Krimovke so v glavnem delu Lige prvakinj doživele še četrti poraz. Foto: BoBo
Krimovke so v glavnem delu Lige prvakinj doživele še četrti poraz. Foto: BoBo

Pri Krimu sta bili tokrat s po štirimi zadetki še najboljši Lilija Arcjuhovič in Tamara Mavsar, pri Thüringerju pa so po petkrat zadele Nadja Nadgornaja, Danick Snelder in Lydia Jakubisova.

Oslabljene Krimovke, pri katerih ni bilo Lare Hrnčič in Amelie Goudjo ter tudi Allison Pineau, s katero je vodstvo kluba dan pred tekmo sporazumno prekinilo sodelovanje, so doživele še sedmi poraz v tej sezoni Lige prvakinj. Če so v uvodnih desetih minutah še držale korak z domačimi, pa so te že v prvem polčasu prišle do takšne razlike, da so lahko drugi polčas odigrale bolj sproščeno in nadzorovano.

Ljubljančanke so tekmo obetavno začele in bile v ospredju vse do 11. minute, ko so vodile s 6:4. Sledila je minuta odmora, po kateri so Nemke naredile delni izid 5:0 in povedle z 9:6. Ob številnih napakah so Nemke v naslednjih minutah le še višale prednost. Polčas so končale s prednostjo sedmih zadetkov, po novem delnem izidu 5:0.

Thüringer je v nadaljevanju z izjemo nekaterih prebliskov gostujoče ekipe le še povečeval prednost, v 46. minuti je tako prvič povedel za deset zadetkov, devet minut pozneje je bilo že 32:18, kolikor je tudi znašala najvišja razlika na tekmi.

GLAVNI DEL, skupina 1, 4. krog
VARDAR - LEIPZIG 26:20 (10:9)

THÜRINGER - KRIM MERCATOR 33:21 (17:10)

Thüringer: Krause, Nadgornaja 5, Frey 3, Smeets, Eckerle, Schmelzer, Snelder 5, Popluharova 2, Luzumova 1 (1), Engel 5 (3), Blase, Snopova 3, Jakubisova 5, Huber 1 (1), Wohlbold 3.

Krim Mercator: Petruhina, Arcjuhovič 4, Jurič, Luković 2, Čečkova, Mavsar 4, Stefanišin, Bajramoska 3, Marinček, Omoregie 3, Koren 2 (1), Janković, Gregorc 1, Pavlova 2.

BUDUĆNOST - DINAMO SINARA


Budućnost 13, Dinamo Sinara 10, Vardar 7, Thüringer 8, Leipzig 6, Krim Mercator 2.