Ana Gros je bila z devetimi goli najboljša strelka pri Sloveniji. Foto: www.alesfevzer.com
Ana Gros je bila z devetimi goli najboljša strelka pri Sloveniji. Foto: www.alesfevzer.com

Tekma med Slovenijo in Srbijo je bila le del bogatega današnjega programa v kultni celjski dvorani Golovec, pred reprezentančno tekmo so na veliko sceno stopile tudi nekdanje najboljše rokometašice od slovenske osamosvojitve naprej.

Na dogodku slovo legend, ki ga je organizirala Rokometna zveza Slovenije (RZS), so se gledalci lahko naslajali nad potezami številnih najboljših dam slovenskega rokometa, kot so Deja Doler, Anja Frešer, Katja Kurent Tatarovac, Branka Mijatović, Simona Šturm, Olga Čečkova, Ina Dolgun, Sergeja Stefanišin in številne druge. Izid s tega dvoboja ni bil v ospredju, bolj druženje in pozornost ter zahvala za njihov prispevek slovenskemu rokometu.

Srbkinje že ob polčasu vodile z 18:11
Na reprezentančni tekmi so bile izbranke Uroša Bregarja v prvem polčasu v podrejenem položaju, njihove tekmice iz Srbije so jih zasenčile v vseh prvinah rokometne igre. Po polovici tekme je bilo jasno, da se jim bodo Srbkinje oddolžile za sredni poraz na Kočevskem, saj so Slovenke zaostajale za sedem golov (11:18).

Slovenske rokometašice, ki so v tem tednu opravile prvi del priprav za nastop na evropskem prvenstvu v Franciji med 29. novembrom in 16. decembrom, v drugem polčasu niso zmogle tekme postaviti na glavo, izkušene Srbkinje so jih ves čas nadzorovale in na koncu tudi zasluženo zmagale.

V domači reprezentanci je bila strelsko najučinkovitejša Ana Gros z devetimi goli, šest jih je prispevala Nina Zulić, štiri pa Tjaša Stank.

PRIPRAVLJALNI TEKMI

CELJE

SLOVENIJA - SRBIJA
27:35 (11:18)

Slovenija: Zec, Korenić, Ferfolja, Kodele, Gros 9, Kranjc, Žabjek, Stanko 4 Abina, Čajko, Koren 6, Barič 3, Čajko 1, Zulić 6, Beganović 1, Vučko, Vojnović, Ahlin, Pišek.

Srbija: Radosavljević 1, Krpež Šlezak 9, Trifunović, Lekić 7, Lavko 6, Tomković, J. Agbaba, Janjušević 2, T. Radojević, Pop-Lazić 3, D. Radojević 3, Tomašević, Nikolić 2, Stoiljković, Cvijić, Pantić, M. Agbaba.

Sedemmetrovke: 4/5; 1/3

Izključitve: 2 min; 10 min




Kočevje:
SLOVENIJA - SRBIJA
34:31 (17:17)