Gorenje je po uvodni zmagi proti St. Petersburgu izgubilo v Makedoniji in na Poljskem. Foto: EPA
Gorenje je po uvodni zmagi proti St. Petersburgu izgubilo v Makedoniji in na Poljskem. Foto: EPA
S Celjani je v Romunijo odpotoval tudi Luka Žvižej, ki se je poškodoval na tekmi v Veszpremu. Foto: EPA

V Šaleško dolino prihaja zelo močna zasedba, ki je po stečaj Köbenhavna zapolnila dansko vrzel v Ligi prvakov. Danci imajo enak izkupiček kot Gorenje. Izgubili so s Kielcami in Metalurgom, premagali pa Chambery. "Zavedamo se, da gostimo klasičnega skandinavskega predstavnika. Danski igralci so izjemno dobro podkovani po tehnični plati, ob tem premorejo tudi določeno mero improvizacije, njihova glavna značilnost pa je, da igrajo svojo igro, ne glede na pozitiven ali negativen rezultat. Radi se odločajo za strele s tal, ob tem pa so izjemno učinkoviti v nasprotnih napadih. Naša glavna naloga bo, da se jim upremo z agresivno igro in čim večjim številom prekinitev, v napadu pa moramo prikazati preudarno in učinkovito predstavo, le tako lahko preprečimo njihove nasprotne napade," je del strategije razkril trener Branko Tamše.

Dolenec, Nosan in Dobelšek še vprašljivi
Velenjski strateg upa, da 14-urna vožnja z avtobusom iz Poljske na njegovih varovancih ne bo pustila posledic. "V tem trenutku še ne vemo ali se nam bo pridružil Jure Dolenec. Ob tem imata določene zdravstvene težave še Mitja Nosan in Luka Dobelšek, zaradi tega tudi nista nastopila na Poljskem. Upam, da bomo ob vseh teh težavah usposobili vsaj enega od teh igralcev, ki bi pomagal premagati danskega predstavnika, kar pravzaprav moramo," je dejal Tamše.

Matić: Romuni precej boljši, kot kažejo izidi
Celjane v četrtek ob 20. uri čaka gostovanje pri romunski Constanti, ki je po treh krogih še edina brez zmage v skupini B. "Constanta je vsekakor veliko boljša ekipa, kot bi lahko sodili po rezultatih v letošnji Ligi prvakov. To so nazadnje pokazali v pripravljalnem obdobju, ko so ugnali tudi Velenje. So zelo visoka in po kilogramih težka ekipa, kombinacija romunskih reprezentantov in izkušenih tujih igralcev. Tu sta dva Srba, dva Španca, Makedonec in igralec iz Črne gore. Nevarni so z vseh položajev, imajo odlična vratarja in težko jim najdem šibko točko. Imajo tudi zelo nevsakdanjega krožnega igralca, ki s svojimi 208 cm zbuja strah in trepet. Njihov koncept igre se v glavnem naslanja na Čuturi, ki ima vse v svojih rokah, ob njem pa sta zelo nevarna oba zunanja igralca, ki jima ta ustvarja veliko prostora. So v zelo težkem položaju, saj so v Ligi prvakov pričakovali več, zato bodo na tej tekmi z nami naredili vse, da se vrnejo v igro," je povedal trener Celja Vladan Matić.

V Romunijo tudi Luka Žvižej
"Vse je odvisno od nas. Po zmagi nad Savehofom smo malce lažje zadihali, zdaj pa nas čaka še eno zelo pomembno srečanje. Z zmago bi si zelo olajšali nadaljevanje tekmovanja, a moramo se zavedati, da bo to zelo težko. V tej dvorani sem gostoval že s Szegedom, ko sem bil tam trener, takrat so doma premagali tudi Montpellier in vem, da nas čaka peklensko vzdušje in velik pritisk. Težko bo, zelo težko, tako da tudi mene zanima, kako se bodo na takšne razmere in vzdušje odzvali moji fantje, ki še nimajo veliko takšnih izkušenj," še dodaja Matić. V Romunijo odhaja tudi Luka Žvižej, a je njegov nastop še ni potrjen. V ekipo se po bolezni vrača Žiga Mlakar.

Skupina B, četrtek ob 20.00:
CONSTANTA - CELJE PIV. LAŠKO
SÄVEHOF - ATLETICO MADRID sreda
VESZPREM - KIEL četrtek

Vrstni red: Kiel in Veszprem 6, Atletico Madrid, Celje in Sävehof po 2, Constanta 0.

Skupina C, sreda ob 20.00:
GORENJE - SILKEBORG
CHAMBERY - VIVE KIELCE sobota
METALURG - ST. PETERBURG nedelja

Vrstni red: Kielce in Metalurg 6, Silkeborg, Gorenje in St. Peterburg 2, Chambery 0 točk.