Rokomet
Rokometaši Maribora
Rokometaši Maribora bodo zaigrali v skupinskem delu Pokala EHF. Foto: Boštjan Selinšek
Nikola Špelić
Nikola Špelić je bil s sedmimi zadetki najučinkovitejši igralec Maribora. Foto: Boštjan Selinšek
VIDEO
Tudi Maribor v skupinski...

Dodaj v

Tudi Mariborčani bodo igrali v skupinskem delu Pokala EHF

Hrvaški rokometaši v štajerski prestolnici povsem nemočni
2. december 2012 ob 21:39
Maribor - MMC RTV SLO, STA

Slovenija bo v skupinskem delu Pokala EHF imela dva predstavnika. Po sobotnem zmagoslavju Cimosa nad Portom je vajo ponovil še mariborski Branik, ki je s skupnim izidom 64:52 ugnal Siscio.

Izbranci trenerja Marka Šibile so po porazu na Hrvaškem z 29:30 na povratni tekmi izdatno napolnili mrežo gostov iz Siska, pred domačim občinstvom so zmagali s 35:22 (19:13). Štajerci so bili absolutni gospodarji domačega igrišča. Od prve do zadnje minute so imeli goste v popolni oblasti in si že ob polčasu priigrali lepo zalogo v golih (19:13), ki so jo v drugem polčasu le še oplemenitili na prepričljivih +13.

Vsak domači rokometaš je na mariborskem parketu in ob podpori 800 gledalcev do potankosti opravil svoje delo, strelsko najbolj razpoloženi pa so bili Nikola Špelić s sedmimi goli ter Rok Šimič, Simon Razgor in Matjaž Mlakar, ki so prispevali po pet zadetkov.

Mariborčani in Koprčani bodo svoje skupinske tekmece v tej sezoni prenovljenem pokalu - Evropska rokometna zveza je združila pokal pokalnih zmagovalcev in Pokal EHF v eno tekmovanje - dobili na četrtkovem (6. december) žrebu v Beogradu.

Pokal EHF, 3., krog, povratna tekma:
MARIBOR BRANIK
- Siscia (HRV) 29:30
35:22 (19:13)

Maribor Branik: Čudič, Štefanič 1, Mirković 2, Tarabochia 3, Svalina 3, Oštir, Špelić 7, Špende, Razgor 5, Pučnik, Pešić, Zarabec 1, Šoštarič 2, Sok 1, Šimič 5, Mlakar 5.

Siscia: Tomić 1, Zarković 1, Balić 1, Baltić 1, Raić 2, Crnić 5, Bumbak, Nuić 7, Kević 3, Čutura 1, Nikić, Kobetić, Palaić, Bilušić.

Sedemmetrovke: Maribor Branik 1 (1), Siscia 5 (3).
Izključitve: Maribor Branik 14, Siscia 6 minut.
Rdeč karton: Štefanič (52.).

V krepkem tisku je izid s prve tekme.

M. L.
Prijavi napako
Komentarji
Kreativni Hrvat
# 02.12.2012 ob 23:00
Bilo mi je čudno, da nimamo nobenega predstavnika v Challenge pokalu, zdaj tretjerazrednemu tekmovanju evropskega rokometa.

A ta pokal je samo za države, ki so po koeficientu nižje od 8. mesta. Trenutno je pa slovenska liga na 6 mestu v evropi, čeprav resnici na ljubo spada med prve štiri ali celo 3. Pred nami naj bi bili Nemci in Španci pričakovano; Rusi, Francozi, Madžari imajo pa samo po 1 klub, ki naj bi bil boljši od naših. Lepo vidimo v ligi prvakov, kjer Gorenje uničuje drugo rusko in francosko ekipo.
Kreativni Hrvat
# 02.12.2012 ob 22:57
Res lepa zmaga Maribora.

Zdaj pa srečo pri žrebu. 16 ekip v štirih skupinah.

Nosilci bodo verjetno 3 nemški klubi in verjetno Cimos Koper. Najboljše dve ekipi napredujeta v četrtfinale.

Če bo sreča lahko vidimo Cimos v finalu, upam na zmago čeprav so vsi trije nemški klubi zelo močni.

Moja napoved za skupine:
A: Cimos, Nantes, Gulf, Stiinta
B: Goppingen, Kolding, Maribor, Besiktas
C: Rhein, Rioja, Holstebro, Tatran
D: Magdeburg, Wisla, Elverum, Motor Zaporožje
Toni77
# 03.12.2012 ob 16:59
res je žalostno, da se v mb denar porablja za rokomet, ki ne bo nikdar pognal korenine, za to so celje, velenje. Maribor pa bi moral vse usmerit v nogomet in košarko, da bi imeli v sloveniji 3 košarkarske centre.

Bla, bla, bla. Maribor ima navijaško in gospodarsko zaledje, ki bi lahko dvignilo rokometni klub do nivoja na katerem so Celje, Gorenje in Cimos. V Mariboru se rokomet znova resno igra šele zadnjih šest let in je klub že skoraj na nivoju treh najboljših in najuspešnejših klubov. Za katerega od teh treh navijaš ti? "Maribor naj namenja denar raje v nogomet in košarko." Ne, bomo raje kar ostali pri rokometu saj v klubu očitno delajo zelo dobro in na dolgi rok. Strah pa ima očitno velike oči!
Toni77
# 02.12.2012 ob 23:50
To za Madžare drži. Je pa tudi res, da bodo brez dveh predstavnikov v Ligi prvakov najverjetneje le eno (2013/14) sezono in se bodo hitro vrnili (posebej ob dobrih rezultatih Veszprema in če se Pick letos uvrsti v četrfinale Lige prvakov - trenutno jim kaže dobro). Skoraj zagotovo se bo to zgodilo na račun Rusije.

Seveda pa si najbolj želim, da EHF doda še nekaj ekip za Ligo prvakov saj se mi 24 ekip zdi premalo. Če bi jih igralo 32 bi Slovenija verjetno dobila še kakšnega predstavnika.
daryankoff
# 02.12.2012 ob 23:37
Bilo mi je čudno, da nimamo nobenega predstavnika v Challenge pokalu, zdaj tretjerazrednemu tekmovanju evropskega rokometa.


V Challenge pokalu imajo predstavnike le države, ki so na EHF lestvici 7. in nižje. Mi imamo zagotovljeni dve mesti v Ligi prvakov in dve mesti v EHF pokalu. Trenutno smo na 6. mestu, naslednje sezono bomo 5., leto kasneje pa že najbrž 4. ali celo 3. Sicer pa to ni tako pomembno, tri predstavnike v Ligi prvakov imata zagotovljena le 1. in 2., Nemčija in Španija. Tu ne bo prišlo do sprememb.
Madžari recimo naslednje sezono ne bodo imeli zagotovljeni dve mesti v Ligi prvakov. Eden bo moral poskusit srečo preko Wild Card turnirja(drugouvrščeni madžarskega prvenstva, Pick ali Veszprem).
Toni77
# 02.12.2012 ob 23:23
*zgoraj našteti "najboljši" skupini seveda nista mogoči saj imajo Nemci tri predstavnike in zagotovo bo vsaj eden izmed naših klubov igral z enim iz Nemčije. My bad.

Torej recimo Magdeburg v skupini z Mariborom, namesto Wisle :)
Toni77
# 02.12.2012 ob 23:21
Po mojem mnenju bi najboljši skupini za oba slovenska predstavnika bili:

Koper, Elverum (NOR), Guif (SWE), La Rioja (ESP)

Maribor, Besiktas (TUR), Bacau (ROU), Wisla (POL)
Toni77
# 02.12.2012 ob 23:18
Zgoraj je napaka saj so znani že vsi klubi, ki so se uvrstili v skupinski del. V četrtfinale se uvrstita prvouvrščena kluba v vsaki izmed skupin!

Pot 1:
Frisch Auf! Göppingen/GER
Elverum Handball Herrer/NOR
Besiktas JK/TUR
TATRAN Prešov/SVK

Pot 2:
Team Tvis Holstebro/DEN
RK Cimos Koper/SLO
HC Motor Zaporozhye/UKR
Știința Municipal Dedeman Bacău/ROU

Pot 3:
Orlen Wisla Plock/POL
Rhein-Neckar Löwen/GER
Eskilstuna Guif/SWE
SC Magdeburg/GER

Pot 4:
Naturhouse La Rioja/ESP
HBC Nantes/FRA
KIF Kolding/DEN
RK Maribor Branik/SLO
Toni77
# 02.12.2012 ob 23:14
Slovenija nima nobenega predstavnika v Challenge pokalu zato, ker ima državni klubski koeficient, ki spada med šest najvišjih v Evropi (za naslednjo sezono je že določen: Nemčija, Španija, Francija, Danska, Slovenija, Rusija). Prvih šest držav na tej lestvici nima predstavnikov v Challenge pokalu. Nemčija in Španija imata tako 3 predstavnike v Ligi prvakov in 2 predstavnika v EHF pokalu medtem, ko imajo države od 3.-6. mesta (med njih spada Slovenija) po dva predstavnika v Ligi prvakov in 2 v EHF pokalu.

Sicer pa so bobni za žreb že določeni in niso razvrščeni po jakosti ampak so bili določeni še preden je sploh bilo jasno katere ekipe bodo napredovale iz tretjega kroga. Zakaj je to tako najverjetneje vedo samo pri Evropski rokometni zvezi. Tako kot tudi samo oni vedo zakaj niso klubi v tretjem krogu EHF pokala bili razvrščeni med nosilce in nenosilce oz. zakaj je prihajalo do tekem med super močnima Magdeburgom in Vardarjem, po drugi strani pa sta se v enem izmed parov vdarila predstavnik Romunije in Izraela.

Tukaj so bobni (po kakovosti so zagotovo najmočnejša tretji in četrti boben. V vsaki skupini ima lahko ena država maksimalno enega predstavnika. Žreb skupin bo v četrtek 6. decembra v Beogradu.

Pot 1:
Frisch Auf! Göppingen/GER
Elverum Handball Herrer/NOR
Winner: Haslum HK/NOR vs. Besiktas JK/TUR
TATRAN Prešov/SVK

Pot 2:
Team Tvis Holstebro/DEN
RK Cimos Koper/SLO
HC Motor Zaporozhye/UKR
Știința Municipal Dedeman Bacău/ROU

Pot 3:
Orlen Wisla Plock/POL
Rhein-Neckar Löwen/GER
Eskilstuna Guif/SWE
SC Magdeburg/GER

Pot 4:
Naturhouse La Rioja/ESP
HBC Nantes/FRA
Winner: KIF Kolding/DEN
RK Maribor Branik/SLO
slovenc pa pol
# 03.12.2012 ob 10:09
tko se nabuta južne brate,ne pa nk malubor,k se vedno podela v gate.....čestitke
vombat98
# 03.12.2012 ob 09:36
res je žalostno, da se v mb denar porablja za rokomet, ki ne bo nikdar pognal korenine, za to so celje, velenje. Maribor pa bi moral vse usmerit v nogomet in košarko, da bi imeli v sloveniji 3 košarkarske centre. Torej, v celju črtat nogomet in tisti denar usmerit v rokomet, v ljubljani pa črtat tisto odbojko in vse v košarko, nogomet, maribor enako.
Kazalo