Tone Tiselj je pred desetimi leti popeljal Slovenijo do drugega mesta na evropskem prvenstvu. Foto: Aleš Fevžer
Tone Tiselj je pred desetimi leti popeljal Slovenijo do drugega mesta na evropskem prvenstvu. Foto: Aleš Fevžer
10 let po srebru sprejem za rokometaše

Na sprejem je prišla večina rokometašev, ki so medtem že končali igralsko kariero, manjkali pa so še vedno aktivni rokometaši, ki nastopajo v tujih klubih. Slovenske barve so pred desetimi leti zastopali Dušan Podpečan, Ognjen Backovič, Renato Vugrinec, Zoran Jovičić, Andrej Kastelic, Vid Kavtičnik, Branko Bedekovič, Roman Pungartnik, Gorazd Škof, Tomaž Tomšič, Ivan Simonović, Aleš Pajovič, Beno Lapajne, Boštjan Ficko, Uroš Zorman in Zoran Lubej. Selektor je bil Tone Tiselj.

Moška rokometna reprezentanca je leta 2004 osvojila edino kolajno v ekipnih športih na velikih tekmovanjih od slovenske osamosvojitve naprej, hkrati pa je edina, ki je nastopila na dvojih poletnih olimpijskih igrah, v Sydneyju leta 2000 in Atenah leta 2004.

Predsednik RZS-ja Franjo Bobinac je vsem "srebrnim vitezom" izročil spominske plakete za velik tekmovalni dosežek.

Le Nemci so bili pretrd oreh
Slovenija je v prvem delu v Celju premagala Islandijo s 34:28 in Češko s 37:33 ter remizirala z Madžarsko 29:29, v drugem delu pa premagala tedanjo Srbijo in Črno goro s 27:20 in Francijo s 27:22 ter izgubila z Nemčijo s 24:31. V polfinalu je bila boljša od Hrvaške s 27:25, v finalu pa je znova izgubila z Nemčijo s 25:30.

10 let po srebru sprejem za rokometaše