V letošnji sezoni najelitnejše slovenske rokometne lige se obetajo nekatere spremembe. Foto: BoBo
V letošnji sezoni najelitnejše slovenske rokometne lige se obetajo nekatere spremembe. Foto: BoBo

V končnici bo nastopilo šest najboljših ekip iz rednega dela, v pretekli le štiri, končnica pa se bo igrala po ligaškem sistemu.

Predstavniki slovenskih prvoligaških klubov so se na seji na sedežu Rokometne zveze Slovenije (RZS) odločili, da bodo skupščini RZS-ja predlagali, da se število nastopajočih ekip s 14 povrne na 12 moštev v 1. NLB Leasing ligi.

Prvi krog 5. septembra
V sezoni 2015/16 bodo v elitni rokometni ligi nastopile naslednje ekipe: Celje Pivovarna Laško, Gorenje Velenje, Maribor Branik, Trimo Trebnje, Riko Ribnica, Urbanscape Loka, Jeruzalem Ormož, Slovenj Gradec 2011, Krka, Slovan, Istrabenz Plini Izola, Sevnica, Koper 2013 in Dobova. Prvi krog državnega prvenstva bo na sporedu 5. septembra, pari uvodnega kroga pa so: Slovenj Gradec 2011 - Urbanscape Loka, Koper 2013 - Trimo Trebnje, Slovan - Celje Pivovarna Laško, Jeruzalem Ormož - Maribor Branik, Ribnica - Dobova, Krka - Istrabenz plini Izola in Sevnica - Gorenje Velenje.

Sezona 2015/16 se bo uradno začela 29. avgusta, ko se bodo na teniškem stadionu v Portorožu rokometaši Celja Pivovarne Laško in velenjskega Gorenja pomerili na tekmi za slovenski superpokal.

1. NLB LEASING LIGA, 1. krog

Sobota, 5. septembra:
SLOVENJ GRADEC 2011 - URBANSCAPE LOKA
KOPER 2013 - TRIMO TREBNJE
SLOVAN - CELJE PIV. LAŠKO
JERUZALEM ORMOŽ - MARIBOR BRANIK
RIKO RIBNICA - DOBOVA
KRKA - ISTRABENZ PLINI IZOLA
SEVNICA - GORENJE VELENJE