Lažje delo za Slovence? Vratar Slawomir Szmal ne bo branil. Foto: EPA
Lažje delo za Slovence? Vratar Slawomir Szmal ne bo branil. Foto: EPA
Prijazni Denič zna tudi grdo pogledati

Slovenci so dobili obe dozdajšnji kvalifikacijski tekmi v skupini 3. Najprej so na domačem igrišču ugnali Portugalce s 34:31, nato v gosteh Ukrajince z 31:25, do konca kvalifikacijskega ciklusa pa bodo igrali še štiri tekme. V tem tednu bodo odigrali oba dvoboja proti Poljakom - v sredo v Stožicah in v soboto v Zieloni Gori. Stožice bodo tako po košarkarskih in odbojkarskih spektaklih v sredo "norele" še z rokometaši. Prodanih je že 10 tisoč vstopnic in očitno bo dvorana povsem polna.

Odločno začeti tekmo
"Zavedam se, da bo tekma s Poljaki zelo zahtevna, a nobenega športa ni brez pritiskov. Na tej tekmi nameravamo zmagati, s tem razmišljanjem moramo tudi začeti tekmo, v nasprotnem primeru nimamo nobenih možnosti," je odločno dejal prvi mož stroke Boris Denič, ki bo dokončen seznam igralcev določil na dan tekme. Slovenska izbrana vrsta je zbrana od nedelje, do tekme pa bo vadila v mali dvorani v Stožicah in vojašnici Franca Rozmana Staneta.

Onemogočiti poljske strele od daleč
Na obeh tekmah ne bo nastopil vratar Gorazd Škof, na prvi tekmi ne bo tudi vratarja Jureta Vrana, ki je po zahtevni operaciji modrostnega zoba dobil vročino. Tudi Poljaki bodo oslabljeni. Manjkali bodo vratar Slawomir Szmal (pred kratkim je imel operacijo) ter Mariusz Jurasik, Michał Jurecki in Karol Bielecki, toda vseeno je njihova zunanja linija izjemno močna.

Načrt za uspeh? "Agresivna obramba. Njihova zunanja vrsta je izjemna, za njih so meti z devetih metrov pravi 'zicerji'. Onemogočiti jim moramo torej čiste mete, hkrati pa s hitrim izvajanjem sredine in številnimi nasprotnimi (pol)protinapadi doseči čim več lahkih golov," razmišlja Dragan Gajič.

Kvalifikacije za EP 2012
Skupina 3, 3. krog, sreda ob 20.15
SLOVENIJA - POLJSKA (Stožice, prenos na TV SLO 2)

Ob 20.25: PORTUGALSKA - UKRAJINA


Lestvica:

SLOVENIJA 2 2 0 0 +9 4 točke
POLJSKA 2 1 1 0 +8 3
PORTUGALSKA 2 0 1 1 -3 1
UKRAJINA 2 0 0 2 -14 0
Na EP se uvrstita prvouvrščeni ekipi.

Prijazni Denič zna tudi grdo pogledati