Branko Tamše pravi, da s trenerjem Wisle Manolom Cadenasom podobno razmišljata. Foto: www.alesfevzer.com
Branko Tamše pravi, da s trenerjem Wisle Manolom Cadenasom podobno razmišljata. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Dobelšek
Luka Dobelšek je v karieri oblekel tudi dres Wisle. Foto: www.alesfevzer.com

Celjska zasedba je minulo soboto na domačem parketu zamudila enkratno priložnost za drugo zmago v Ligi prvakov, hrvaški prvak jim je točki izmaknil zaradi nezbrane igre v končnici in slabega izkupička ob igralcu več na igrišču. A izbrance Branka Tamšeta že konec tedna čaka močna in pomembna tekma, v primeru novega poraza v Zlatorogu pa si bodo močno zmanjšali možnosti za uvrstitev v osmino finala najmočnejšega evropskega tekmovanja, kar je njihov osnovni cilj.

Naslednja mednarodna naloga bo zahtevna, "motor" celjske ekipe Miha Zarabec je obnovil poškodbo zadnje stegenske mišice in bolniški dopust podaljšal za dodaten mesec, poljski podprvak pa v mesto ob Savinji prihaja motiviran in z željo po prvi zmagi v tej sezoni. Klub iz Plocka je v uvodnem krogu igral neodločeno z madžarskim Veszpremom (27:27), v drugem pa izgubil proti francoskemu PSG (24:29).

Tamše zelo ceni Cadenasa
V celjsko ekipo se po dolgotrajni rehabilitaciji vrača brazilski reprezentant Arthur Malburg Patrinova, ki je krstno tekmo igral v sredo v Sevnici. Slovenski prvaki so v Posavju zanesljivo slavili (38:11), v soboto pa jih čakajo kakovostnejši tekmeci, kjer poleg domačih rokometašev nastopajo še igralci iz Španije, Rusije, Romunije, Srbije in Portugalske, vodi pa jih španski selektor Manolo Cadenas.

"Wisla je na obeh tekmah dokazala, da je izredno kakovostna. Veszprem je bil že tik pred zmago, imel visoko vodstvo, a ga je Wisla ujela, v Parizu pa je izgubila šele v končnici. Poljska ekipa ima kar 11 tujcev, gre za kombinacijo mladosti in izkušenj, na klopi pa je stari lisjak Cadenas, ki ga osebno zelo cenim, saj imava zelo podoben način razmišljanja," je dejal Tamše in dodal: "Wisla ima zelo visoko postavo, zato je ena njenih največjih prednosti obramba 6-0. V napadu imajo zelo veliko število različnih akcij, ki so vse dodelane, prav tako pa predstavljajo različne sloge igre, od hitrega do tako imenovanega 'šahiranja'. Gre za zelo kakovostno ekipo, ki ima višje cilje, kot je osmina finala. Ima visok proračun ter armado navijačev, na srečo pa imamo tudi mi čudovito publiko na čelu s Florijani."

Podoben slog igre kot Zagreb
Barve poljske ekipe je dve leti zastopal Luka Dobelšek: "Wisla je bila že v mojem času organizirana na vrhunski ravni. V tem razvoju ni padla, temveč se je še dodatno razvila. Goji podoben slog igre kot Zagreb. Odlična je v napadu, tudi v igri na krožnega napadalca je veliko aktivnejša. Poleg tega gre za individualno zelo močne igralce, ki lahko naredijo razliko, če jim pustiš prostor. To seveda pomeni še več dela za nas. Na minulih tekmah smo dokazali, da zmoremo in lahko zmagamo, bo pa za to potrebna maksimalna zbranost."

Med najbolj zaposlenimi v obrambi bo Vid Poteko, poljska ekipa namreč premore kar štiri krožne napadalce, njihova povprečna višina pa je kar 203 cm. "Čaka nas težak boj, če se omejim zgolj na moj položaj. Tekmec ima širok repertoar različnih akcij, ki jim bo treba slediti. Vendar v domači dvorani in pred našimi navijači je vse mogoče, zato se sobotne tekme že veselimo," je povedal Poteko.

3. krog, skupina A, danes ob 16.00:
CELJE PL - WISLA PLOCK

KIEL - FLENSBURG

BEŠIKTAŠ - PSG

ZAGREB - VESZPREM

Lestvica: Zagreb 4, Veszprem 3, PSG, Flensburg, Celje PL, Kiel 2, Wisla 1, Bešiktaš 0.