Stari in novi državni prvaki. 20. zvezdica za 70 let rokometa v Celju (1946-2016). Foto: www.alesfevzer.com
Stari in novi državni prvaki. 20. zvezdica za 70 let rokometa v Celju (1946-2016). Foto: www.alesfevzer.com
Branko Tamše
Branko Tamše že razmišlja o naslednji sezoni, ko bo lahko računal na Boruta Mačkovška, upa pa tudi, da bosta Arthur Patrianova in Luka Dobelšek okrevala. "Treba bo delati še bolj trdo, čeprav še sam ne vem točno, kjer bomo še pobrali atome." Foto: www.alesfevzer.com
Zlatorog
V Zlatorogu se je zbralo za tekme državnega prvenstva rekordnih 5.200 gledalcev. Foto: www.alesfevzer.com
Blaž Janc
"Odločili so naša dobra obramba, polkontra in Zlatorog, ki nas je ponesel," pravi Blaž Janc. Foto: www.alesfevzer.com
Marko Šibila
Marko Šibila je doživel prvi poraz, odkar je lani decembra sedel na velenjsko klop. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani poskrbeli za popoln večer v Zlatorogu
Visoka zmaga Celjanov za jubilejni naslov

Zadnja tekma sezone, ki je hkrati odločala tudi o naslovu prvaka, je bila najboljša promocija za slovenski klubski rokomet. Pivovarji so pred rekordnimi 5.000 gledalci v Zlatorogu imeli vse niti igre v svojih rokah. Gostje so na začetku držali priključek, nato pa so Celjani ob pomoči navijačev vendarle uveljavili kakovostno premoč in unovčili izkušnje, ki so si jih priigrali med naporno sezono z nastopanjem v Ligi prvakov.

Tamše vesel, da so napolnili Zlatorog
Trener pivovarjev Branko Tamše je bil zato po koncu upravičeno ponosen na svoje varovance. "Tri lovorike so v letošnji sezoni pod streho. Videli ste, da niti enega treninga nismo naredili v polni postavi, zato je ta uspeh še toliko bolj vreden. Moram reči, da me je obramba z Urbanom Lesjakom na čelu v drugem polčasu pozitivno presenetila. Prišli smo že na devet razlike, potem so misli odtavale drugam, zato je zmaga samo za šest šest, sedem. Kakor koli, v tem trenutku je vsega konec in čestitam fantom. Pred tekmo so bile možnosti 50:50. Sam sem dejal, da so naš adut Florijani oziroma vsi navijači, ki imajo rokomet radi. Ob dobri igri nas je Zlatorog ponesel. In ko je tako, potem ni nobenemu lahko, niti ekipi, ki je na Final fouru in ki ima možnosti za naslov prvaka, PSG-ju ali Veszpremu, ne. Ko sem prihajal v Celje kot trener, sem želel, da se ta zgodba dogaja tako, kot se dogaja. Veliko željo sem imel, da napolnimo Zlatorog do vrha in to se je zgodilo. Vse skupaj je ena velika zmaga za vse, ki v klubu delamo, in tudi za slovenski rokomet," je bil zadovoljen Tamše.

Žvižej: Zdaj sledijo natikači in malo sprostitve
Najizkušenejši mož v celjski zasedbi je kapetan Luka Žvižej, ki je šestič osvojil naslov s pivovarji: "Samo čakali smo na svojo priložnost, da sezoni dodamo piko na i. Vesel sem, da je padel rekord, 5.200 gledalcev v Zlatorogu. To samo dokazuje, da delamo dobro in da si to zaslužimo. Uresničili smo tisto, kar smo si zastavili na začetku sezone. Tri lovorike in vnovično nastopanje v Ligi prvakov, kjer smo letos prikazali odlične igre, a se nam rezultatsko žal ni izšlo. Vemo pa, kaj pomeni Liga prvakov. Za nami je težka sezona, zelo naporna. Takšen tempo, kot je bil v končnici, je bil za nas skozi vso sezono. Vse smo vzdržali in na koncu dobili zadnjo tekmo. Neporaženi smo na šestih derbijih, štiri zmage in dva remija. Kaj lahko rečem drugega kot hvala vsem. Zdaj se bomo najprej poveselili skupaj z navijači. Jutri pa sledijo japonke, natikači in malo sprostitve."

Zarabec je že vajen napornega poletja
Miha Zarabec je znova odlično vodil celjski napad, ob tem pa zabil še pet golov. "Tekmo smo dobro odprli in jo kontrolirali vseh 60 minut, na koncu pa zasluženo zmagali. Čestitke Velenju za borbo. Letos je bila sezona precej bolj naporna kot lani in mislim, da smo pokazali eno veliko srce. Kljub temu komaj čakam, da se nova sezona začne," je dejal Zarabec, ki pa veliko dopusta letos ne bo imel, saj ga z reprezentanco najprej čakajo kvalifikacije za svetovno prvenstvo, nato pa še olimpijske igre. "Ko pride reprezentanca, ni potrebna dodatna motivacija, saj sem vedno sanjal o tem. Nekaj dni počitka, potem pa s polno paro naprej. Sem navajen napornega poletja, tako da mi bo ustrezalo," je dejal Dolenjec na delu v Celju.

Planteu: Postavili piko na i, gremo naprej
Tri domače lovorike in ponovno igranje v Ligi prvakov daje tudi vodstvu kluba mirnost pred prihodnostjo. "S sezono sem izredno zadovoljen. Postavili smo piko na i, 20. naslov državnega prvaka, kar pomeni, da drugo leto spet lahko nastopamo v Ligi prvakov. Verjamem, da bomo v ali v skupini A ali pa v B, se pravi med elito. V Sloveniji smo osvojili vse in gremo naprej," je ocenil direktor kluba Gregor Planteu.

Cehte: Zgrešili preveč zanesljivih zadetkov
Kljub porazu pa v taboru Gorenja ni bilo pretiranega razočaranja. V tej sezoni so bili v nasprotju z lansko, ko so finale gladko izgubili s 3:0, precej bolj konkurenčni Celjanom. "Ni nam zmanjkalo moči, tudi volje ne, ampak zgrešili smo preveč zanesljivih golov, kar je Celje dvignilo, nas pa pokopalo. Razlika ne odraža razlike v kakovosti, ampak so bili Celjani tokrat srečnejši. Da imamo kakovost, smo pokazali pred dvema tednoma na domačem parketu," je razmišljal Nejc Cehte.

Šibila svojim varovancem čestita
Trener "os" Marko Šibila pa je po koncu ocenil: "Ta tekma je del procesa. Pet mesecev so fantje samo zmagovali, dvakrat igrali neodločeno s Celjani, in to je naš domet. Do sem smo segli z vsemi svojimi zmožnostmi. Tokrat smo preveč razbranili vratarja in zapravili preveč stoodstotnih priložnosti. Tukaj je Celje naredilo razliko. Ko pa je enkrat naredilo razliko, se mi v tem lovljenju nismo znašli. Nismo našli priljučka, tako da smo naredili kakšno nepotrebno napako. A če gledam celotno obdobje, potem je treba fantom čestitati. Do zadnjega kroga smo vodili v prvenstvu. Na koncu zaostajamo samo za eno točko za Celjani, ki so evropska ekipa. Privabili smo veliko gledalcev, igrali lep rokomet, in to je tisto, na čemer bomo gradili še naprej. Jaz upam, da se bo rivalstvo nadaljevalo še v naslednji sezoni. In da bomo mi uspešni tako v dvobojih s Celjani kot tudi na mednarodni ravni." Kako to doseči? "Poskušali bomo sestaviti ekipo, ki bo še konkurenčnejša, ki bo imela predvsem več kakovosti na zunanjih položajih. Vid Levc je bil na zadnjih tekmah poškodovan in ni mogel igrati. Morali bomo biti še bolj stabilni v derbijih. Tu se je pokazalo, da smo v realizacijah 100-odstotnih priložnosti preslabi. Sem optimisti za naprej. Imamo dobro izhodišče," je sklenil Šibila.

Pred vrati "rokometno" poletje
To pa ni konec sezone za ljubitelje slovenskega moškega rokometa, saj junija (11. in 15.) sledita dve kvalifikacijski tekmi z Norvežani za nastop na svetovnem prvenstvu. Vrhunec poletja pa bo avgustovski nastop Slovenije na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

Celjani poskrbeli za popoln večer v Zlatorogu
Visoka zmaga Celjanov za jubilejni naslov