David Razgor je proti Bešiktašu dal sedem golov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
David Razgor je proti Bešiktašu dal sedem golov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Veselin Vujović, rokometni selektor Slovenije
Veselin Vujović v soboto prihaja v Celje. Foto: BoBo

Težko pričakovani dvoboj bo v dvorani Zlatorog v soboto ob 20.00. Celjani in Zagrebčani so v preteklih dveh desetletjih odigrali že številne dvoboje v najmočnejšem evropskem tekmovanju, njun zadnji medsebojni dvoboj pred slabima dvema letoma v mestu ob Savinji pa se je končal z zmago slovenskih prvakov s 26:20. Na dosedanjih uradnih medsebojnih tekmah v zmagah vodi zagrebška zasedba, ki je na štirinajstih tekmah sedemkrat zmagala in doživela šest porazov, enkrat pa sta se tekmeca razšla z neodločenim izidom. Slovenski prvak je že premagal Bešiktaš, zdaj pa je na vrsti močna zasedba, ki jo vodi slovenski selektor Veselin Vujović. Varovanci črnogorskega strokovnjaka so sijajno odprli Ligo prvakov, v zagrebški Areni so na kolena spravili nemškega velikana iz Kiela, na koncu so dvoboj dobili z 29:22.

"Pred nami je izjemno zahtevna tekma z Zagrebom. Gre za najbrž največji rokometni derbi na tem območju. V zadnjih letih na njih resda ni več toliko napetosti kot v devetdesetih letih preteklega stoletja in prav je, da je tako. Ne glede na to se bo na igrišču iskrilo z vseh strani, od svojih fantov bom zahteval maksimalni, a hkrati tudi športni pristop in boj za vsako žogo. Svoje izbrance pripravljam na določene nerokometne zadeve, predvsem tu mislim na določene provokacije, proti vsem tem stvarem pa bo treba ostati odporen. Zagreb je v uvodnem krogu popolnoma zasenčil Kiel s svojo zagnanostjo v vseh 60 minutah tekme. V vsakem primeru bo zmagala ekipa, ki bo imela boljšo obrambo, hkrati pa želimo ubraniti našo trdnjavo v Zlatorogu," je dejal celjski trener Branko Tamše, ki ima številne težave s poškodbami.

Zagreb brez kapetana Horvata
Brazilec Arthur Patrianova je še vedno v procesu rehabilitacije, tako da zagotovo ne bo nastopil, Miha Zarabec še ne vadi pod polno obremenitvijo, David Razgor ima poškodovani gleženj, srbski vratar Ivan Gajić pa bo v večernih urah opravil prvi trening. "Tekme z Zagrebom imajo vselej poseben naboj, tako je bilo v preteklosti in bo v prihodnosti. Na sobotni tekmi lahko od Zagreba pričakujemo vse, kar smo videli na nedavni tekmi s Kielom. Zagreb prihaja v Celje po dve točki, mi pa imamo enak cilj. Igramo doma in naredili bomo vse, da zmaga ostane v Zlatorogu," pravi pred tekmo slovenski reprezentant Luka Žvižej. Žiga Mlakar je dodal: "Recept za Zagreb je naša zrela in pametna igra ter granitna obramba. Menim, da lahko pred domačimi gledalci in polnimi tribunami prikažemo dobro predstavo in upamo na dober izid."

Zagrebčani bodo nastopili brez kapetana Zlatka Horvata, ki je na tekmi proti Kielu prejel rdeči karton. Horvat je bil skupaj z Luko Stepančićem s po šestimi goli najboljši zagrebški strelec. Tekmo v Areni je spremljalo več kot 8.000 gledalcev.

2. KROG, skupina A
Sobota:
CELJE PL - ZAGREB ob 20.00
VESZPREM - FLENSBURG
Nedelja:
PSG - WISLA PLOCK
KIEL - BEŠIKTAŠ

Flensburg, Zagreb, Celje PL 2, Veszprem in Wisla 1, Bešiktaš, Kiel, PSG 0.

Skupina B, sobota:
KIELCE - MONTPELLIER
BARCELONA - KRISTIANSTAD
Nedelja:
VARDAR - PICK SZEGED
KOLDING KÖBENHAVN - RN LÖWEN

Kristianstad, Vardar, Pick Szeged, RN Löwen 2, Kielce, Barcelona, Montpellier Köbenhavn 0.

Skupina C, sobota:
TATRAN PREŠOV - MEŠKOV BREST
VOJVODINA - ČEHOVSKI MEDVEDI
NATURHOUSE LA RIOJA - PORTO

Meškov Brest, Porto in Čehovski medvedi 2, La Rioja, Tatran in Vojvodina 0.

Skupina D, sobota:
METALURG - KADETTEN
Nedelja:
ELVERUM - SKJERN
BAIA MARE - MOTOR ZAPOROŽJE

Motor Zaporožje, Skjern in Elverum 2, Kadetten, Baia Mare in Metalurg 0.

Zmagovalca skupin se uvrstita v četrtfinale, ekipe od 2. do 6. mesta pa v osmino finala.