Rokometaši Gorenja iz Velenja (na fotografiji Mitja Nosan) so morali priznati premoč gostiteljem iz Prešova. Foto: www.alesfevzer.com
Rokometaši Gorenja iz Velenja (na fotografiji Mitja Nosan) so morali priznati premoč gostiteljem iz Prešova. Foto: www.alesfevzer.com
false
Marko Šibila svojih varovancev letos ne bo vodil v Ligi prvakov. Foto: www.alesfevzer.com
Krošelj: Sploh nisem vedel, da je že konec kaz. strelov

Tatran Prešov - zmagovalec finalnega obračuna - bo tako namesto Gorenja igral v Ligi prvakov, in sicer v skupini C, kjer so še Naturhouse La Rioja, Metalurg Skopje, Čehovski medvedi, Montpellier in Elverum.

Črne uvodne minute drugega polčasa
Izbranci Marka Šibile so bili vseskozi v zaostanku. Zaradi zahtevnosti in teže tekme nikakor niso razvili svoje igre, v 14. minuti pa so si priigrali tri gole zaostanka (3:6). Z dvema goloma Roka Golčarja so dve minuti pozneje znižali na 5:6, a že v 19. minuti znova zaostajali za tri (5:8). Po velenjski minuti odmora so vzpostavili ravnotežje in se štiri minute pred odhodom na odmor znova približali na -1 (10:11), bližje pa niso mogli. Velenjčani so vse možnosti za napredovanje zapravili v prvih desetih minutah nadaljevanja, ko so dosegli le en zadetek - prispeval ga je Luka Mitrović -, za nameček pa so v 38. minuti ostali še brez Vida Levca, ki je zaradi grobega prekrška prejel rdeči karton. A s tem se njihove nezgode niso končale, do 34. minute so realizirali le dve od sedmih sedemmetrovk.

Vse te nerodnosti slovenskega podprvaka je slovaška zasedba s pridom izkoristila, povsem je prevzela nadzor na igrišču. Igra velenjske zasedbe je razpadla, v 53. minuti si je pridelala zaostanek sedmih golov (14:21) in končala svoje sanje o Ligi prvakov. V zadnjih minutah je izkoristila ležerno igro domače ekipe in se približala na -2.

Kvalifikacije za Ligo prvakov, Skupina 1

Finale:
Gorenje Velenje - TATRAN PREŠOV (SLK)
21:23 (10:12)
Golčar 5 (2), Kleč in Mitrović po 4, Cehte, Ratajec in Toskić (1) po 2, Medved in Potočnik po 1; Rabek 7 (2), Urban 4, Cip in Hrstka po 3, Krok 2, Pales, Peskov, Sadovji in Vučko po 1.

Sedemmetrovke: 3/7; 2/2
Izključitve: 10 min; 6 min
Rdeči karton: Levc 38./Gorenje

Za 3. mesto:
COCKS (FIN) - Differdange (Luks)
30:21 (18:14)


Polfinale:
GORENJE VELENJE - Cocks (Fin)
28:25 (16:14)

TATRAN PREŠOV (SLK) - Differdange (Luks)
38:32 (19:17)

Krošelj: Sploh nisem vedel, da je že konec kaz. strelov