Jure Dolenec bo v Avstriji eden od glavnih adutov slovenske reprezentance. Foto: Reuters
Jure Dolenec bo v Avstriji eden od glavnih adutov slovenske reprezentance. Foto: Reuters
Boris Denič
Boris Denič pripravlja svoje varovance za obračun s Portugalci. Foto: EPA
Rokometaši pomlajeni v Avstrijo

Selektor Boris Denič tokrat ne more računati na poškodovane Vida Kavtičnika, Jureta Natka, Nenada Bilbijo in Boruta Mačkovška, medtem ko so Gorazd Škof, Matjaž Brumen in Peter Pucelj "upravičeno" odsotni. Poleg naštetih v Avstriji ne bodo nastopili še Uroš Zorman, Dragan Gajić, Luka Žvižej in David Špiler.

Uigravanje napada na obrambo 5-1
Tako bodo priložnost za dokazovanje in nabiranje izkušenj dobili mlajši. Vse tekme bodo priprava na junijske kvalifikacije za svetovno prvenstvo leta 2013 v Španiji, na katerih se bo Slovenija pomerila s Portugalsko. Selektor Denič in njegov pomočnik Bojan Čotar bosta na teh štiridnevnih pripravah največ časa namenila napadalnim postavitvam na obrambo 5-1 in analizi portugalske igre. Kljub oslabljenosti bodo Slovenci v Avstriji na vseh tekmah šli na zmago.

Denič: Priložnost za mlade
"Obžalujem, da se je poškodoval Mačkovšek, na tem avstrijskem turnirju bi se lahko še dodatno razvil," je na začetku dejal Denič in dodal: "V Avstriji se lahko z vsemi enakovredno kosamo. Na turnirju ne bomo nastopili z našimi najbolj izkušenimi igralci, mladi rokometaši pa imajo priložnost, da se dokažejo. Od njih pričakujem lepe in hitre predstave, prav tako želimo nadaljevati naše začeto delo."

Dolenec: Vem, kako je kilometrina pomembna
"Na vseh treh tekmah bomo igrali na zmago. Verjamem, da lahko brez številnih nosilcev naše igre premagamo vse tekmece, osvojimo turnir in dokažemo potencial mladih slovenskih rokometašev. Za vse nekoliko mlajše igralce bo turnir v Avstriji zelo pomemben, na njem si bomo pridobili določeno kilometrino. Iz lastnih izkušenj vem, kako je to pomembno," pa je na novinarski konferenci v Zrečah med drugim povedal Jure Dolenec.

Seznam za Avstrijo
Vratarja:
Primož Prošt (Montpellier) in Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško);
Krilni igralci: Jure Dobelšek (Cimos Koper), Gašper Marguč (Celje Pivovarna Laško), Matej Flajs (Krka) in Jure Sušin (Trimo Trebnje);
Zunanji igralci: Marko Bezjak, Jure Dolenec, David Miklavčič (vsi Gorenje Velenje), Dean Bombač, Sebastian Skube (Cimos Koper) in Mitja Nosan (Ribnica Riko hiše);
Krožni napadalci: Uroš Bundalo (Cimos Koper), Matej Gaber (Gorenje Velenje) in Miha Žvižej (Bjerringbro-Silkeborg).

TURNIR V AVSTRIJI

Četrtek ob 18.00 (Innsbruck):
SLOVENIJA - GRČIJA

Petek ob 18.00 (Innsbruck):
SLOVENIJA - ČEŠKA

Sobota ob 16.00 (Kufstein):
AVSTRIJA - SLOVENIJA

Rokometaši pomlajeni v Avstrijo