni izid 5:0. To pomeni, da se je nekaj spremenilo. Fantje verjamejo, da so dobri, da so odlični, da lahko zmagajo. Če to verjamejo, je vse veliko lažje. Moj prvi cilj je bil, da jih prepričam, da so dovolj dobri za uspeh. Nasprotnikov nikoli ne opisujem kot pošasti, ki tečejo hitreje, skačejo više, so večji ... vsi so iz mesa in krvi, na igrišču pa moraš pokazati, da si boljši. Tako preprosto je to.

Preobrat, ki ste ga zrežirali v soboto, torej osem golov v zadnjih 15 minutah, se morda spominjate kakšne tekme, ki bi bila recimo v tej kategoriji tako norih tekem, kot ste jih doživeli v soboto?
Nikoli, ne kot igralec ne kot trener, nisem doživel, da bi 20 minut pred koncem zaostajal za osem golov in na koncu zmagal. To se mi je zgodilo prvič. Ko sem bil igralec, nikoli nismo zaostajali za toliko golov, kot trener pa nisem doživel takega preobrata. To je izjemen dosežek. Predvsem način, kako nam je uspelo, je na ljudi naredil izjemen vtis. Nihče me ne sprašuje o nobeni drugi tekmi na prvenstvu, o prvih 40 minutah te tekme, sprašujejo le o zadnjih desetih minutah.

To je vaša prva medalja kot selektor. Vemo, igralsko ste dosegli vse. Kaj pomeni konkretno ta medalja za vas v tem trenutku?
To je velika nagrada in potrditev, da je to, kar počnem, lahko uspešno. Vseskozi razvijam dobro igro, občasno dosegamo uspehe. Nisem vodil tako vrhunskih ekip kot nekateri drugi trenerji, toda ta medalja potrjuje, da sem kot trener na pravi poti in da je moje delo zelo pomembno.

Še beseda o navijačih. Ste pričakovali, da boste v Sloveniji naredili tako evforijo? včeraj se je začelo že na zagrebškem letališču.
Tega nisem pričakoval. Zelo sem vesel, da je sinoči v Zagreb, hrvaško glavno mesto, prišlo toliko Slovencev, da je bilo letališče Slovenija v malem. Na koncu je bronasta medalja vendarle pristala na Hrvaškem (smeh).

Na Hrvaškem niso mogli dojeti, kaj jih je sploh doletelo zadnjih 15 minut. Videli smo slike komentatorjev, funkcionarjev in podobno. Mnogi si vas zdaj želijo na Hrvaškem za selektorja. Boste še naprej vodili "Janeze" ali boste morda trener sosedov?
Hrvati so v športu precej naduti, za vse sosede so prepričani, da so slabši od njih. To še posebno velja za Slovence. Vem, da je hrvaška javnost želela, da prevzamem njihovo reprezentanco, toda tega niso hoteli tisti, ki o tem odločajo. Zdaj sem "Janez", počutim se kot "Janez".

Če se za konec samo še malo pošaliva - Chuck Norris ali Veselin Vujović, kdo je močnejši?
Veselin Vujović, brez dvoma. Največji. (smeh)

Najlepša hvala in srečno.
Hvala.

VIDEO
Vujović: Nikoli še nisem doživel takega preobrata
VIDEO
Več kot 5.000 navijačev na sprejemu za rokometaše
VIDEO
Vujović: Če bi bili le četrti, bi bilo to brez veze
VIDEO
Tiselj: ''Vujo'' lahko določene stvari še popravi
VIDEO
Vujović: Zlat narod ste, zaslužite si te fante
VIDEO
Rokometaši pred mestno hišo zapeli Židano marelo
VIDEO
Skok v solzah: Težko je karkoli reči
VIDEO
Vujović upa na zlato z EP-ja na Hrvaškem
VIDEO
Komentar Iva Milovanovića po koncu SP-ja v Franciji
VIDEO
Vujović: Slovenci ne blestite le v zimskih športih
VIDEO
Navijačica glasno spodbujala Slovenijo
VIDEO
Vujović v 50. minuti: Igrajte, kot da je konec sveta!
VIDEO
Množica pozdravila rokometaše na Obrežju
VIDEO
Pariška drama skozi glas SLO- in HRV-komentatorja
VIDEO
Pogovori z Mačkovškom, Bezjakom in Kavtičnikom
VIDEO
Podelitev bronastih medalj slovenskim rokometašem
VIDEO
Zadnjih 10 minut tekme Slovenija - Hrvaška
M. L.
Prijavi napako
Komentarji
OneRound
# 31.01.2017 ob 11:32
A Tona Tiselj je že vse svoje slabosti odpravil in je postal najboljši trener vseh časov?
Santiana
# 31.01.2017 ob 11:17
Ha ha, kralj! Pa še zabaven je, zna se pošaliti na svoj račun, kar je pa sploh super.
montebuba
# 31.01.2017 ob 11:06
za anale:)
Kekec99
# 31.01.2017 ob 11:32
Zdaj sem "Janez", počutim se kot "Janez".

Mislim da bo še dolgo z nami. Zakaj pa ne, njemu je všeč nam pa tudi.
čik
# 31.01.2017 ob 11:37
tale vujo je dost inteligenten poba
Kekec99
# 31.01.2017 ob 11:36
@Yufko
Brez alkohola? Eno pivo ali kozarec vina še ne pomeni da je nekdo vinjen. Kot vem pa tudi ne igrajo za državo ki propagira šerijati.
Kekec99
# 31.01.2017 ob 11:46
Bolj kot Hrvate boli ta zmaga @Janezski. Razumi kdor more.
Binder Dandet
# 31.01.2017 ob 12:03
V tem intervjuju zvečer reče, da so Hrvati vzvišeni do sosedov v športu. Še posebej do Slovencev.:) Ne, da tega nismo vedeli, sam drugače se sliši, če to reče neslovenec.
el CARTEL
# 31.01.2017 ob 11:33
Hrvati so v športu precej naduti, za vse sosede so prepričani, da so slabši od njih. To še posebno velja za Slovence

tule je vujo razložil.
(nekateri) hrvati imajo večvrednsotni kompleks, zato toliko bolj bolijo porazi proti sloveniji

jaz bi rad posnetek tekme s HRT-ja, da sliši tisto cmerjenje na koncu
eos
# 31.01.2017 ob 11:27
Vsi posnetki na kupu! Bravo M.L.
musician
# 31.01.2017 ob 12:10
Janeski
Daj lepo te prosim ,če končno že nehaš pljuvat po selektorju.V teh dneh se ponavljaš kot polomljena lajna.Vem da te nihče več ne jemlje resno ampak jaz te lepo prosim če nehaš.Si že neberljiv!
Zlobni genij
# 31.01.2017 ob 11:53
Slovenci smo mali narod, ampak smo zlati narod in imamo veliko in pogumno srce. Verjamem, da je Vujovic to spoznal takoj zatem, ko je pomladil naso reprezentanco in se znebil nekaterih starejsih rokometasev, in predvsem spoznava tudi sedaj, ko so mu nasi rokometasi z neverjetnim, ce ne ze celo epskim preobratom, tudi s pomocjo velikega in pogumnega slovenskega srca, v zadnjih desetih minutah igre, priigrali bronasto kolajno, ki se verjetno v njegovih oceh, tako kot v oceh ostalih akterjev, ki so nam pricarali taksno veselje, sveti kot diamant.
musician
# 31.01.2017 ob 12:08
Pa dobro eni res ne morete iz svoje kože.Pa kaj je tako slabega včeraj naredil Zoki.A je bil sprejem v Ljubljani in on je župan pa nam je to všeč ali ne?Če pa ga ne bi bilo pa bi spet bilo nerganje zakaj ga ni ,če se mu ne zdi da bi prišel in tako dalje......V glavnem nerganje za vsako p....o
Vujo majster tebi pa poklon.In vsem našim selektorjem(predvsem enemu) v bodoče tale stavek:
Moj prvi cilj je bil, da jih prepričam, da so dovolj dobri za uspeh. Nasprotnikov nikoli ne opisujem kot pošasti, ki tečejo hitreje, skačejo više, so večji ... vsi so iz mesa in krvi, na igrišču pa moraš pokazati, da si boljši. Tako preprosto je to.
Warbird
# 31.01.2017 ob 12:31
Nasprotnikov nikoli ne opisujem kot pošasti, ki tečejo hitreje, skačejo više, so večji ... vsi so iz mesa in krvi, na igrišču pa moraš pokazati, da si boljši. Tako preprosto je to.

Srecko beri in se UCI !
stewie
# 31.01.2017 ob 12:12
Vujović: Zdaj sem "Janez", počutim se kot "Janez"

Hehe, je malo bral te naše komentarje tu gor, sploh od Janezskija, pa se je "u inat" odločil, da še njega osebno malce pod**bavlje :))
DvcHD
# 31.01.2017 ob 11:36
Chuck Janez
Celine
# 31.01.2017 ob 12:37
Tale črnogorski Janez je bolj pvezovalen kot naš grosuplski.
judoka
# 31.01.2017 ob 12:45
Janezski

# 31.01.2017 ob 12:35
Prijavi neprimerno vsebino Še bo veliko Soče, Save, Drave ... preteklo, preden bo on "Janez".


Meni se zdi clovek bolj "Janez", kot ljudje tvoje sorte. Lokacija rojstva je nepomembna, gre se za mentalni pristop in upam si trdit, da smo Slovenci borci.

Porazi in napake ubijejo kavcarje in ostale kompleksaše, ker jih spomnijo na lastno zivljenje.
KrNekej
# 31.01.2017 ob 11:40
Mogoče mal ven iz teme ampak vseen. Meni se je zdel včerajšnji sprejem in cel dogodek res nekak prisrčen. Razen tistih pirov, ki so jih nosili na oder, pa mogoče Zokija, ampak naj mu bo, ker se vidi, da res tud pravi navijač.
Najbolj všeč mi je blo, da se je končno zopet slišala in tudi pela, rokometaši in navijači, slovenska pesem. In to celo oz. tud v Ljubljani, kjer se po vseh kafičih vrti v glavnem sama južnaška muzka, kot bi šel v Sarajevo, al pa Beograd, al pa Split.
stepar
# 31.01.2017 ob 13:39
in Tone Tiselj izjavi po osvojenem bronu-
komunikacija Vujovića ni dobra in,če jo popravi bo -PAZITE TO-na začetku odlične
selektorske kariere...


pa to ni za verjet...
trot
kislec
# 31.01.2017 ob 11:40
Chuck Norris ali Veselin Vujović ?

Kdo pa je ta Chuck Norris ?
A je trener tenisa ali golfa?
atal
# 31.01.2017 ob 14:37
Vujovič, močan, robusten in obenem tudi duhovit gospod, ki se zna pošaliti tudi na svoj račun. RESPECT mr. VUJO!
peglezn
# 31.01.2017 ob 13:21
Jaz bi imel Vujota ene tisočkrat raje za soseda, kot Grimsa, Primca ali Janšo.

Tudi pred medaljo.
mike1968
# 31.01.2017 ob 12:11
Resnično ne razumem Toneta TIslja. Res, da je z reprezentanco leta 2004 v Ljubljani osvojil naslov viceprvaka Evrope, ampak ne vem kaj ga teži v zvezi Legende VUJOTA???
levkup
# 31.01.2017 ob 13:21
Vsi ki imate pripombe češ da bi morali celo
tekmo voditi in da taka zmaga ni prava ?
Kaj pa ko smo ničkolikokrat vodili in celo
tekmo dostojno parirali na koncu pa počili
kot milni mehurček ? Zakaj pa takrat niste
navalili z hvalnicami, če so celo tekmo dominirali ?
Aja sploh ni pomembno kako so igrali.... Važno
je, da imate vi pravico pljuvati po ljudeh, ki so
uspešnejši od vas ?
Zame so sedaj HEROJI, kadar ni šlo in sem videl
ves trud, ki so ga vložili pa ravno tako nisem " šimfal"
K_ris
# 31.01.2017 ob 13:44
Drugačnih zadnjih deset minut, pa bi večina pozivala k njegovi menjavi.
klko
# 31.01.2017 ob 12:19
zakaj cenzura za spodnji komentar?

▒▓██ S █ L █ O █ V █ E █ N █ I █ J █ A ██▓▒
SLOBloodPatriot
# 31.01.2017 ob 13:41
Poglejte malo glavne hrvaške portale. Po vseh forumih v anketah je glavna želja Hrvatov Veselin Vujović, pa na teh anketah je željo izrazilo več deset tisoč Hrvatov. Šele na drugem mestu z veliko manjšim odstotkom glasov je Červar, tvorec največjih uspehov-zlatih medalj na klopi Hrvaške. Upam no, da mu RZS malce poviša plačo, zdaj si jo je res zaslužil, če ne se zna zgoditi, da ga Gobac alfa in omega kar se tiče rokometa na Hrvaškem, rokometni Mamič privabi s kakšno bajno ponudbo.
Po eni strani pa se ni bati, da bi Vujo šel k Hrvatom, ker bi bil pod velikim pritiskom in plazom kritik, če Hrvaška ne bi igrala v finalu v Areni Zagreb. Poleg tega Vujotu ni všeč, kako celotna hrvaška javnost grdo udriha po Babiću in ga pribijajo na križ. Vujo je za portal Oslobođenje lepo na koncu povedal, da je Babić za zadnja dva poraza Hrvatov najmanjši krivec, saj ni on streljal in zapravil zadnje 7-metrovke za finale. Če bi Horvat zadel, bi bil Babić heroj, zaključi Vujović.
Torej menim, da Vujo kljub morebitni višji ponudbi HRS ne upa tako drzno gemblati s svojo trenersko usodo, saj ve kako zelo je kritična hrvaška javnost, mediji, novinarji,...
Če se postavim v njegovo kožo in če gledam z njegovimi očmi je sigurno bolje, če ostane v Sloveniji sploh sedaj, ko so ga po tem velikim zgodovinskim uspehom za svojega vzeli Slovenci in Slovenke, poleg tega je preporodil rokometaše, ti mu zaupajo in so dobili zmagovalno mentaliteto. Sigurno si Vujo po tiho tudi želi, da bi Hrvate utišal sredi Zagreba, saj so ga od tam grdo nagnali, ko je klub zapadel v manjšo rezultatsko krizo. In nenazadnje, Vujo tudi ve, da nima pravih krvnih telesc za hrvaško ustaško politično elito.
Kekec99
# 31.01.2017 ob 12:48
@Janezski
Edini ki ima začuden pogled in mu ni jasno, si ravno ti. :)
Preprost2
# 31.01.2017 ob 12:36
Tu imate posnetek cele tekme z Rtl-a.

https://www.youtube.com/watch?v=9UTrTyT8
u6Q


jaz bi rad posnetek tekme s HRT-ja, da sliši tisto cmerjenje na koncu


Hrt ni prenašal:_)
stewie
# 31.01.2017 ob 12:22
Res je boroč. Tebi na čast se rokometaši v bodoče ne bodo več igrali s tvojimi živci in bodo bodisi rutinirano vodili skozi vso tekmo, bodisi se bodo ob zaostanku treh in več zadetkov predali. Vendarle si ti slovenski državljan, redno plačuješ davke in položnice in si že zaradi tega z njihove strani zaslužiš dostojno predstavljanje države na največjih športnih tekmovanjih.
Tudi kavčarji imate svoje osnovne človekove pravice do mirnega spremljanja svojih junakov na TVju, ne pa da zaradi njih nekateri, verjeli ali ne, morate celo preklopiti na druge kanale, da si ne bi živcev uničili. Grozljivka, a smo se zato borili 91ega?!?
Janez1965
# 31.01.2017 ob 12:00
Bravo Naši, bravo Vujo.

Upam, da mu priskledniki na zvezi zvišajo plačo...
ropotula
# 31.01.2017 ob 11:44
Vujo legenda!
BAČO
# 31.01.2017 ob 13:34
Tale Janezski je res mojster za zbiranje minusov!
garmond
# 31.01.2017 ob 13:30
Zakaj bi se mantrali celih 60 minut, našim je dovolj 10 minut, da zlomijo Hrvate. Mal po črnogorsko, kot je rekel simpatični Vujo.
kar_nekdo
# 31.01.2017 ob 12:46
Bravo fantje! Bravo g. Vujović- Se vidi, da je velik Gospod. In motivator. Takih nam manjka v ostalih ekipnih športih!
Sem pa ravno prej slišal dober vic na to temo:
VPR: Kako se zapre že odprt šampanjec?
ODG: vprašaj Hrvate... :)
levkup
# 31.01.2017 ob 13:27
MB3@
Saj nič ne rečem, dobre zamisli imaš.Vendar
moraš vedeti, da organizacija takega dogodka
potegne za sabo ogromno stvari. Razen Zokija
nimamo nikogar, ki bi bil sposoben v praktično
enem dnevu spacati skupaj česa podobnega.
Seveda pa se vedno usuje plaz ljubiteljev "princa
teme", ko zagledajo Zokijev obraz. Kaj bi pa veliki
vodja rekel, če bi izvedel, da so imeli možnost pa
niso žalili vse vprek ?
marko530
# 31.01.2017 ob 13:15
Še zmeraj gledam te posnetke, težko se jih bom naveličal
čak mal noris
# 31.01.2017 ob 13:32
Veseline, SOKOLE u letu,
PLAŠE te se u čitavom svetu!
www
# 31.01.2017 ob 14:57
Naj še dolgo vodi naše fante.

Malo sem poguglala njegovo igralsko kariero. Vsa čast--

Leta 1984 je na poletnih olimpijskih igrah v Los Angelesu v sestavi jugoslovanske rokometne reprezentance osvojil zlato olimpijsko medaljo; na naslednjih igrah je osvojil še bronasto medaljo.

Leta 1986 je bil izbran za najboljšega športnika Jugoslavije.

Leta 1988 je prejel nagrado, prvo podeljeno, za najboljšega rokometaša leta od Svetovne rokometne zveze.
shark77
# 31.01.2017 ob 15:32
Kaj zdaj Tišelj nekaj pametuje, mi smo na fante in Vujota ponosni, tale bron je za nas zlato, Tišelj je bil pa selektor od 92-95 in takrat smo bili 1994-ga 10-ti na evropskem in 1995-ga 18-ti na svetovnem prvenstvu.., zdaj pa osvojimo prvo ekipno medaljo na svetovnih prvenstvih in Tonček ma pripombe na komunikacijo..., lol ..., taka izjava je že resna konkurenca Zbornayi... ;-)
tuintam
# 31.01.2017 ob 13:34
Bravo Janezi!
nonparel
# 31.01.2017 ob 13:51
Kdo je za to, da našega Janeza Zdraharja zamenjamo za Janeza Vujota, in mu podelimo slovensko državljanstvo? Samo nisem prepričan, če bi Črnogorci sploh hoteli imeti tega našega Janeza Zdraharja.
MB3
# 31.01.2017 ob 11:56
A nebi bilo lepo, če bi v Dolini tihi in Od Slovenskega naroda sin pelo 100.000 ljudi?

PLANICA je vsako leto in jim rata, naši rokometaši pa 3. na svetu... A si nebi zaslužili "rajanja kot se to zgodi v Planici"? Pa bi navijači iz cele SLO lažje prišli do LJ kot v Planico. Priložnost, da bi povezali vse Slovence iz različnih koncev (beri navijače)! Bi naredili še navijačem rajanje, koncert (veliko izvajalcev bi z veseljem prišlo špilat zastonj v čast junakom). Zamujena priložnost, se vam ne zdi? Ne moti me, da bi se to zgodilo v LJ, čisto OK je LJ, samo trg ste zgrešili.

p.s.
Pa lahko bi navijači zbirali denar za mlade rokometne talente! Npr. ideja...
cockatoo
# 31.01.2017 ob 11:56
A kdo ve ali ima kaj otrok tale naš novi Janez ::-) in če so tudi športniki?
MB3
# 31.01.2017 ob 11:16
Vujo in Co. iskrene čestitke za BRON. Zgodovinsko!

Zanima me mnenje navijačev?

Prikrajšali ste nas za nekaj takega (ORGANIZATORJI SPREJEMA V LJ)... Večji trg (npr. Kongresni ali pred parlamentom, združena cela Slovenija (LJ, MB, CE, KP, obvezno Trebnje, Velenje itd... s pravim pristopom bi se zbralo 100.000 ljudi ali še več - ej tudi to bi si zaslužili (ZGODOVINSKI USPEH!!!). Tako pa je bilo nekaj na hitro in neorganizirano. Še Makedonci nas šišajo. Ponoviti bi se morala "Planica", ne pa da se zbirajo pred neko mestno hišo v katerem koli mestu. Upam, da boste to pri naslednji medalji popravili.

https://www.youtube.com/watch?v=z1fiWDuM
Ymo

p.s.
In preden napadate, meni je sicer Janković simpatičen in vsaka čast za Stožice, za turiste v LJ, Ljubljana se razvija - vsaka čast Zoran Janković (župan s klobukom uči se - vsaka čast LJ). Ne morem pa mimo mnenja, da je za novo leto v LJ večja fešta - VČERAJ BI MORALO BITI VSAJ TAKO KOT ZA NOVO LETO, PO MOJE PA ŠE DOSTI VEČJA FEŠTA IN VEČ LJUDI. Kdo je to organiziral mu ni uspelo, žal. Ne moremo mimo dejstva, da so bile opazne neke delitve. Lahko bi vsaj v Stožicah naredili in bi prišlo 14.000 ljudi. Mogoče je edino Janković odprl mošnjiček, da je sploh bil sprejem ali zakaj temu tako? Kje si Borut? Skratka poglejte si po drugih državah kako se sprejme JUNAKE. Amaterji!

VSAKA ČAST NA MEJI (IZ SRCA, KOT V PLANICI, PAČ NI TOLIKO PREBIVLCEV), PA NA LETALIŠČU V ZG.

Še enkrat - tako sem vesel, da še danes nisem prišel k sebi. Vujo hvala ti (s strokovnim štabom na čelu), hvala junaki, za mene ste zgled vsem slovenskim ekipnim športnikom. Do naslednje medalje :). 10 minut nepozabnega doživetja, najboljši film, ki ga niti največji režiserji ne znajo narediti.
Nathalia_94
# 31.01.2017 ob 14:05
Tudi če bi recimo Červar prevzel zdej Hrvaško ne bi se nič spremenilo, ker ti zdajšnji igralci niso niti senca tistim iz prejšnje generacije tipa Baliča, Metličič , Lackovič, Vori. Preden je Vujo postal selektor SLO je pred tem bil tudi eden izmed kadidatov za Hrvaškega selektorja sam takrat se pač niso odločili za njega in so raje vzeli Babiča zdej jim je pa jasno žal. Ampak bodimo pošteni in ne kažimo zdaj s prstom na hrvate zakaj oni pljuvajo po Babiču, ker tud sami nismo v tem nič boljši, če ne bi mi osvojili brona bi eni tudi pljuvali po Vujotu in govorili naj odstopi, kar spmomnimo se OI v Riu po porazu z Dansko koliko je blo takih tle ki so želeli takrat odstop Vujota.
Druga Švica
# 31.01.2017 ob 14:20
Ne vem, če se Janez ravno takole počuti kot ti ......nazadnje je bil čisto bled v parlamentu.
Warbird
# 31.01.2017 ob 14:14
lol tisti ki pravite da bi morali cez celo tekmo vodit in nevem kaj se vse, da je ta zmaga sreca itd ... kaj ste pa rekli na tekmi na EP v kosarki, SLO:Grcija, ko smo mislim da 2min do konca vodli skoraj 15pik pa zgubili na koncu ? A ste takrat hvalili nase, al ste zlivali svoj gnev in ne vem kaj se vse po njih ? ... samo vprasam
reorah
# 31.01.2017 ob 15:22
To, kar je slovenska reprezentanca naredila v zadnjih 10 minutah, je že v analih. Ne samo slovenskih. Besede, s katerimi je Vujović motiviral slovenske igralce, so že legenda. Svetovna. Izjemno aktivne navijačice spadajo k zgodbi. Zgodbi neverjetnega uspeha. To!
Facebook

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!