Drago Vuković je bil najpomembnejši velenjski mož. Foto: RTV SLO
Drago Vuković je bil najpomembnejši velenjski mož. Foto: RTV SLO
Rok Golčar
Rok Golčar je bil drugi velenjski strelec. Foto: rk-gorenje.com
Luka Dobelšek
Odsotost enega ključnih igralcev se niti ni poznala. Foto: www.rk-gorenje.com
Pomembna zmaga Gorenja

V tretjem krogu skupine H so Velenjčani tako osvojili dve pomembni točki na domačem igrišču proti neposrednemu tekmecu za drugo mesto, glavno vlogo pa je odigral Drago Vuković. 24-letni Hrvat je na mestu organizatorja igre skupaj z Alešem Sirkom uspešno zamenjal poškodovanega Luko Dobelška, v napadu pa zabil devet golov, čeprav si je med srečanjem nekoliko poškodoval gleženj.

Prvi polčas zelo suveren
Gostitelji so bili v prvem polčasu zelo suvereni in izkoriščali izvrstno delo obrambe. Bosna, ki je v prvem delu storila kar 13 tehničnih napak, je korak držala do izida 7:7, nato pa so varovanci Ivice Obrvana naredili delni niz 7:0 in prek dveh golov Vukovića v 19. minuti povedli s 14:7, ob polčasu je bilo 18:12. Nemalo, kar deset, je bilo golov tudi s krilnih položajev slovenskih podprvakov. Rok Golčar jih je zabil šest, štiri je dodal Jure Dobelšek.

Bosna zapretila z nizom 4:0
Ta je pri gostiteljih z goloma s sedmih metrov (20:13) odprl tudi drugi polčas. Zaznamovala ga je raztrgana igra s številnimi zapravljenimi napadi. Nekaj več so jih izkoristili gostje, napravili niz 4:0 in prek Petra Kapisode znižali na 24:21. Na sceno je stopil Vuković, ki ga je trener Jovan Elezović skušal ustavljati z obrambo 5-1.

Bo zapravljena visoka prednost usodna?
Splitčanu je uspelo prekiniti bosanski niz, zabiti zadetek ob prednosti le dveh golov za 26:23, na koncu pa so se gostitelji veselili pomembne zmage. Verjetno bodo objokovali le zapravljeno visoko prednost ...

Izjave po tekmi
Ivica Obrvan, trener Gorenja: "Vesel sem za zmago, saj sem pričakoval zelo težak in enakovreden dvoboj. Vendar v igri še nismo pravi, a se bomo do povratne tekme poskušali čim bolje pripraviti. Nekoliko se nam je poznala manjša poškodba Vukovića in pa seveda poškodba Luke Dobelška."

Jovica Elezović, trener Bosne: "Najprej bi čestital nasprotniku za zmago. Na povratni tekmi lahko pričakujemo težak in izenačen boj, saj bomo v prednosti, ker bomo igrali na domačem terenu. Čeprav smo izgubili, sem z igro svojih varovancev zadovoljen, saj imamo na zalogi še nekaj rezerve."

Primož Prošt, igralec Gorenja: "Pokazali smo, da smo v zelo dobri telesni pripravljenosti, saj smo do konca tekme držali in narekoval ritem igre. Čeprav so nas nasprotniki spretno dohajali. Vsekakor lahko v povratni tekmi pričakujemo težak dvoboj, kajti naši nasprotniki bodo imeli bistveno večjo podporo publike kot danes."

Skupina H:
GORENJE - BOSNA 30:27 (18:12)

Vukovič     9       Harmandić    6 (1)
Golčar      7       Kapisoda     6 (3)
J. Dobelšek 7 (3)   Jaškić       5    
Kavaš       4       Anisimov     3    
Sirk        2       Toromanović  2    
Sovič       1       Veselinović  2    
                    Martinović   1    
                    Jonovski     1    
                    Jahić        1    
Sedemmetrovke: 3/4; 4/6               
Izključitve:    12;  12 min.          
Rdeči karton: Kavaš 60.               

MEŠKOV BREST - PICK SZEGED 22:24 (12:14)

Lestvica:                              
PICK SZEGED       3  3 0 0 +29  6 točk 
GORENJE           3  2 0 1  -3  4      
BOSNA             3  1 0 2 -10  2      
MEŠKOV BREST      3  0 0 3 -16  0      
                                       
V drugi del tekmovanja peljeta prvi dve
mesti.                                 
Pomembna zmaga Gorenja