Celjanom bo v Nemčiji pomagal tudi do zdaj poškodovani Miha Zarabec. Foto: www.alesfevzer.com
Celjanom bo v Nemčiji pomagal tudi do zdaj poškodovani Miha Zarabec. Foto: www.alesfevzer.com
Branko Tamše
Trener Celjanov Branko Tamše se zaveda, da ekipa Kiela danes kaže povsem drugačen obraz, kot pa ga je pred mesecem dni, ko so doživeli poraz v Zagrebu. "Slika ekipe Kiela izpred meseca dni in danes je povsem drugačna. Kiel si z igralskim kadrom v uvodu sezone lahko privošči tudi kakšen spodrsljaj, na dolgi rok pa menim, da to ne bo imelo večjih posledic. Počasi že prihajajo na najvišjo raven, pesti ga nekaj poškodb, a ko bodo vsi na voljo, je Kiel zame eden glavnih konkurentov za naslov evropskega prvaka, kar pa verjamem, da pove vse o kakovosti nasprotnika." Foto: www.alesfevzer.com
Domagoj Duvnjak
Hrvaški srednji zunanji Domagoj Duvnjak je eden izmed pomembnejših igralcev Kiela. Foto: EPA

Čeprav je ritem naporen, pa Celjani v Nemčijo ne odhajajo z belo zastavo. Napadli bodo zmago, ki bi bila glede na okoliščine pravi čudež.

Kiel je nemški prvak. V Ligi prvakov je izgubil v uvodnem krogu proti Zagrebu (29:22), nato pa v zadnjem pri Veszpremu (29:27). Ključni igralci zasedbe islandskega trenerja Alfreda Gislasona so Hrvat Domagoj Duvnjak, Srb Marko Vujin, Danca Niklas Landin in Rene Toft Hansen, Španec Joan Canellas, Šved Niclas Ekberg in kakovostni nemški igralci, kot sta Rune Dahmke in Christian Sprenger.

Tamše: Kiel razbil Wislo s +14
"Odhajamo na gostovanje k močnemu in renomiranemu nasprotniku Kielu, ki je sicer v zadnjem krogu doživel poraz (29:27) v Veszpremu, a je bil vse srečanje v vodstvu. Krog pred tem so sredi Poljske razbili Wislo s štirinajstimi zadetki razlike. Gre za ekipo, ki ve, kaj hoče. Ekipo, ki ima izjemno kakovostne posameznike. Tako kot polovica ekip v naši skupini si realno želi iti do konca, torej do naslova evropskega prvaka. To samo po sebi pove o kakovosti nasprotnika in njegovega igralskega kadra. Za nas je ritem precej naporen, vendar to smo si želeli in na nas je, da odigramo zelo zrelo, ponovimo večino detajlov, ki smo jih delali na zadnji tekmi s Parizom, nekaj zadev pa še popravimo oziroma odpravimo. Predstaviti se moramo z zrelo in pametno igro ter čvrsto obrambo. Samo to je tisto, kar lahko prinese rezultat,"
napoveduje trener pivovarjev Branko Tamše.

Gajić: Zaslužili bi si več točk, kot jih imamo
Izkušeni vratar Ivan Gajić pravi, da gredo v Kiel po zmago, seveda pa se zaveda, da bo pot do nje zahtevna: "V Kiel gremo na zmago. Te sicer ne obljubljamo, a na vsaki tekmi želimo zmagati. Tudi proti Parizu je bilo tako, žal pa se nam ni izšlo s točkami, kar je škoda, saj smo igrali res dobro. Mislim, da smo si glede na prikazano zaslužili več točk, kot jih imamo, a to je šport. Za Kiel je vsem jasno, kdo je. Ne bo lahko, igrajo pred polno dvorano, ključna naloga pa bo preprečiti njihove hitre napade in kontre. Nemci že 20 let igrajo po enakem sistemu, tako da nekih presenečenj ne bi smelo biti, a to je seveda hkrati tudi njihova prednost. V napadu moramo biti potrpežljivi, se ves čas maksimalno boriti, nato pa bomo videli, kaj bo to prineslo."

LIGA PRVAKOV

6. KROG

Skupina A

Sreda ob 18.45:
KIEL - CELJE PL

Sobota:
BEŠIKTAŠ - ZAGREB

Nedelja:
PSG - VESZPREM
WISLA PLOCK - FLENSBURG

Veszprem 9, PSG 8, Kiel in Flensburg, Zagreb 6, Wisla 3, Celje 2, Bešiktaš 0.
Skupina B

Četrtek:

KRISTIANSTAD - RHEIN NL

Sobota:
PICK SZEGED - MONTPELLIER
VARDAR - KIELCE
BARCELONA - KOLDING

Vardar 8, Barcelona in RNL 7, Kielce 6, Szeged in Montpellier 4, Kristianstad in Kolding 2.

Skupina C
Četrtek:
ČEHOVSKI MEDVEDI - TATRAN PREŠOV

Sobota:
MEŠKOV BREST - PORTO
NATURHOUSE LA RIOJA - VOJVODINA

La Rioja in Porto 8, Brest 6, Vojvodina 4, Čehovski medvedi in Tartan po 2.

Skupina D
Sobota:
MOTOR ZAPOROŽJE - ELVERUM

Nedelja:
METALURG - BAIA MARE
SKJERN - KADETTEN

Skjern 8, Motor Zaporožje 6 in Baia Mare po 6, Metalurg 4, Kadetten in Elverum po 3.

Najboljši dve ekipi se uvrstita v osmino finala.