Miha Žvižej pravi, da reprezentanca želi oprati ime po neuspehu v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Foto: Aleš Fevžer
Miha Žvižej pravi, da reprezentanca želi oprati ime po neuspehu v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Foto: Aleš Fevžer
Jure Dolenec
Jure Dolenec pričakuje, da bo Slovenija v Švici pokazala boljšo igro kot na zadnjih tekmah. Foto: Aleš Fevžer
Slovenski rokometaši v Švico po dve točki

Srečanje s Švicarji bodo varovanci Borisa Denića odigrali v četrtek ob 20.00 v Schaffhausnu. Slovenci si sicer lahko privoščijo tudi remi, a potem morajo v nedeljo Ukrajince premagati za vsaj pet golov oziroma za štiri, vendar Ukrajinci ne smejo doseči več kot 28 golov.

Švica je po porazu z Ukrajino že izpadla iz igre za prvo mesto, tako da bi Slovenija lahko imela nekoliko lažje delo, vendar Denić meni nasprotno.

Denić: Švica bo zaradi neobremenjenosti še posebej nevarna
"Švica bo zavoljo neobremenjenosti s končnim izidom še posebej nevarna. Vsi dobro vemo, kako težko je igrati proti sproščenim ekipam, ki ne čuti tekmovalnega pritiska. Nov švicarski selektor Rolf Brack je prinesel tudi nekaj novosti, na videoposnetkih njihovih tekem sem videl, da se naslanjajo tudi na - v narekovajih - obrambo 3-2-1, ki jo igrajo po dvajset minut na tekmo. Na Švico gledam kot na vse druge ekipe, vzeli jo bomo zelo resno, v nasprotnem primeru ..." je na novinarski konferenci v Zrečah dejal selektor Denić, ki je prepričan o slovenskem napredovanju v dodatne kvalifikacije.

Če ne bi računali na dve zmagi, nas ne bi bilo tukaj
"Če ne bi bili optimisti in ne bi računali na dve zmagi, potem nobenega od nas ne bi bilo tukaj. Malo se že ponavljamo, a v tem tednu bomo brez kančka preračunljivosti naskakovali dve zmagi in se uvrstili v junijske dodatne kvalifikacije," je odločen ideolog slovenske izbrane vrste Uroš Zorman.

Dolenec upa na boljšo predstavo kot na zadnjih tekmah
Desni zunanji igralec Jure Dolenec pa je pred odločilnima obračunoma povedal: "Dobro se zavedamo, v kakšnem položaju smo. Potrebujemo štiri točke za zanesljivo napredovanje in naredili bomo vse, da jih tudi osvojimo. V Švico gremo po zmago, hkrati pa upam, da bomo v Schaffhausnu prikazali veliko boljšo predstavo kot na nekaterih zadnjih tekmah."

Slovenija bo zadnji dve tekmi odigrala brez vratarja Primoža Prošta, ki se je v ponedeljek razveselil rojstva sina Talana.

KVALIFIKACIJE ZA SP 2015

SKUPINA 3

5. KROG

Četrtek ob 16.45:
UKRAJINA - LUKSEMBURG

Ob 20.00:
ŠVICA - SLOVENIJA

6. KROG

Nedelja ob 17.00:
LUKSEMBURG - ŠVICA
Ob 18.00:
SLOVENIJA - UKRAJINA (Velenje)

Vrstni red: Ukrajina 7, Slovenija 6, Švica 3, Luksemburg 0 točk.

V dodatne kvalifikacije, ki bodo junija, se uvrsti le prvouvrščeni.

Slovenski rokometaši v Švico po dve točki