Tamara Mavsar se vrača v ekipo Krima Mercatorja. Foto: www.alesfevzer.com
Tamara Mavsar se vrača v ekipo Krima Mercatorja. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska reprezentantka Tamara Mavsar (173 cm, 1991) se po svoji prvi izkušnji na tujem tako vrača domov. Pred začetkom te sezone je Ljubljano zamenjala za Skopje, kjer je okrepila zasedbo Vardarja, poleti pa se vrača v klub, kjer je preživela večino športne poti. Krimov dres bo nosila prihodnji dve sezoni.

"Izredno sem vesela, da se vračam. Po eni strani je bila odločitev lahka, po drugi spet ne. Prednost Vardarja je bilo zagotovo to, da ima najvišje cilje v Ligi prvakinj. Z ljubljanskim klubom bo te v trenutni situaciji težje doseči, a vidi se, da se vsi, ki delajo v klubu, izjemno trudijo, da bi bilo tako. Ljubljanska ekipa bo v prihodnji sezoni mlada, a izredno motivirana," je povedala levokrilna igralka, ki je pred selitvijo v Makedonijo v slovenskem ženskem rokometnem klubu z največ trofejami igrala od leta 2001. S 17 leti je pod vodstvom Marte Bon prvič zaigrala v Ligi prvakinj, nosila je tudi kapetanski trak.

Pri Vardarju še ni rekla zadnje: "Sezona še ni končana, domov se želim vrniti z evropsko lovoriko!"

Pri Krimu Mercatorju bosta v prihodnji sezoni zaigrali tudi Črnogorka Jelena Despotović, do konca sezone članica madžarskega Debrecena, in Ukrajinka Olga Perederij, ki prihaja iz slovaških Michalovcev. Sodelovanje s klubom so v preteklih tednih podaljšali tudi trener Uroš Bregar ter štiri pomembne članice ekipe v tej sezoni, Elizabeth Omoregie, Alja Koren, kapetanka Miša Marinček in Hrvatica Aneta Benko.