Miha Zarabec, 176 cm visoki organizator igre, razigrava soigralce, prodira in zabija gole. Foto: www.alesfevzer.com
Miha Zarabec, 176 cm visoki organizator igre, razigrava soigralce, prodira in zabija gole. Foto: www.alesfevzer.com
Miha Zarabec
Zarabec uspešno prebija visoke obrambe. Foto: www.alesfevzer.com
Celje
Celjani si bodo na zadnjih štirih tekmah poskušali izboriti osmino finala. Foto: www.alesfevzer.com

Zarabec je dosegel šest golov, skupaj pa je s 36 zadetki najboljši Celjan v Ligi prvakov, kjer po šestih krogih na lestvici najboljših strelcev zaseda deseto mesto. To je lep dosežek za Dolenjca, ki prvič igra med smetano evropskega (in svetovnega) klubskega rokometa.

Kljub tem dosežkom Zarabec ostaja na trdnih tleh, saj se zaveda, da ga čaka še veliko delo, če želi nekoč uresničiti svoje želje in zaigrati v najmočnejši ligi na svetu - nemški "bundesligi".


Po zmagi nad Rhein Neckarjem Löwnom vam je najbrž odleglo, saj ste ohranili upanje za osmino finala Lige prvakov, hkrati pa si močno dvignili samozavest. Kako ste vi doživljali tekmo?
Tekma je bila z naše strani vsekakor zelo dobra. Vedeli smo, na kaj se moramo pripraviti. Pogledali smo si analizo prve tekme, kjer smo spoznali, kaj smo delali narobe v Nemčiji. Zato smo se zdaj še bolje pripravili in dokončali posel, ki smo ga začeli že v Nemčiji.

Kdaj vam je bilo najtežje?
Ritem je bil res neverjeten skozi celotno tekmo. A smo odlično pripravljeni, zato nam ni bilo težko vzdržati. Najtežje nam je bilo pri 5, 6 zadetkih prednosti. Lažje je namreč loviti kot braniti. Vsekakor smo veseli, da nam je uspelo ohraniti zbranost do zadnje minute.

Kako sicer ocenjujete možnosti, da se prebijete med najboljših 16?
S tem se ne obremenjujemo. Je pa res, da se nam je zdaj odprla možnost preboja v osmino finala. Poskušali bomo zmagati že v Skopju. Če bomo igrali tako, kot smo proti Rhein Neckarju, se lahko zgodi še marsikaj lepega.

Pred sezono ste prišli v Celje iz Maribora in takoj postali nosilec igre. Ste pričakovali, da se boste tako hitro vklopili v moštvo?
S soigralci sem se poznal že od prej, tako da ni bilo nobene težave. Tudi Branko (trener Tamše, op. a.) mi je že pred sezono povedal, kakšna so njegova pričakovanja. Zdaj je treba ostati zbran do konca sezone. Vem, da imam svoje kakovosti, ki pa jih moram do konca razviti.

Po šestih krogih ste deseti strelec Lige prvakov. Kako ocenjujete svoje predstave? Kje imate sami največ rezerv?
To je lep dosežek za mene kot debitanta, ampak to je povsem nepotreben pritisk. Raje osvojim dve točki kot pa naziv za najboljšega strelca. Glede rezerv pa si želim narediti korak naprej v obrambi, prav tako si želim, da bi ohranil koncentracijo skozi celotno tekmo. Vsekakor se želim nekoč preizkusiti v nemški ligi, ki jo spremljam že od malih nog. Se pa zavedam, da me do tja čaka še veliko dela.
V reprezentanci je na vašem položaju velika gneča (Zorman, Bombač, Bezjak, Skube). Kdaj pričakujete vpoklic?
Če sem odkrit, trenutno ne pričakujem vpoklica, saj vem, da je velika konkurenca. S tem se niti ne obremenjujem. Ko bo priložnost prišla, jo bom sprejel. Za zdaj je moja prioriteta igranje v Celju, potem bomo pa videli, kako se bo razvijalo.

Kdo je vaš vzornik?
Ga nimam, me pa navdušujejo Andy Schmid, Chema Rodriguez in Uroš Zorman. Vsi igrajo všečen rokomet, tako da se poskušam učiti od njih.

Kaj počnete, ko ne igrate rokometa?
V prostem času se družim s soigralci. Radi se sproščamo ob filmih, videoigrah. Preberem tudi kakšno knjigo, tako da si dan lepo pokrijem.