Marko Oštir je eden izmed stebrov velenjske obrambe. Foto: Reuters
Marko Oštir je eden izmed stebrov velenjske obrambe. Foto: Reuters
Rok Golčar
Mladi Rok Golčar je na začetku sezone prikazal solidne igre. Foto: www.rk-gorenje.com

Slovenski podprvaki so na prvih treh tekmah osvojili štiri točke. Po debaklu proti Picku iz Szegeda so ugnali Brest in doma še sarajevsko Bosno. Trener Ivica Obrvan ima precej težav s poškodovanimi igralci. Luka Dobelšek bo moral počivati dlje časa, koleno ima poškodovano Matjaž Mlakar, na sredini tekmi državnega prvenstva z Jeruzalemom iz Ormoža si je gleženj poškodoval še Boštjan Kavaš. Po poškodbi se počasi vrača Pavel Baškin, pa tudi Drago Vuković je po zvinu gležnja nazaj v stari formi.

Plaskan pričakuje boljšo obrambo
"Naša igra v obrambi ni taka, kot bi morala biti. Zaradi številnih poškodb namreč precej šepa, zato tudi ne moremo igrati protinapadov. Moramo se zavedati, da se bodo Belorusi tokrat predstavili v precej boljši luči kot na prvi tekmi v Meškovu. Proti nam so namreč igrali najslabše. Proti Picku iz Szegeda so pokazali precej dobro igro v obrambi. Imajo solidnega vratarja in dobro zunanjo linijo. Upam, da nam bo kljub zdravstvenim težavam uspelo ponoviti dobro predstavo iz tekme proti koprskemu Cimosu in osvojiti pomembni točki pred zadnjima dvema odločilnima obračunoma v Ligi prvakov," je pred tekmo dejal pomočnik trenerja Borut Plaskan.

Krožni napadalec Marko Oštir se zaveda pomembnosti trdne obrambe. "Ključ do uspeha bo naša igra v obrambi. Igralci, ki bomo stopili na igrišče, bomo dali vse od sebe in skušali nadomestiti manjkajoče igralce tako, da se bo njihove odsotnost najmanj poznala."

Skupina H, sobota ob 17.15:
GORENJE - MEŠKOV BREST

Nedelja:
BOSNA - PICK SZEGED


Lestvica:
PICK SZEGED 3 3 0 0 +29 6 točk GORENJE 3 2 0 1 -3 4 BOSNA 3 1 0 2 -10 2 MEŠKOV BREST 3 0 0 3 -16 0


C. R.