To je namreč osma zaporedna zmaga Velenjčanov, četrta v končnici. Ribničani so prvič izgubili v končnici.

Gorenje je v izvrstni formi. Tekmo v Ribnici je nadziralo od prve do zadnje minute. Foto: www.alesfevzer.com
Gorenje je v izvrstni formi. Tekmo v Ribnici je nadziralo od prve do zadnje minute. Foto: www.alesfevzer.com

Prvi polčas je bil izenačen (10:13), v drugem polčasu pa so gostje iz Velenja zavladali na terenu in prišli do zanesljive zmage (22:28).

Velenjčani so si odločilno razliko priigrali v uvodnih desetih minutah, ko so tekmecem ušli na sedem golov (13:20), prvi gol pa so prejeli šele v 40. minuti. Največ so gostje vodili za osem golov (14:22).

Izjavi trenerjev po tekmi Riko Ribnica – Gorenje Velenje

Pri zmagovalcih sta bila najučinkovitejša Matic Verdinek in Aleks Kavčič, ki sta dosegla po sedem golov, enega manj pa David Miklavčič. Izjemno razpoložen pri Gorenju je bil vratar Emir Taletović, ki je zbral 18 obramb. Pri poražencih je Jan Pucelj dosegel štiri gole.

Domen Pahulje, igralec Rika Ribnice: "Zavedali smo se, da nas je čakala težka tekma. Prvih dvajset minut smo držali enakovreden tempo z gosti, nato pa smo naredili nekaj tehničnih napak in Velenjčani so naredilo občutnejšo razliko. Drugi polčas smo naredili še več napak, kar so gostje do dobra izkoristili in predvsem s hitrimi protinapadi razliko povečali celo na 8 golov. Pred koncem tekme smo sicer uspeli nekoliko omiliti poraz, vendar vseeno pustili slab vtis."

Emir Taletović, vratar Gorenja Velenja: "Če bi gledali samo rezultat, bi rekli, da je bila to lahka zmaga, kar pa ne drži. Nismo popuščali skozi celotno tekmo, saj smo vedeli, da če le malenkost popustimo nas bo domačin ujel. V nekem trenutku smo naredili nekaj napak in Ribničani so takoj znižali razliko. Ekipa je ponovno dodala plin in občutno razliko nam je uspelo obdržati do konca. V obrambi so fantje resnično odigrali maksimalno in so mi bili v veliko pomoč, v napadu pa nam je tudi vse steklo in tako iz Ribnice odhajamo zadovoljni in z dvema točkama."

Gorenje v ligi za prvaka ostaja 100-odstotno

Celjani so se namučili za zmago
Velenjčani za vodilnimi Celjani zaostajajo za tri točke. Celjani so sicer s precej težavami prišli do tretje zmage v končnici ‒ premagali so Urbanscape Loko s 23:20 ‒ in so ostali na vrhu lestvice. Odpor gostov, ki so zabeležili še četrti poraz v končnici, so strli šele v izdihljajih tekme.

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško: "Slaba tekma je za nami in čaka nas še kar nekaj dela, če želimo naslednji teden na derbiju pokazati drugačen obraz. Ne bom rekel, da ni bilo pravega pristopa, v obrambi smo namreč igrali dokaj dobro, a v napadu smo bili bistveno preveč statični, brez idej, vse je teklo prepočasi. To je bila povsem drugačna slika ekipe, kot je bila tista v Ribnici, kjer smo igrali bistveno bolje. Kot rečeno, čaka nas zahtevna priprava na naslednjega nasprotnika."

Naslednjo soboto se v Velenju obeta pravi rokometni praznik, saj se bodo pomerili Velenjčani in Celjani.

LIGA NLB, končnica za 1. do 6. mesto

4. krog:
RIKO RIBNICA - GORENJE VELENJE
22:28 (10:13)
Pucelj 4, Vujačić, B. Nosan in Setnikar po 3; A. Kavčič in Verdinek po 7,
Miklavčič 6.


KOPER 2013 - MARIBOR BRANIK
31:24 (17:15)
Zugan 6, Grzentič, Guček in Planinc po 5; Jerenec 5, Jerebie 4.

Koprski rokometaši gladko odpravili Mariborčane

CELJE PIV. LAŠKO - URBANSCAPE LOKA
23:20 (10:10)
Accambray 5, Kodrin 4; Jamnik, Bradeško, Pipp, Jesenko in Marinović 3.

Lestvica (za prvaka):                  
CELJE PIVOVARNA LAŠKO   4  3 1 0  45   
GORENJE VELENJE         4  4 0 0  42   
RIKO RIBNICA            4  2 1 1  39   
MARIBOR BRANIK          4  1 0 3  30   
KOPER 2013              4  1 0 3  29   
URBANSCAPE LOKA         4  0 0 4  22