Primož Prošt v pogovoru s svojima odvetnikoma. Foto: Reuters
Primož Prošt v pogovoru s svojima odvetnikoma. Foto: Reuters

29-letni Trboveljčan se je pred 14 dnevi vrnil v Slovenijo, kjer skuša ohraniti formo z vadbo pri Gorenju in Slovanu. Prošt obžaluje "največjo napako v življenju" in se posipa s pepelom. "Razloga, zakaj sem stavil, ni. V tistem trenutku očitno nisem razmišljal. Če bi, ne bi stali tukaj in se o tem pogovarjali. Napako sem storil, priznal sem jo in poskušam prevzeti odgovornost. Bilo je prvič, zadnjič in nikoli več," je za TV Slovenija dejal Prošt.

Prošt se je odločil sam
Prošt zatrjuje, da se pred stavo ni pogovarjal z drugimi člani moštva: "To je bila moja samostojna odločitev." Slovenski vratar meni, da ker v prvem polčasu ni branil, ga sodišče, ki bo razsodbo sprejelo v letu ali dveh, ne bo obtožilo prirejanja izida: "Za obsodbo ni nobene podlage." Prošt zdaj čaka na ponudbe novih delodajalcev, upa pa tudi, da ga bo slovenski selektor Boris Denič vpoklical med kandidate za nastop na januarskem svetovnem prvenstvu v Španiji.

Med osumljenci v aferi Montpellier sta bila poleg Prošta še dva Slovenca Vid Kavtičnik in Dragan Gajić, a sta bila po zaslišanju oproščena krivde.

Skesani Prošt o največji napaki v življenju
Skesani Prošt o največji napaki v življenju